Lennot - Geneva

Geneva travel tips

Geneva on sekoitus modernia kansainvälisyyttä ja kiehtovaa historiaa

Sveitsin Geneva on kaunis suurkaupunki Geneva-järven rannalla. Se tunnetaan historiallisesta vanhastakaupungista, merkittävistä kansainvälisistä tapahtumista ja laadukkaiden kellojen valmistuksesta.

Urheilua ja historiallisia tapahtumia

Paras aika matkustaa Genevaan on touko- ja lokakuuhun välinen ajanjakso. Alueen talvet ovat Suomeen ja Sveitsin muihin osiin verrattuna leudompia. Bisneskaupungissa on runsaasti erilaisia ostosmahdollisuuksia: turisteja kaupunkiin houkuttelevat etenkin kuuluisat sveitsiläiset tuotteet, suklaa ja kellot.

Toukokuun alkupuolella kaupungissa juostaan vuosittainen Marathon-juoksukilpailu. Kesäkuussa järjestetään Regatta Bol d'Or. Elokuinen Fêtes de Genève on kesäfestivaali Geneva-järvellä, jossa mukana on myös näyttävää ilotulitusta. Järvi tarjoaa lisäksi risteilyjä ja vesiurheilumahdollisuuksia. Järvellä sijaitsee myös kuuluisa suihkulähde, joka on noin 140 metriä korkea. Joulukuun 12. on vuorossa historiallinen L'Escalade, joka juhlistaa kaupungin voittoa savoyereista.

Autolla pääsee maisemakierrokselle vuoristoon

Genevessä puhutaan ranskaa. Elinkustannukset kaupungissa ovat erittäin korkeat, jopa maailman kalleimmasta päästä. Ravintolassa syöminen maksaa noin 20-30 CHF, olut noin 7,50 CHF ja limu noin 4 CHF. Longeole-raakamakkara on paikallinen erikoisuus, jota kulinaristin kannattaa maistaa. Vuokra-auto on kätevä kulkuväline läheisten vuorten tutkimiseen.

Julkista liikennettä on järkevää käyttää

Lentoaseman saapuvien aulasta on saatavilla Boarding-kortin haltijoille julkisen liikenteen matkalippu, joka on voimassa noin 80 minuuttia. Nopein tapa päästä kaupunkiin on matkata junalla Gare Cornavin asemalle. Matkan kesto on noin 7 minuuttia. Ilman ilmaista lippua matka maksaa noin 3 Sveitsin frangia (CHF). Keskustaan pääsee myös bussilinjoilla 3 ja 10, matka kestää noin 30 minuuttia. Taksi tälle matkalle maksaa noin 35 - 45 CHF.

Kaupungissa on runsaasti majoitusvaihtoehtoja, mutta hintataso on korkea. Edullinen yöpyminen hostellissa maksaa noin 25 CHF henkilö/yö. Hotellit maksavat noin 135 CHF/yö. Kaupungissa liikutaan busseilla ja raitiovaunuilla. Joissakin hotelleissa vieraille tarjotaan "Geneva Transport Card", joka on ilmainen lippu julkisen liikenteen käyttöön. Muussa tapauksessa lippujen hinnat ovat: kertalippu noin 3 CHF, lyhyt matka noin 2 CHF, päivälippu noin 8-10 CHF ja viikon lippu noin 38 CHF. Taksit ovat kalliita, mutta niitä tarvitaan harvoin. Kaupungissa on mahdollista liikkua myös pyörällä.