Lennot Oulu - Amsterdam

Useful information about the flight Oulu - Amsterdam

Iloinen Amsterdam

Pitkän - 1200-luvulta alkavan - historian omaava kaunis kulttuurikaupunki Amsterdam houkuttelee vuosittain suuret määrät turisteja tutustumaan sen omalaatuiseen ja kiehtovaan elämään. Amsterdamin ravintolakulttuuri on hyvin monipuolinen ja siihenkin kannattaa ehdottomasti tutustua.

Juhlapäiviä ja ravintolakulttuuria

Amsterdamiin voi matkustaa minä vuoden aikana tahansa, mutta talvisin sää on usein kostea, tuulinen ja sateinen. Jos paikalliseen juhlakulttuuriin tutustuminen kiinnostaa, kannattaa matkustusajankohta ajoittaa huhtikuun loppuun, sillä 27. huhtikuuta julitaan kuningas Willem Alexanderin syntymäpäivää. Päivä tunnetaan nimellä Koningsdag ja se on koko maassa suuri juhlapäivä. Huomioitava kuitenkin on, että jos huhtikuun 27. päivä sattuu olemaan sunnuntai, siirtyy juhla edeltävälle päivälle.

Toinen merkittävä juhlapäivä Amsterdamissa on 5. toukokuuta järjestettävä Bevrijdingsdag, jolloin maassa juhlitaan maan vapautumista Natsi-Saksan miehityksestä. 

Amsterdamiin matkaavan kannattaa lisäksi tutustua kaupungin monipuoliseen ravintolamaailmaan. Amsterdamissa on runsaasti ravintoloita entisistä siirtomaista: Indonesiasta, Surinamista ja Alankomaiden Antilleilta. Nämä eksoottiset keittiöt vievät kielen menneessään. 

Hintataso ja muutama vinkki

Amsterdam on hintatasoltaan hiukan Helsinkiä edullisempi, mutta kaupungin turisteja täynnä oleva keskusta on huomattavasti kaupungin muita alueita kalliimpi. Ostokset kannattaakin pyrkiä tekemään keskustan ulkopuolella.

Amsterdamissa taksimatkan hintaa kannattaa kysyä kuljettajalta ennen kyytiin astumista, sillä siten välttyy yllättävänkin korkeilta matkakustannuksilta. Hiukan voi säästää silläkin, että ottaa päärautatieaseman takaa ilmaisen lautan, het pontjen, IJ:n yli Pohjoisamsterdamiin NDSM:n.

Viisumeita tai erityisiä rokotuksia ei Amsterdamiin tarvita.

Yöpymistä ja liikkumista

Lentoasemalta on hyvät kulkuyhteydet keskustaan, sillä sen alakerrasta on suora junayhteys Amsterdamin keskustaan. Matka kestää noin 15 minuuttia ja lippujen hinnat alkavat neljästä eurosta. Myös bussilinja 197 ajaa Leidsepleinista keskustasta lentokentälle noin 35 minuutissa. Taksillakin matkan voi taittaa, mutta taksimatka lentoasemalta keskustaan maksaa noin 50€.

Amsterdamissa on runsaasti yöpymisvaihtoehtoja. Hostelliyön hinnat kaupungissa alkavat noin kahdestakymmenestä eurosta. Hotelliyön hinnat puolestaan alkavat noin 45 eurosta.

Taksit ovat Amsterdamissa kalliita, sillä noin kymmenen minuutin matkakin maksaa noin 15-20 euroa. Julkinen liikenne on huomattavasti edullisempi vaihtoehto, sillä päivälippu maksaa noin kahdeksan euroa. Koska Amsterdam on kuitenkin suhteellisen pieni kaupunki, ovat monet välimatkat myös käveltävissä.

Lentoa koskevat tiedot Oulu - Amsterdam
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Oulu - Amsterdam
  • Etäisyys: 1826 km