Lennot - Oulu

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Oulu

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Oulu OUL), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Oulu löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Oulu travel tips

Oulu: taivaan tulia, tervaa, teknologiaa ja tulevaisuudenuskoa

Suomesta tuli 1600-luvulta alkaen maailman suurin tervanviejä aina purjelaivojen aikakauden loppuun eli 1900-luvun alkuun asti. Tervaa tarvittiin niin merialusten puurunkojen ja köysien suojaamiseen kuin saumojen ja halkeamien tilkitsemiseen. Oulu oli Suomen johtava tervakaupunki 1700-luvun puolivälistä lähtien. Parisataa vuotta myöhemmin eli 1980-luvulta lähtien Oulu nousi Euroopan teknologiahuippujen joukkoon. Nykyisin Suomen länsirannikon pohjoisosassa sijaitsevaa yliopistokaupunkia määrittävät tervan sijaan eriskummallinen murre, metallimusiikki ja moderni teknologia. 

Avaruutta ja tungosta

Oulussa koet neljä vuodenaikaa runsaslumisine talvineen ja valoisine kesineen. Pimeällä pilvettömällä taivaalla revontulet leiskuvat keskimäärin joka 4. yönä Oulun-Kuusamon alueella. Pitkän kylmähkön talven etuina ovat myös loistavat talviurheilumahdollisuudet.

Suomalaiseen tapaan kaupunki kerää laajalti railakkaita juhlijoita uutena vuotena ja vappuna, mutta lähes autioituu joulun pyhinä sekä juhannuksena. Kesäkuun lopussa järjestettävässä ruokafestivaali Roviantissa käy jopa 50 000 vierasta maistelemassa suussasulavia ruoka-annoksia.

Oulun ja lähialueiden nähtävyydet

Oulu on palojen, sotien ja taloudellisten myllerrysten jälkeen rakennettu kymmenen kertaa uudelleen. Oululaisten menestyksen saloista, kuten sisukkuudesta ja kekseliäisyydestä, muutkin ovat halunneet päästä selville. Ulkomuseo Turkansaaressa on mahdollista kesä- ja joulunaikaan tutustua vanhoihin elinkeinoihin kuten tervanpolttoon. 

Merimiehenkotimuseo 1730-luvulta on Oulun vanhin puurakennus, joka selvisi vuoden 1822 tuhoisasta kaupunkipalosta. Oxenstiernan keltainen talo vuodelta 1778 on Oulun vanhin kivitalo ja Suomen parhaiten säilynyt vankilarakennus.

Oulun keskustan Rotuuari jatkaa kaupungin vuosisataisia kauppaperinteitä, joihin yhdistyy lukuisat ympärivuotiset kulttuuri-ja kesätapahtumat. Kauppatorilla voit kokea vanhan ajan markkinahenkeä koko vuoden ja ikuistaa itsesi kuuluisan Toripoliisi-patsaan kanssa.

Äärilaitojen elämyksellisyyttä koet tutustumalla Kierikkikeskuksen kivikauden elämään tai Oulun taidemuseon nykytaiteeseen.

Nallikarin noin kilometrin mittainen uimaranta on yksi Suomen harvoista hiekkarannoista. Kesäisten rantaurheilulajien lisäksi ranta on matala ja syvenee loivasti.

Suomen eteläisin tunturikeskus Syöte ja Suomen merellisin rantakohde Kalajoki ovat noin 130 kilometrin päässä Oulusta. 

Kesällä Ouluun markustavien kannattaa varautua mäkäräisiin ja hyttysiin. Talvella villasukat ja muut lämpimät vaatteet tulevat tarpeeseen. Hintatasoltaan kaupunki on suomalaisella mittapuulla edullinen. Vuokrat ovat esimerkiksi pääkaupunkiseutuun verrattaen erittäin edullisia ja myös muun muassa elintarvikkeet ovat noin 10% edullisempia kuin Helsingissä.

 

Kaikki ovat sydämellisesti tervetulleita

Kompaktin kokonsa vuoksi kävely- ja ostosmatkat ovat Oulun alueella sopivan lyhyitä ja kaupunki on panostanut kattavaan pyörätieverkostoon.

Vain 15 kilometriä keskustasta sijaitseva Oulun lentokenttä on Suomen toiseksi vilkkain lentoasema. Siirtyminen lentokentältä kaupunkiin maksaa bussilinjalla 9 noin 5 EUR ja taksilla alkaen 30 EUR. Lentoasemalta voi myös vuokrata auton.

Oulussa liikkuminen sujuu jalkaisin tai polkupyörällä. Myös julkinen liikenne ja taksit toimivat kaupungissa erinomaisesti. Kaupungissa on myös rautatieasema, joka on aivan kaupungin keskustassa.

Vanhassa merenrantakaupungissa on totuttu vieraisiin, mikä näkyy monenlaisina yöpymismahdollisuuksina, joihin kuuluvat hotellit, Wellness kylpylät, lomamökit, telttailualueet ja edulliset retkeilyalueet.