Lennot Vaasa - Göteborg, Landvetter

Useful information about the flight Vaasa - Göteborg, Landvetter

Göteborg - suurkaupunki lähellä Suomea

Göteborg on kaunis kaupunki vain lyhyen lentomatkan päässä Suomesta. Paras aika matkustaa Göteborgiin on toukokuusta syyskuuhun, jolloin ilmasto on lämpimimmillään. Toki kaupunkiin voi matkustaa muulloinkin. Ilmasto on hyvin pitkälti Suomen tyyppinen, mutta kesä on hieman pidempi ja talvet leudompia kuin Suomessa. 

Tekemistä ja nähtävää

Tammikuun lopusta helmikuun alkuun kaupungissa vietetään Göteborgin kansainvälistä elokuvajuhlaa, joka on pohjoismaiden suurin elokuvafestivaali. Elokuvajuhlilla on vuosittain noin 155 000 kävijää. 30. huhtikuuta juhlitaan vappua näyttävästi naamiaisasujen ja suuren paraatin merkeissä. 20.-25. kesäkuuta ruotsalaiset viettävät juhannusta eli midsommaria, joka on myös Ruotsissa yksi kalenterivuoden merkittävimmistä juhlista. Elokuussa kaupungissa vietetään kaksiviikkoista Göteborgs Kulturkalas -kulttuurifestivaalia. Festivaali sisältää taidetta, teatteria, oopperaa, musiikkia ja elokuvia. 

Göteborgista voi tehdä myös lauttamatkan läheiseen kauniiseen saaristoon. Loistava kohde päiväretkelle on myös Delsjön -luonnonsuojelualue, joka on hieman kaupungin ulkopuolella. Siellä on mahdollisuus vaeltaa, meloa ja uida. Göteborgissa sijaitsee myös Skandinavian suurin huvipuisto Liseberg.

Vinkit ennen matkaa

Ruotsissa alkoholijuomia voi ostaa ainoastaan Systembolaget -liikkeistä. Ruotsin valuutta on kruunu (SEK). Kätevin ja yleisin maksutapa ovat luotto- ja debit-kortit. Aikaeroa Suomen ja Ruotsin välillä on yksi tunti. Göteborg on hintatasoltaan Suomen hintatasoa hieman edullisempi. Muun muassa ulkona syöminen ja elintarvikkeet ovat edullisempia. 

Lentoasemalta keskustaan, majoittuminen ja kaupungissa liikkuminen

Fygbussarnan -bussilinja ajaa lentoasemalta keskustaan noin 15 minuutin välein. Matka kestää noin 20 minuuttia. Kertalippu maksaa noin 105 SEK ja meno-paluu noin 195 SEK. Myös Swebus Express -linja ajaa lentoasemalta keskustaan, mutta ei niin usein. Lipun hinta on noin 59 SEK. Taksi on kallis vaihtoehto. Taksikyyti maksaa noin 450 SEK.

Göteborgissa on monen tasoista majoitusta. Edullisin majoitusvaihtoehto ovat hostellit. Niissä vuodepaikka maksaa noin 195 SEK yöltä. Hotellit maksavat keskimäärin noin 840 SEK yöltä huonetta kohden. Yli kolmen tähden hotellien huonehinnat ovat alkaen noin 1400 SEK.

Julkista liikennettä pyörittää Västtrafik. Julkisen liikenteen verkosto kattaa bussi-, raitiovaunu- ja lauttaliikenteen. Kertalippu on voimassa 90 minuuttia ja hinnat alkavat noin 26 kruunusta. Päivälippu maksaa noin 85 SEK ja kolmen päivän lippu noin 170 SEK. Taksilla liikkuminen on kallista. Göteborgin keskustan alue on kuitenkin pieni ja helposti käveltävissä. Kaupungissa on hyvät pyörätiet ja polkupyörävuokraamoja on jonkin verran.

Lentoa koskevat tiedot Vaasa - Göteborg, Landvetter
Lennon tiedot välille Vaasa - Göteborg, Landvetter
  • Etäisyys: 794 km