idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Travel Tips

Oslo - kaunis kaupunki lähellä Suomea

Norjan pääkaupunki Oslo sijaitsee vain lyhyen lentomatkan päässä Suomesta. Se onkin yksi niistä syistä, miksi Oslossa vierailee paljon suomalaisia matkailijoita. Oslo on monipuolinen kaupunki, jonka kaupunkikuvassa modernit elementit yhdistyvät historiallisten rakennusten ja luonnon voimakkaaseen läsnäoloon. 

Nähtävää ja tekemistä Oslossa

Paras aika matkustaa Osloon on toukokuusta lokakuuhun. Korkein matkustussesonki on kesäkuusta elokuuhun. Loppukesän sää on usein hyvin sateinen. 17. toukokuuta vietetään perustuslainpäivää, jolloin kaupunki täyttyy kulkueista ja lasten juhlista. Oslossa on myös vuosittain lukuisia musiikkifestivaaleja. Kesäkuun ensimmäisenä lauantaina järjestetään ilmainen ulkoilmakonsertti. Rockfestivaali Norwegian Wood saapuu kaupunkiin neljäksi päiväksi kesäkuun puolessa välissä. Elokuun puolivälin tienoilla rockfestivaali Øya ilostuttaa ihmisiä neljän päivän ajan. Samoihin aikoihin kaupungissa on myös jazzfestivaali Oslo Jazz Festival. Musiikkijuhlat jatkuvat lokakuulle asti, jolloin Oslossa vietetään Oslo World Music -festivaalia. Lokakuun puoliväli tuo mukanaan elokuvafestivaali Films from the Southin. Festivaalilla esitetään elokuvia Aasiasta, Latinalaisesta Amerikasta, Afrikasta ja Lähi-Idästä. 

Kulttuurin lisäksi Oslossa on erittäin hyvät mahdollisuudet harrastaa talviurheilulajeja. Talviurheilufanien kannattaa tutustua erityisesti Holmenkolleniin.  

Vinkkejä Oslon matkalle

Osloon matkustavan kannattaa muistaa, että Norjan alkoholilainsäädäntö on hieman tiukempi kuin Suomessa. Alkoholin myynti on rajoitettua ja julkiminen alkoholin nauttiminen kiellettyä. Norjan hintataso on Suomea korkeampi. Edullinen illallinen ravintolassa maksaa noin 150 NOK, olut noin 80 NOK, virvoitusjuoma noin 29 NOK ja cappuccino noin 26 NOK.

Matka lentoasemalta keskustaan, majoittuminen ja Oslossa liikkuminen

Nopein kulkuväline Oslon lentoasemalta keskustaan on Flygtoket-juna. Matka kestää noin 20 minuuttia ja maksaa noin 180 NOK. Flybussen, eli lentokenttäbussi, kuljettaa keskustaan noin 40-45 minuutissa ja matka maksaa noin 175 NOK. Kaikista edullisin kulkuväline on paikallisjuna, jonka lipun hinta on noin 90 NOK. Matka kestää hieman reilut 20 minuuttia. Myös taksi kulkee keskustaan. Taksimatkan hinta on keskimäärin kuitenkin yli 700 NOK.

Oslossa on monen tasoista majoitusta. Halvimmat hinnat löytyvät hostellien makuusaleista, joissa vuodepaikka maksaa noin 200 NOK yötä kohden. Kolmen ja useamman tähden hotellit maksavat alkaen noin 1600 NOK.

Oslossa on kattava julkisen liikenteen verkosto. Se pitää sisällään metron, raitiovaunun, bussin, lautan ja lähijunat. Oslo Pass -kortti on loistava valinta julkiseen liikenteeseen. Sillä saa alennuksia ja ilmaisia sisäänpääsyjä useisiin nähtävyyksiin ja museoihin.                              

Lentoa koskevat tiedot Rovaniemi - Oslo
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Rovaniemi - Oslo
  • Etäisyys: 1016 km