Lennot - Oslo

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Oslo

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Oslo OSL), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Oslo löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Oslo travel tips

Oslo - kallis mutta kaunis kaupunki

Oslo on kallis mutta kaunis kaupunki, johon on kuitenkin mahdollista tehdä matkoja myös pienemmällä budjetilla. Tämä Norjan pääkaupunki sijaitsee Oslonvuonolla maan kaakkoisosassa.

Paras matkustusaika, nähtävyydet ja vinkit

Paras matkustusaika Osloon on tavallisesti toukokuusta lokakuuhun, ellei harrasta talvilajeja. Eniten turisteja kaupungissa on kesän kuukausina, jolloin säät todennäköisesti suosivat. Kesän loppua kohti mentäessä sää muuttuu sateisemmaksi. Talvella Oslossa on mahdollista lasketella Holmenkollenin hiihtokeskuksessa. Holmenkollenin metroasemalle pääsee Oslon keskustasta tavallisesti alle puolessa tuntissa. 

Erilaiset vuotuiset tapahtumat ovat hyvä syy matkustaa Osloon. Esimerkiksi Norjan kansallista 'perustuslainpäivää" juhlistetaan 17.5., tuolloin kaduilla voi nähdä koululaiskulkueita. Kesäkuun ensimmäisenä lauantaina kaupungissa järjestetään ilmainen ulkoilmakonsertti. Kesäkuun puolivälissä on Norwegian wood -rockfestivaali. Elokuussa järjestetään rokahtava Øya Festival ja jazzahtava Oslo Jazz Festival. Lokakuusta pidetään etnisen musiikin Oslo World Music Festival. Musiikin ystäville riittää siis viihdykettä koko kesän ja syksyn. Lokakuussa nautitaan lisäksi elokuvista kansainvälisessä Films from the South -elokufestivaalissa, jossa näytetään elokuvia Aasiasta, Afrikasta, Lähi-idästä ja Latinalaisesta Amerikasta.


Tärkeää tietää ennen matkaa

Norjan hintataso on korkeampi kuin Suomessa. Kohtuuhintainen illallinen kustantaa noin 150 NOK, olut noin 8 NOK, limonadi noin 29 NOK ja erikoiskahvi noin 26 NOK.

On hyvä tietää, että Norjassa on tiukka alkoholilainsäädäntö muun muassa alkoholin mainonnan ja julkisella paikalla käytön suhteen. Myös alkoholin myynti on rajoitettua. 

Norjan valuutta on Norjan kruunu. Norja ei ole EU-maa. Aikaero Norjan ja Suomen välillä on yhden tunnin verran. Norjassa kello on tunnin vähemmän kuin kotimaassa.

Paikallinen herkku on lutefisk eli lipeäkala. 
 

Saavuttaessa Osloon

Kaupungin lentoasemalta Oslon keskustaan kestää Flytoget-junayhteydellä noin 20 minuuttia. Se on nopein yhteys ja hinnaltaan noin 180 NOK. Lentokenttäbussi Flybussenin matka-aika on noin 45 minuuttia, noin 175 kruunun hintaan. NSB-paikallisjuna kuljettaa lentomatkustajat keskustaan noin 20 minuutissa, edullisesti vain noin 90 NOK hintaan. Taksi on kallis: matka keskustaan maksaa noin 750 NOK ajankohdasta, reitistä ja taksiyrityksestä riippuen.

Yöpymiseen on useita vaihtoehtoja. Hostelliyön hinta lähtee noin 200 NOK/yö/henkilö. Kolmen tai neljän tähden hotellit veloittavat keskimäärin 1600 NOK yöltä. Oslosta voi vuokrata myös loma-asunnon alkaen noin 1800 NOK/yö hintaan. Vaatimaton mökki leirintäalueella maksaa noin 500 NOK per yö. Telttapaikka on huomattavasti halvempi, hinnat ovat noin 195 NOK kahdelle hengelle.

Julkinen liikenne Oslossa käsittää T-banen eli metron, raitiovaunun, bussin, lauttaliikenteen ja lähijunat. Liikenneverkosto on laaja. Matkaliput maksavat noin 30 NOK/kertalippu, noin 90 NOK/päivälippu ja noin 240 NOK/viikkolippu. Turisteille suunniteltu 'Oslo Pass' -matkalippu oikeuttaa edulliseen ja jopa ilmaiseen sisäänpääsyyn useissa nähtävyyksiissä ja museoissa. Se maksaa noin 320 NOK / 24 h, noin 470 NOK / 48 h ja noin 590 NOK / 72 h. Passi astuu voimaan ensimmäisellä käyttökerralla, kun sen on aktivoinut lipunlukulaitteella.

Taksin mittari alkaa raksuttaa noin 40 NOK:sta. Hintaan lisätään kilometri- ja minuuttikohtainen taksa, johon vaikuttavat niin henkilömäärä, taksiyritys kuin kellonaikakin.

Myös polkupyörällä liikkuminen on mahdollista. Polkupyörän voi vuokrata Oslo Bysykkel -kaupunkipyörätelineistä, joita on useita. Hinta on noin 100 NOK per päivä. Kysy lisää ja osta elektroninen Smartcard turisti-infosta.

Yleisimmät yhteydet alk. Oslo
Lentokenttä
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Norja