idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Oulu - Oslo

Moderni ja hurmaava skandinaavikaupunki

Oslo on Norjan pääkaupunki ja yksi skandinavian suosituimmista kaupunkikohteista. Oslo tarjoaa paljon nähtävää historiasta kiinnostuneille, tällaisia kohteita ovat muun muassa Akerhusin linna ja Oslon kuninkaallinen linna. Oslo on sekoitus uutta ja vanhaan, sillä myös moderni arkkitehtuuri kuuluu olennaisesti kaupunkikuvaan. 

Festivaaleja läpi kesän

Osloon kannattaa matkustaa erityisesti toukokuusta lokakuuhun, jolloin kaupunki on kauneimmillaan ja säät hellivät, tosin loppukesä saattaa olla sateinen. Huippusesonki ajoittuu kesäkuusta elokuuhun. 17. toukokuuta vietetään kansallista juhlapäivää, perustuslainpäivää, jota juhlitaan ympäri kaupunkia kulkuein ja erinäisin tapahtumin. Oslossa järjestetään myös useita musiikkifestareita läpi kesän: kesäkuun ensimmäisenä lauantaina oslolaiset tuo yhteen ilmainen ulkoilmakonsertti. Kesäkuun puolivälissä järjestetään rockfestivaali "Norwegian wood" sekä elokuun puolivälissä "Øya", joka on niin ikään nelipäiväinen rockfestivaali. Elokuun puoliväliin sijoittuu myös "Oslo Jazz Festival". Lokakuussa järjestetään "Oslo World Music Festival" sekä "Films from the South" -elokuvafestivaali, jossa nähdään elokuvia ympäri maailman. 

Vinkkejä matkaasi varten

Urheiluun loistavat mahdollisuudet tarjoaa Oslon läheisyydessä sijaitseva Holmenkollen. Norjassa alkoholilainsäädäntö on Suomea tiukempaa, alkoholin myynti on rajoitettua ja alkoholin nauttiminen yleisillä paikoilla kiellettyä.

Oslon hintataso on kalliimpi kuin Suomessa. Edullinen illallinen ravintolassa maksaa noin 150 NOK. Juomat, kuten olut noin 80 NOK, limu noin 29 NOK ja Cappuccino noin 26 NOK. Norjassa tyypillinen paikallinen ruokalaji on "Lutefisk" eli lipeäkala. 

Liikkuminen ja majoitus

"Flytoget"-juna tarjoaa nopeimman yhteyden Oslon lentokentältä kaupungin keskustaan. Matka kestää on noin 20 minuuttia ja lipun hinta on noin 180 NOK. Myös lentokenttäbussi "Flybussen" vie keskustaan noin 40 - 45 minuutissa ja lippu maksaa noin 175 NOK. Edullisin vaihtoehto on kuitenkin NSB-paikallisjuna, jonka matka-aika on noin 23 minuuttia ja lipun hinta noin 90 NOK. Taksi kentältä keskustaan maksaa noin 749 NOK riippuen ajankohdasta, reitistä sekä taksiyrityksestä.

Oslosta löytyy eri hintaisia sekä eri tasoisia majoitusvaihtoehtoja. Paikka hostellin makuusalissa maksaa alkaen noin 200 NOK/yö/henkilö. Tasokkaammat kolmen tai useamman tähden hotellit kustantavat keskimäärin noin 1600 NOK/yö. Loma-asunto puolestaan maksaa noin 1800 NOK/yö. Mökkien hinnat leirintäalueella ovat alkaen noin 500 NOK/päivä, kun taas telttapaikka maksaa noin 195 NOK/yö/2 hengelle.

Oslon kattava julkinen liikenne kattaa metron ("T-bane"), raitiovaunun, bussin, lauttaliikenteen sekä lähijunat. Matkalippujen hinnat ovat: kertalippu noin 30 NOK, päivälippu noin 90 NOK, viikon lippu noin 240 NOK.

Kätevä "Oslo Pass"-kortti oikeuttaa ilmaiseen tai alennettuun sisäänpääsyyn useissa nähtävyyksissä ja museoissa sekä toimii lisäksi julkisen liikenteen matkalippuna. Hinnat kortille ovat 24h, noin 320 NOK; 48h, noin 470 NOK; 72 h, noin 590 NOK.                            

Lentoa koskevat tiedot Oulu - Oslo
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Oulu - Oslo
  • Etäisyys: 898 km
Suositut lentoreitit