Lennot Helsinki - Oslo

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Helsinki määränpäähän Oslo

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Helsinki (HEL) määränpäähän Oslo (OSL), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Oslo. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Helsinki - Oslo

Pääkaupunki Oslonvuonolla

Norjan pääkaupunki Oslo on maan taloudellinen, poliittinen ja kulttuurinen keskus. Oslo sijaitsee Norjan eletäisellä rannikolla meren äärellä aivan Oslonvuonon päässä.

Musiikkia, talviurheilua ja kulttuuria

Matkustuksen huippusesonki sijoittuu Oslossa lämpimään keskikesään kesäkuusta elokuuhun, mutta vuoden lämpimämpi puolisko toukokuusta lokakuuhun on kokonaisuudessaan hyvää makustusaikaa. Loppukesä on tosin usein sateinen. Talviurheilusta kiinnostuneille Oslo on kuitenkin mielenkiintoinen kohde myös talvella. Oslossa on hyviä mahdollisuuksia talviurheilun harrastamiseen esimerkiksi Holmenkollenissa. 

Suurkaupungin henkeen kuuluvat useat vuotuiset tapahtumat ja juhlat. 17 .toukokuuta maassa vietetään perustuslainpäivää kulkueilla ja lasten juhlilla. Musiikista pitäville Oslo tarjoaa kesäkuun ensimmäisenä lauantaina ilmaisen ulkoilmakonsertin. Kesäkuussa järjestetään lisäksi "Norwegian wood" -rockfestivaali, ja elokuun puolessavälissä neljän päivän mittainen "Øya" -rockfestivaali valtaa kaupungin. Elokuussa pidetään myös vuotuinen "Oslo Jazz Festival" jazzdiggareille. 

Elokuvista pitävien kannattaa suunnata Osloon lokakuun alkupuoliskolla, sillä "Films from the South" -elokuvafestivaalissa esitetään elokuvia Aasiasta, Afrikasta, Latinalaisesta Amerikasta sekä Lähi-Idästä. Oslossa on lisäksi näytteillä sekä viikinkien että saamelaista kulttuuria.


Tiukka alkoholilainsäädäntö ja korkea hintataso

Osloon matkustavan on hyvä muistaa, että Norjassa alkoholilainsäädäntö on tiukempi kuin Suomessa. Muiden Pohjoismaiden tapaan alkoholin myynti on rajoitettua ja julkisilla paikoilla alkoholin nauttiminen kiellettyä. 

Hintataso Oslossa on yleisesti noin 15 - 30% kalliimpi kuin Suomessa. Esimerkkinä edullinen illallinen ravintolassa maksaa noin 150 kruunua, olut noin 80 kruunua, limsa noin 29 kruunua sekä cappucino noin 26 kruunua. Norjassa perinteinen ruokalaji on suomalaisissa joulupöydissäkin tunnettu lipeäkala.

Mitä tietää paikan päällä?

Oslon lentoasemalta kaupunkiin pääsee usealla tavalla. Lentokentältä keskustaan liikennöivällä Flygtaget-junalla matkankesto on noin 20 minuuttia ja hinta noin 180 kruunua. Kentältä pääsee kaupunkiin myös "Flybussen"-lentokenttäbussilla, jolla matkustusaika on noin 40-45 minuuttia ja lipun hinta on noin 175 kruunua. NSB-paikallisjuna on vaihtoehdoista edullisin, sen hinta on noin 90 kruunua, kestoa matkalle tulee noin 23 minuuttia. Taksi on huomattavasti kalliimpi vaihtoehto kuin julkinen liikenne, hinta matkalle on noin 750 kruunua hieman ajankohdasta, reitistä ja taksiyrityksestä riippuen.

Oslossa edullisinta on majoittua hostelliin, jossa vuode makuusalissa maksaa alkaen noin 200 kruunua yötä kohden. Kolmen tai useamman tähden hotellit sen sijaan maksavat keskimäärin noin 1600 kruunua per yö. Loma-asunnon saa vuokrattua noin 1800 kruunulla yöltä ja mökki leirintäalueella kustantaa noin 500 kruunua vuorokaudelta. Telttapaikan hinta kahdelle hengelle on noin 195 kruunua. 

Oslon julkisen liikenteen verkosto on toimiva. Se kattaa metron, raitiovaunun, bussin, lauttaliikenteen sekä lähijunat. Matkalippuja saa ostettua erilaisten tarpeiden mukaan. Kertalippu maksaa noin 30 kruunua, päivälippu noin 90 kruunua, ja viikon voimassa oleva lippu noin 240 kruunua. "Oslo Pass"-matkalipulla saa lisäksi joko ilmaisen tai alennetun sisäänpääsyn useisiin nähtävyyksiin ja museoihin. Hinnat kortille ovat: 24 h noin 320 kruunua, 48 h noin 470 kruunua ja 72 h noin 590 kruunua. Lippu pitää aktivoida lipun lukulaitteella ensimmäisen käyttökerran yhteydessä. 

Taksin aloitusmaksu on noin 43 kruunua, hintaan lisätään kilometri- ja minuuttikohtainen taksa. Hintaan vaikuttavat henkilömäärä, taksiyritys, viikonpäivä ja kellonaika. Pyörän vuokraaminen onnistuu, vaikkakin pyöräteitä on vähän. Kokeile "Oslo Bysykkel"-kaupunkipyöräpalvelua, jonka hinta on noin 100 kruunua päivässä. Saat pyörien lainaamiseen tarvittavan "Smart cardin" turistipisteestä.

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Oslo

Outbound and return from 85,09 €
Lennon kesto min.. 01:30 / max.. 01:40
Paluulennon kesto min.. 01:20/ max.. 01:25
Etäisyys 764 km
Lentoa/viikko 55
Lähtölentokenttä Lentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Oslo (OSL)
Kohdemaa Lennot - Norja
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Norja
Alternative flights to Oslo
Popular destinations for onward travel