Lennot Rovaniemi - Lontoo

Useful information about the flight Rovaniemi - Lontoo

Lontoo - takuuvarma ja monipuolinen lomakohde

Lontoo on aurinkoa ja sadetta, hyvää ruokaa ja erilaisia juomia, puistoja ja museoita, nähtävää ja tehtävää. Ison-Britannian pääkaupunki on monipuolinen matkakohde, joka sopii niin kulttuurin nälkäisille lapsiperheille kuin rentoutumista ja iltarientoja kaipaaville aikuisillekin. Kenenkään ei tarvitse lähteä Lontoosta tyhjin käsin: kaupungin sykkeestä löytyy jotakin jokaiseen makuun!

Muutakin kuin sadetta!

Vaikka Lontoossa onkin sateista ympäri vuoden, ei kaupungin arki pelkästään harmaata ole. Heinäkuu on alueen lämpimin kuukausi, mutta olosuhteet ovat matkustelulle otolliset vuoden ympäri: Lontoo on kaunis niin kesäauringossa kuin harvinaisilla talvipakkasillakin. Huhtikuu on urheilutapahtumien aikaa - silloin järjestetään esimerkiksi Lontoon maraton ja jokavuotinen purjehduskilpailu - kun taas eksotiikkaa kaipaavia voi kiinnostaa enemmän elokuun Notting Hill Carnival, joka on värikäs ja pirteä monikulttuurinen karnevaali. Myös kiinalainen uusivuosi helmikuussa on kokemisen arvoinen.Are you ready?

Iso-Britannia on helppo matkakohde: erityisiä ennakkovalmisteluja ei juuri rahanvaihdon lisäksi tarvita. Pakkaa mukaasi kartta, passi ja hammasharja - et tarvitse viisumeja tai muita erityisiä asiakirjoja, joskin osa lipuista erilaisiin tapahtumiin ja nähtävyyksiin ovat halvempia etukäteen ostettuna. Myöskään tavallisesta poikkeavia rokotuksia ei tarvita. Kaulapussukan hankkimista rahapussia ja passia varten voi kannattaa harkita: suosituimmissa turistikohteissa saattaa törmätä taskuvarkaisiin. Tarkkaavaisuudella ja maalaisjärjellä pystyt kuitenkin pitämään itsesi ja omaisuutesi turvassa! 

Hintatasoltaan Lontoo on lähellä Pohjoismaita, joskin jotkin elintarvikkeet ovat ruokakaupoissa edullisempia kuin Suomessa. Muista myös, että Iso-Britannia on vasemmanpuoleisen liikenteen aluetta. Suotta ei kuitenkaan tarvitse huolehtia, suurimmissa kaduissa on selkeästi ilmoitettu, kumpaan suuntaan tulee katsoa.

Eri vaihtoehtoja on hyvä kartoittaa hyvissä ajoin, että saat kaiken irti matkastasi Lontooseen. Kaupunki on valtava ja hyvästä julkisesta liikenteestä huolimatta, matkaa ja kaupungissa liikkumista kannattaa suunnitella jo hieman etukäteen. 

Anna Lontoon hurmata itsesi!

Majoitusvaihtoehtoja Lontoossa ovat erilaiset hotellit ja edullisemmat hostellit. Hostellien hinnat yötä kohti lähtevät kahdenkymmenen punnan tienoilta, kun taas hotelleissa hinnat ovat helposti kaksinkertaiset. Englantilainen aamiainen kannattaa kokea: paahtoleivillä, marmeladilla ja teellä päivä lähtee mukavasti käyntiin!

Lontoon julkinen liikenne on sujuvaa, joten keskustan ilot ovat helposti saavutettavissa kauempanakin majoittuville. Kaupungin bussi-, juna- ja metroverkostot ovat kattavat, vaikka liikenne muuten onkin useimpien turistien mielestä hivenen kaoottista. Kertalippu julkisiin kulkuneuvoihin maksaa hieman alle kuusi puntaa, kun taas päivälipun voi saada jo kahdellatoista punnalla. Oyster Card -matkakortilla saa pienen alennuksen lippujen hinnoista. Pimeitä takseja liikkuu paljon, mutta suuret yritykset ovat luotettavia, joskin myös melko hintavia. 

Lontoossa on useampi lentoasema, joista jokaiselta on kätevät julkisen liikenteen kulkuyhteydet kaupunkiin. Heathrow'lta halvin vaihtoehto on ottaa kaupunkiin metrolinja Piccadilly Line, joka pysähtyy terminaaleissa 1, 2 ja 3 (lipun hinta noin £6, matkan kesto noin 30 minuuttia). Nopein vaihtoehto on kalliimpi Heathrow Express -juna, jonka pysäkit löytyvät terminaaleista 1, 2 ja 3. Juna ajaa Paddington Stationille noin 15 minuutissa ja sen hinta on noin £26. Taksi keskustaan maksaa alkaen £33 ja matka kestää noin 40 minuuttia.

Gatwickin lentokentän eteläterminaalista kulkeva Gatwick Express -juna kuljettaa matkustajat Victoria Stationille keskustaan (lippu maksaa noin £18 ja matkan kesto on noin puolituntia). Taksilla matka kestää noin tunnin ja sille tulee hintaa suunnilleen £100. 

Stanstedin kentän ja Liverpool Street Stationin väliä liikennöivä Standsted Express-juna maksaa alkaen £12, ja matka kestää noin 45 minuuttia. Taksi maksaa noin £100 ja matka kestää noin tunnin. Lutonilta kulkee shuttlelinja Luton Airport Parkwaylle, josta juna St. Pancrasiin maksaa noin £15. Matkassa kestää noin 40 minuuttia.

Lentoa koskevat tiedot: Rovaniemi - Lontoo

Cheapest outbound flight from 50,34 €
Outbound and return from 200,71 €
Lennon kesto min.. 03:35 / max.. 03:40
Paluulennon kesto min.. 03:20/ max.. 03:35
Etäisyys 2210 km
Lentoa/viikko 6
Lähtölentokenttä Rovaniemi (RVN)
Kohdelentokenttä Lontoo, kaikki lentokentät (LCY, LGW, LHR, LTN, STN, SEN) (LON)
Kohdemaa Iso-Britannia