Lennot Rovaniemi - Geneva

Useful information about the flight Rovaniemi - Geneva

Geneva - Sveitsiä kauneimmillaan

Sveitsi on tunnettu kuvankauniista luonnostaan ja Alppien vuoriston talviurheilumahdollisuuksista. Geneva ei tee poikkeusta tässä, sillä järvenrannalla vuorten katveessa sijaitsevan kaupungin maisemat ovat henkeäsalpaavat. Kaupunki sopii loistavasti kaikille matkailijoille aina perheistä yksin matkustaviin, sillä tarjolla on ohjelmaa luonnosta viihteeseen.

Geneva parhaimmillaan

Ilmaston suhteen paras matkustusaika Genevaan on toukokuusta lokakuuhun. Talvet ovat kuitenkin niin Suomeen kuin muuhunkin Sveitsiin verrattuna leutoja, joten myös talvikuukaudet sopivat loistavasti matkustamiseen. 

Toukokuun alussa kaupungissa järjestetään Marathon -juoksukilpailu. Kesäkuussa Genevan valtaa Regatta Bol d'Or. Fêtes de Genève -kesäfestivaalia vietetään Geneva-järvellä elokuussa. Festivaaleilla nähdään muun muassa ilotulituksia. 12. joulukuuta kaupunki palaa kaukaisiin tunnelmiin, kun L'Escalade, eli historiallinen kaupungin voittoa savoyereista juhlistava tapahtuma valtaa kaupungin. 

Valuuttana Sveitsin frangi

Monikielisessä Sveitsissä Geneva on ranskankielinen kaupunki. Elinkustannukset Genevassa ovat todella korkeat. Se onkin yksi maailman kalleimmista kaupungeista. Illallinen ravintolassa maksaa noin 20-30 CHF, olut noin 7,50 CHF ja virvoitusjuoma 4 CHF. Tarkista Sveitsin frangin kurssi ennen matkalle lähtöä. Kaupungista kannattaa suunnitella myös päiväretki lähialueiden vuoristomaisemiin. 

Miten päästä lentokentältä kaupunkiin, missä majoittua ja kuinka liikkua kaupungilla

Boarding-kortin haltija saa ilmaisen noin 80 minuuttia voimassaolevan julkisen liikenteen matkalipun lentokentän saapuvien aulasta. Nopein tapa kulkea kaupunkiin on ottaa juna Gare Cornavin asemalle. Matkassa kestää noin 7 minuuttia. Ilman ilmaista lippua matkan hinnaksi tulee noin 3 CHF. Bussilinjat 3 ja 10 ajavat keskustaan noin 30 minuutissa. Taksikin on vaihtoehto. Se maksaa noin 35-45 CHF.

Genevassa on paljon majoitusvaihtoehtoja, mutta hintataso on erittäin kallis. Edullisinta on yöpyä hostellissa, josta saa makuupaikan noin 25 CHF henkilöä kohden yöltä. Hotellien hinnat alkavat noin 135 CHF yöltä kahden hengen huoneelle.

Raitiovaunut ja bussit liikennöivät Genevan kaupungissa. Jotkut hostellit ja hotellit tarjoavat vierailleen Geneva Transport Cardin, joka on ilmainen lippu julkiseen liikenteeseen. Jos julkisen liikenteen lippuja joutuu ostamaan, hinnat ovat seuraavat: kertalippu alkaen noin 3 CHF, lyhyen matkan lippu noin 2 CHF, päivälippu noin 8-10 CHF ja viikon voimassa oleva lippu noin 38 CHF. Taksit ovat kallis vaihtoehto liikkua. Genevassa pääsee näkemään paljon myös jalkaisin tai vuokraamalla polkupyörän.

Myös auton vuokraamista kannattaa harkita, sillä Genevan lähialueiltakin löytyy vierailemisen arvoisia kohteita. Sveitsin vuoristoinen luonto houkuttelee löytöretkelle ja urheilemaan. 

Lentoa koskevat tiedot: Rovaniemi - Geneva

Cheapest outbound flight from 159,00 €
Etäisyys 2542 km
Lähtölentokenttä Rovaniemi (RVN)
Kohdelentokenttä Geneva (GVA)
Kohdemaa Sveitsi
Alternative routes to Sveitsi
Alternative flights to Geneva
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price