Lennot Rovaniemi - Milano

Useful information about the flight Rovaniemi - Milano

Milano - muutakin kuin muotia

Italialainen suurkaupunki Milano on tunnettu huippumuodistaan, mutta kaupunki saa myös arkkitehtuurin ja kulttuurin ystävät huokailemaan. 

Vietä keskikesän juhlaa vaihteeksi teatterissa!

Vaikka kesät voivat olla tukalankin kuumia ja talvet leutoja sekä sateisia, Milano on houkutteleva matkakohde ympäri vuoden. 

Kulttuurin ystävälle erinomainen aika vierailla kaupungissa on keväällä Settimana dei Beni Culturali -kulttuuriviikon aikaan, jolloin kaikkiin kaupungin museoihin on vapaa pääsy. Kesäkuun puolivälissä puolestaan keskikesän juhla, La Notte Bianca, houkuttelee ihmisiä kauppoihin, teattereihin ja ravintoloihin läpi yön. Myös lukuisat huippumuodin, jalkapallon ja korkea kulttuurin tapahtumat houkuttelevat vierailijoita Milanoon. Tarkista ennen matkaasi, mitä kaupungissa on meneillään niin et jää paitsi ajankohtaisista tapahtumista!   

Huippumuodin ääreltä pizzalle? 

Yhtenä maailman tunnetuimmista muodin pääkaupungeista Milano houkuttelee erityisesti muodin ystäviä. Muotiliikkeitä on kaupungissa lukemattomia aina huippumuodin putiikeista edullisimpiin ketjuliikkeisiin. Tutustu esimerkiksi 'quadrilatero della modan' ostoskortteliin.

Milano on muiden eurooppalaisten suurkaupunkien tapaan suhteellisen kallis kaupunki, etenkin italialaisella mittapuulla, sillä sitä tituleerataan maan kalleimmaksi kaupungiksi. Helsinkiin verrattuna kaupunki on kuitenkin hitusen verran edullisempi. Turistialueiden ravintoloissa hinta-laatusuhde on heikko, joten syödä kannattaa edullisemmilla paikallisten suosimilla alueilla.

Italiassa kun ollaan, ravintoloiden ruokalistat ovat täynnä pastaruokia, risottoja ja pizzoja. Kosmopoliittisena kaupunkina Milano tarjoaa toki myös kansainvälisiä makuja niitä kaipaaville.

Mille lentoasemalle saavut? 

Milanossa on kolme lentoasemaa: Orio al Serion lentoasema sijaitsee Bergamossa noin tunnin ajomatkan päässä Milanon keskustasta. Keskustaan lentoasemalta pääsee noin tunnissa sekä junalla että Autostradale-, Zani Viaggi- tai Orio-bussilinjoilla. Taksimatka reitille maksaa noin 100 €.

Malpensan lentoasemalta matka keskustaan taittuu noin 50 minuutissa joko terminaalista 1 lähtevällä junalla tai terminaaleista 1 ja 2 lähtevällä bussilla. Taksilla matkustaessa ajassa ei juuri voita, sillä matka kestää yhtälailla vajaan tunnin. Taksi on luonnollisesti myös julkisia kalliimpi matkustustapa. Taksitolpat sijaitsevat terminaaleissa 1 ja 2.

Linaten lentoasema sijaitsee lentoasemista kaikkein lähimpänä Milanon keskustaa. Lentoaseman ja keskustan välillä kulkevalla bussilinjalla 73 tai X73 matka maksaa noin 1,5 €. Taksitolppa on saapuvien lentojen aulassa, uloskäynnin nro 5 kohdalta. Matka taksilla kustantaa noin 40 €. 

Edullisin ja nopein matkustustapa paikasta toiseen siirtymiseen Milanossa on metro. Julkisia liikennevälineitä paljon käyttävän on suositeltavaa hankkia 24-tunnin lippu. Taksilla matkustaminen on hitaampaa ja kalliimpaa. 

Majoitusvaihtoehtoja Milanossa on runsaasti. Neljän tähden hotellihuone keskusta-alueella maksaa sadan euron molemmin puolin yötä kohden.

Lentoa koskevat tiedot: Rovaniemi - Milano

Cheapest outbound flight from 115,00 €
Etäisyys 2547 km
Lähtölentokenttä Rovaniemi (RVN)
Kohdelentokenttä Milano, kaikki lentokentät (MXP, LIN, BGY) (MIL)
Kohdemaa Italia
Alternative routes to Italia
Alternative flights to Milano
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price