Lennot Rovaniemi - Bryssel Brussels National

Useful information about the flight Rovaniemi - Bryssel Brussels National

EU-politiikkaa ja huvia Brysselissä

Yksi Euroopan merkittävimmistä hallinnollisista keskuksista, Bryssel, on suurenmoinen matkakohde EU-politiikasta kiinnostuneelle. Belgian kansainvälisessä pääkaupungissa riittää historiaa, taidetta ja kulinaarisia houkutuksia jokaiseen makuun belgialaisesta oluesta puhumattakaan. 

Bryssel - tapahtumia täynnä

Kaupunki on parhaimmillaan alkukeväästä loppukesään, joka jatkuu pitkälle syyskuuhun. Kaupungissa järjestetään ympäri vuoden kulttuuri-, musiikki-, taide- ja antiikkitaphtumia, jotka keräävät yleisöä myös maan rajojen ulkopuolelta.

Brysselin symboli on iiris ja kesän alkua juhlistetaankin iiriksenpäivänä runsain musiikki- ja katutaidetapahtumin. Keskiaikaisiin pukuihin sonnustaudutaan heinäkuussa vietettävässä kuninkaallisessa kansanjuhlassa, ja syksyisin keräännytään kunnioittamaan edesmennyttä Ivo Van Dammea vuotuisen urheilukilpailun muodossa.

Hintataso tuttu suomalaisille

Hintatasoltaan Bryssel ei sovi budjettimatkailijalle, sillä elinkustannukset kaupungissa ovat korkeat. Ulkona syöminen ja elintarvikkeet maksavat suunnilleen saman verran kuin Suomessa, ainoastaan asuntojen vuokrataso on Suomea edullisempi.

Edullisin majoitusvaihtoehto on vuodepaikka hostellin makuusalissa, joiden hinnat ovat keskimäärin kahdessakymmenessä eurossa. Hotellitarjonta Brysselissä on runsasta. Keskitasoisen hotellin hinnat alkavat reilusta viidestäkymmenestä eurosta hotellissa vietettyä yötä kohden ja nousevat sijainnin ja tähtiluokituksen mukaan tuntuvastikin.

Bryssel on monikielinen kaupunki, jossa pärjää parhaiten ranskalla tai hollannilla, mutta paikalliset puhuvat myös hyvää saksaa ja englantia.
 

Liikkuminen Brysselissä on vaivatonta

Vilkkaalta lentokentältä pääsee kaupungin keskustaan näppärästi sekä junalla että Airportline-shuttlebussilla. Junalla matka-aika on noin 20 minuuttia ja bussilla puoli tuntia. Bussikyyti kustantaa kuutisen euroa, junalippu maksaa muutaman euron enemmän.

Brysselissä on erinomainen joukkoliikenne, josta vastaa STIB/MIVB. Ladattavalla matkakortilla voi käyttää bussia, metroa ja raitiovaunua. Kertalippu maksaa noin kaksi euroa ja on liikennevälineistä ostettuna kalliimpi. Julkista liikennettä usein käyttävälle viiden- tai kymmenenkerran lippu tulee edullisemmaksi.

Brysselin tärkeimmät nähtävyydet, kuten Mannenken Pis -patsas ja Grand Place -aukio, sijaitsevat kaupungin keskustassa kävelymatkan päässä toisistaan. Hyvä vaihtoehto liikkua kaupungissa on myös polkupyörä: Villo-kaupunkipyöriä saa vuokrattua pientä korvausta vastaan.

Julkista liikennettä karttavalle sopii matkustusmuodoksi taksi, jonka kyytiin hyppäävän ensimmäiset kolme kilometriä kustantavat kahdeksasta kymmeneen euroa. Tämän jälkeen jokainen lisäkilometri maksaa noin 1,80 euroa.