Lennot Tampere - Geneva

idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Tampere - Geneva

Geneva - Kansainvälistä tunnelmaa

Geneva on Sveitsin toisiksi suurin kaupunki ja tunnettu monien kansainvälisten organisaatioiden pääpaikkana, jossa järjestetään runsaasti kansainvälisiä tapahtumia eri sektoreilla. Genevalainen moderni kaupunkielämä tuo mukanaan luksusta ja korkeakulttuuria, joka houkuttelee etenkin varakkaampia turisteja kaupunkiin nauttimaan sen antimista.

Pitkä ja monipuolinen matkustussesonki

Genevan ilmat pysyvät mukavan lämpiminä toukokuusta lokakuuhun. Myös talvet ovat leudommat kuin Suomessa ja muualla Sveitsissä.

Genevassa järjestetään mielenkiintoista ohjelmaa läpi vuoden. Kaupunki tarjoaa sopivassa suhteessa urheilunautintoa, iloista yhdessäoloa ja aikamatkoja historiaan. Toukokuussa käydään kovatasoinen Marathon-kilpailu. Kesäkuussa pääsee puolestaan nauttimaan sulavalinjaisten purjealusten seuraamisesta, kun maailman suurin sisävesipurjehduskilpailu "Bol d´Or" käynnistyy. Elokuussa ilakoidaan "Fêtes de Genève" -festivaalin tunnelmissa Geneve-järven rannalla ilotulituksia seuraten. Talvikauden ehdoton vetonaula on 12. joulukuuta vietettävä "L'Escalade", jolla juhlistetaan historiallisissa tunnelmissa Genevan voittoa savoyereista.

Hyviä vinkkejä matkalle

Sveitsissä puhutaan sekä saksaa, ranskaa että paikoitellen myös italiaa ja retoromaania. Geneva kuuluu maan ranskankieliseen alueeseen.

Genevan maine maailman kalleimpiin kuuluvana kaupunkina ei ole perätön. Esimerkiksi ruoka-annos ravintolassa maksaa noin 20-30 Sveitsin frangia, limu noin 4 frangia ja olut noin 7 frangia. Ruokailussa ei silti kannata pihistellä vaan käydä reippaasti paikallisten erikoisuuksien kimppuun. Geneve on kulinaarisella saralla tunnettu erityisesti "Longeole" -raakamakkarastaan.

Vaihtoehtoja majoittumiseen ja liikkumiseen

Lentoasemalta pääsee kaupungin keskustaan kätevästi joukkoliikennettä hyödyntäen. Boarding-passin haltijat saavat lentoaseman aulasta ilmaisen julkisen liikenteen matkalipun, joka on voimassa noin 80 minuuttia. Ilmaista matkustusaikaa on siis yllin kyllin, sillä matka keskustaan vie junalla noin seitsemän minuuttia ja bussilinjoilla 3 ja 10 noin puoli tuntia. Jos ilmaista matkustusetua ei muista käyttää, junalipun hinnaksi tulee noin 3 Sveitsin frangia. Myös taksikyyti lentoasemalta on mahdollinen, mutta sen hinnaksi tulee suunnilleen 35-45 CHF. 

Liikkuminen kaupungin sisällä sujuu helposti raitiovaunua tai busseja hyödyntäen tai pyörän selässä kiitäen. Matkailijan kannatta tiedustella omasta hotellistaan "Geneva Transport Cardia" eli joidenkin majoituspaikkojen tarjoamaa ilmaista julkisen liikenteen korttia. Ilman korttia kertalipun hinta on noin 3 CHF, mutta noin 8-10 Sveitsin frangin päivälippu tai noin 38 frangin viikkolippu tulee paljon joukkoliikennettä käyttävälle edullisemmaksi. Auton vuokraaminen on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat päästä tutustumaan läheiseen vuoristoon.

Majoittuminen on pääsääntöisesti hintavaa, mutta valinnanvaraa riittää. Hotelliyöpyminen maksaa suunnilleen 135 CHF/yö ja hostellimajoitus noin 25 CHF/yö.

Lentoa koskevat tiedot Tampere - Geneva
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Tampere - Geneva
  • Etäisyys: 2029 km