Lennot Helsinki - Geneva

idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Helsinki - Geneva

Geneva - järvimaiseman ympäröimä kaupunki

Geneve-järven rannalla sijaitseva kaunis Geneve on Sveitsin toiseksi suurin kaupunki, joka varsin korkeasta hintatasostaan huolimatta on upea ja ehdottomasta kokemisen arvoinen matkakohde.

Leuto ilmasto ja monenlaisia tapahtumia

Paras matkustusaika Geneveen on ilmaston puolesta toukokuusta lokakuuhun. Kuitenkin myös talvet kaupungissa ovat muuhun Sveitsiin ja Suomeen verrattuna leutoja. Kaupungissa myös järjestetään jos jonkinlaista tapahtumaa ympäri vuoden ja tapahtumiin kannattaakin mahdollisuuksien mukaan pyrkiä osallistumaan. Toukokuun alussa kaupungissa kilpaillaan Marathon -juoksukilpailussa ja kesäkuussa järjestetään Regatta "Bol d'Or". Elokuussa puolestaan vietetään kesäfestivaalia "Fêtes de Genève", joka järjestetään Geneve-järvellä. 12. joulukuuta Genevessa on historiallinen "L'Escalade" -tapahtuma, jossa juhlistetaan kaupungin voittoa savoyereista.  

Muutama vinkki

Geneveen matkustavan on hyvä ottaa huomioon, että Geneve on ranskankielinen kaupunki, ja että elinkustannukset siellä ovat erittäin korkeat - maailman kalleimmasta päästä. Ruokailu ravintolassa maksaa noin 20-30 CHF, olut noin 7,50 CHF ja limu noin 4 CHF. Paikallista erikoisuutta "Longeole" -raakamakkaraa kannattaa maistaa kaupungissa vieraillessaan ja läheisiin vuoriin pääsee näppärästi tutustumaan esimerkiksi vuokraamalla auton.

Liikkuminen ja yöpyminen kaupungissa

Nopein tapa kulkea lentoasemalta kaupunkiin on juna Gare Cornavin asemalle, matka kestää vain noin 7 minuuttia. Boarding-kortin haltija voi noutaa ilmaisen, 80 minuuttia voimassaolevan, julkisen liikenteen matkalipun lentoaseman saapuvien aulasta. Ilman ilmaislippua junamatkan hinta on noin 3 CHF. Lentoasemalta kaupungin keskustaan kulkevat myös bussilinjat 3 ja 10. Matkassa kestää noin 30 minuuttia. Taksi matkalle maksaa noin 35 - 45 CHF.

Kaupungissa liikennöivät niin raitiovaunut kuin bussitkin, ja joissain hotelleissa ja hostelleissa vieraat saavat Geneva Transport Card - ilmaislipun julkiseen liikenteeseen. Ilman ilmaislippua kertalipun hinta on noin 3 CHF, lyhyen matkan noin 2 CHF, päivälipun noin 8-10 CHF ja viikonloppulipun noin 38 CHF. Kaupungin taksit ovat kalliita, mutta niiden käyttäminen on vain harvoin tarpeen. Genevessä kätevä liikkumistapa on myös polkupyöräily.

Genevessä on paljon majoitusvaihtoehtoja, mutta hintataso on kallis. Edullisinta on yöpyä hostelleissa, jossa yön hinta henkilöltä on noin 25 CHF. Hotellissa yö henkilöltä kustantaa noin 135 CHF.

Lentoa koskevat tiedot Helsinki - Geneva
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Helsinki - Geneva
  • Lennon kesto: min.. 03:05 / max.. 03:05
  • Etäisyys: 1993 km
  • Lentoa/viikko: 13
  • Paluulennon kesto: min.. 03:00 / max.. 03:10