Lennot Oulu - Geneva

Useful information about the flight Oulu - Geneva

Kelttihistoriaa humisevassa Genevassa

Sveitsin toiseksi suurin kaupunki, Geneva, on monien yritysten, finanssialan toimijoiden ja poliittisten instituutioiden niin kutsuttu pääkallopaikka. Tunnetuin siellä laadittu sopimus on Geneven sopimus, jolla suojataan taistelukentillä haavoittuneita. Ennen Rooman valtaan joutumista (121 eaa.) kaupunki oli kelttien asuttama. 

Urheilu- ja muita tapahtumia

Genevan ilmasto on talvisin hieman leudompi kuin Suomessa tai muissa Sveitsin kaupungeissa. Parasta matkustusaikaa ovat kuukaudet toukokuusta lokakuuhun. Juhlia ja toimintaa kaipaavalle Geneva tarjoaa toukokuussa vuotuisen maratoninsa, kesäkuussa veneregatan, jota paikalliset kutsuvat nimellä "Bol dOr" sekä heinäkuussa "Fêtes de Genèven", joka on ilotulitteiden valossa vietettävä kesäjuhla Geneve-järvellä. Historiasta pitäville sopii "L'Escalade", jota vietetään 12. joulukuuta, ja jolla on tarkoitus juhlistaa historiallisissa merkeissä kaupungin voittoa savoyereista.

Kallis ja ranskankielinen

Sveitsi on monikielinen maa ja Geneva kaupunkina on ranskankielinen. Hintataso on Genevassa todella kallis, yksi maailman korkeimmista. Ravintolaruokailulle tulee hintaa noin 20-30 sveitsin frangia (CHF), joka on kurssiltaan euron kanssa useimmiten lähes yhtenäinen. Euroopan taloudellinen tilanne on kuitenkin epävakaa, joten kurssi on hyvä tarkistaa ennen matkalle lähtöä. Olut maksaa Genevassa noin 7,50 frangia ja limonadi noin 4 frangia. Paikallista ruokaa haluavan kannattaa maistaa Longeolea eli raakamakkaraa, joka on genevalainen erikoisuus. Sveitsin kaunista vuoristoa ihailemaan haluaville suositellaan auton vuokraamista.

Paikan päällä

Lentoasemalta pääsee keskustaan junalla, bussilla sekä taksilla. Juna on nopein kulkuväline, se matkaa keskustaan vain noin 7 minuuttia. Boarding-kortin haltija saa ilmaislipun julkisen liikenteen kulkuneuvoon lentoaseman saapuvien terminaalista, joka on voimassa noin 80 minuuttia. Ilman lippua junamatka maksaa noin 3 frangia. Bussilinjoilla 3 ja 10 pääsee keskustaan noin puolessa tunnissa ja ilmaislippu on voimassa myös niissä. Taksi on kallein matksutusvaihtoehdoista - matka maksaa noin 35-45 frangia.

Kaupunki tarjoaa lukuisia majoitusvaihtoehtoja, mutta kallis hintataso näkyy myös majoituksen hinnassa. Vuodepaikan hostellissa voi saada alkaen noin 25 frangilla, kun taas hotelliyö kahden hengen huoneessa maksaa alkaen noin 135 frangia.

Kaupungissa pystyy liikkumaan raitiovaunulla sekä bussilla ja majoituspaikasta kannattaa tiedustella "Geneva Transport Cardia", sillä jotkut hotellit ja hostellit tarjoavat lipun vierailleen. Transport on matkalippu turisteille, jolla pääsee kulkemaan ilmaiseksi julkisessa liikenteessä. Muussa tapauksessa kertalippu on alkaen noin 3 frangia, lyhyen matkan pääsee 2 frangilla ja päivälipulle hintaa tulee noin 8-10 frangia. Viikon voimassaoleva lippu maksaa noin 38 frangia. Taksilla liikkuminen tulee paljon kalliimmaksi. Myös polkupyörällä pystyy kulkemaan hyvin kaupungilla ja monet etäisyydet ovat käveltävissä.

Lentoa koskevat tiedot: Oulu - Geneva

Cheapest outbound flight from 141,87 €
Etäisyys 2385 km
Lähtölentokenttä Oulu (OUL)
Kohdelentokenttä Geneva (GVA)
Kohdemaa Sveitsi