Ranskalainen kaupunki Välimeren rannikolla

Nizza on Ranskan Rivieran isoin kaupunki. Nizza on tunnettu laadukkaista ravintoloistaan, ostosmahdollisuuksista, sekä yöelämästä, unohtamatta kuitenkaan kaupungin kuuluisia aurinkorantoja. Vaikka Nizza on tunnettu rantakohteena, sopii se hyvin myös matkakohteeksi kaupunkilomalle. Vanhakaupunki, vehreät kukkulat ja keskustan palmukujat houkuttelevat kaikenikäisiä matkailijoita tähän suurkaupunkiin.

...

Juhlia ja aurinkoa

Suositeltava matkustusaika Nizzaan on toukokuusta lokakuuhun, jolloin ilmasto on miellyttävän aurinkoinen ja lämmin. Nizzaan houkuttelevat sään lisäksi myös useat vuotuiset tapahtumat: Helmikuussa järjestettävä yli miljoonan kävijän 'Carnaval de Nice' on kaksiviikkoinen karnevaali, jonka aikana lukuisat tapahtumat ja värikäät kukkaiskulkueet herättävät kaupungin eloon. Euroopan vanhin ja merkittävin jazzmusiikkifestivaali 'Nice Jazz Festival' kestää heinäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa. 14. heinäkuuta juhlittava 'Fête nationale française' on kansallinen juhlapäivä, jota juhlistetaan kulkueilla, musiikkitapahtumilla ja näyttävillä ilotulituksilla. 

Satamassa järjestetään syyskuun alussa 'Lou Festin dou Pouort – Fête du Port' -satamajuhla, jolloin katutaide, live-musiikki ja ilotulitukset täyttävät kaupungin satama-alueen.

...

Valmistautuminen matkaan

Nizza on tunnettu paikallisista herkuistaan. Pan bagnat, eli tonnikalatäytteinen voileipä oliiviöljyllä, ja socca, eli kikhernejauhoista tehdyt pannukakut ovat paikallisia erikoisuuksia. Hintataso Nizzassa on Suomen kanssa samaa tasoa, tosin ehkä joiltain osin hitusen edullisempi. Ravintolaillallinen kustantaa noin 15€, olut noin 5€ ja kahvi noin 3€.

...

Lentokentältä kaupunkiin alle kympillä

Airport Express -bussilinjat on merkitty numeroilla 98 ja 99, ne kulkevat lentokentältä kaupunkiin noin 6€ hintaan. Suositut lentokenttälinjat ovat usein ruuhkaisia, mihin on hyvä varautua. Bussilippu on voimassa noin 74 minuuttia, sen voimassaoloaikana lipulla voi matkustaa myös muilla bussilinjoilla ja raitiovaunulla. Lentoaseman terminaalista 1 on noin kymmenen minuutin kävelymatka Nice Saint-Augustin -juna-asemalle. Junamatka sieltä keskustan Nice Ville -asemalle toisessa luokassa maksaa noin 1,80 euroa, ja junamatka kestää noin 7 minuuttia. Bussilinja 23 ajaa lentokentältä keskustaan noin puolessa tunnissa. Matka maksaa noin 1,50€. Kallein tapa matkustustapa kaupunkiin on taksi. Taksimatka maksaa noin 22-30€, ja iltakuuden jälkeen hintaan lisätään vielä yötaksa. Aamupalan sisältävä majoitus tai hostelliyöpyminen maksaa alkaen noin 20 euroa yöltä. Kolmen tai useamman tähden hotellit kustantavat alkaen noin 70 euroa yöltä per henkilö. Loma-asunto Nizzassa maksavat alkaen noin 60 euroa vuorokaudelta. Kaupungissa on kattava ja edullinen lähiliikenteen verkosto, jossa kertalippu maksaa noin 1,50€. 10-kerran matkanlippu puolestaan maksaa noin 10€, ja päivälipun hinta on noin 5€. Viikon voimassa oleva lippu maksaa noin 15€.

Taksi kaupunkialueella maksaa ensimmäisten 3 kilometrin matkalta noin 10€, minkä jälkeen taksa on noin 2€ ajettua kilometriä kohden. Taksit veloittavat klo 18-7 kalliimpaa yötaksaa. Nizzassa suurin osa nähtävyyksistä ovat kävelymatkan etäisyydellä. Myöskin pyöräily on edullinen ja kätevä tapa liikkua paikasta toiseen. Vuokrattavia Vélo Bleu -nimellä tunnettuja polkupyöriä on saatavilla lukuisilla asemilla ympäri kaupunkia.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound