idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Travel Tips

Münchenin miljoonakaupungissa on sydämellistä kylämaisuutta

Eteläisen Saksan suurin kaupunki München lukeutuu maan rikkaimpiin ja nopeimmin kasvaviin asutuskeskittymiin. Saksalaisista suurkaupungeista se on tiheimmin asuttu ja merkittävin teknologiakeskittymä. 

Münchenin neljän vuodenaikaa 

Münchenin Suomea lyhyemmät talvet ja pidemmät kesät ovat lämpimämpiä kuin kotimaassa. Talvikuukausina föhn-tuulet saattavat nostaa lämpötilaa muutamissa tunneissa reilustikin. Lämpömittarin lukemat pysyvät suhteellisen harvoin pakkasen puolella. Kesäisin saatetaan kokea helteitäkin. 

Eniten vierailijoita kaupungissa parveilee eurooppalaisten lomakuukausina heinä- ja elokuussa, 16-päiväisillä Oktoberfest-olutfestivaaleilla syyskuun puolivälistä lokakuun alkuun sekä moniviikkoisilla joulumarkkinoilla. Matkailijan kannattaa valmistautua varaamaan majoitus etukäteen näinä sesonkiaikoina. Korkeampiin hintoihin varautuminen on tarpeen erityisesti Oktoberfestin aikaan.

Kansanjuhlan humua pääsee kokemaan pääsymaksutta keväisillä Frühlingsfesteillä huhtikuun puolivälistä toukokuun alkuun. Kevätjuhlassa ulkomaalaisia turisteja liikkuu vähemmän, ja saksalaisia enemmän. Nämä olutjuhlat ovat hyvä vaihtoehto ruuhkaisille ja kaupallisille Oktoberfesteille. 

Saksa on saavuttanut runsaasti mitaleita jalkapallon MM-kisoissa. Maan menestyneintä joukkuetta Bayern Müncheniä pidetään Keski-Euroopan ainoana huippujalkapallojoukkueena. Bundesliigaa pelataan elokuusta toukokuuhun, mutta pelitaukoa pidetään joulukuun puolivälistä tammikuun loppuun.

Münchenin hinnoista ja alueen nähtävyyksistä

München kuuluu Saksan kalleimpiin kaupunkeihin, muttaa jää silti hintatasoltaan Suomea hivenen halvemmaksi. Parhaat ostospaikat sijaitsevat Altstadtin vanhastakaupungista etenkin sen kahden pääaukion eli Marienplatzin ja Karlsplatzin välittömästä läheisyydestä. Hinnat laskevat, kun mennään hieman syrjäisemmille kaduille näiltä vilkkailta kävelykaduilta . Olutpaikoissa syödään ja juodaan - jopa melko edullisesti. Varaudu valtaviin oluttuoppeihin, massiivisiin ruoka-annoksiin ja live-musiikkiin. Saksalaisittain erilaisia baijerilaisia herkkuja edustavat omenastruudeli ja valkomakkara. 

Pojanmieliset suuntaavat BMW-Weltin opaskierroksille BMW:n autotehtaille ja yhteen maailman suurimpaan tekniikkamuseoon Deutsches Museumiin Albert Einsteinin jalanjäljille. Autoista kiinnostuneet voivat ajella vuokra-autolla Saksan moottoriteillä, eli autobahneilla, joilla nopeusrajoituksia ei juurikaan ole. Münchenin lähiseuduilla on useita kiinnostavia kohteita päiväretkelle, kuten mäkiviikon osakilpailujen Garmisch-Partenkirchen tai "alppipääkaupunki" Innsbruck. Lapsille Münchenin lähitienoilla sijaitsee mahtavia satulinnoja kuten prinsessa Ruususen linnan esikuva Neuschwanstein.

Yli puolet Saksan panimoista toimii Baijerissa. Oktoberfestistä on kehittynyt maailman suurin ja tuottoisin kansanjuhla, joka on muuttunut karnevaalihenkisemmäksi. Olutmaine luo kiihkeää huvi- ja yöelämää muun muassa kaupungin kuuluisimpaan olutkellariin Hofbräuhausiin.

Richard Wagnerin kotikaupunki tunnetaan kulttuurielämänkin jättiläisenä 90 elokuvateattereineen, 60 teattereineen, 45 museoineen ja kolmine sinfoniaorkestereineen. Taidemuseot ovat ryhmittyneet keskustan Kunstarealin museokortteliin. 

Vauhdikasta menoa tai syventymistä kulttuuriin

Lentoasemalta keskustaan lähtevät 20 minuutin välein Lufthansan lentokenttäbussit. Lisäksi väliä kulkevat säännöllisesti metrolinjat S1 ja S8. Taksi kuljettaa metron ja bussin tavoin keskustaan reilussa puolessa tunnissa. Tämä 28 kilometrin kyyti maksaa taksilla alkaen noin 50 euroa. Päärautatieaseman lisäksi junat sukkuloivat läntisellä München-Pasingin ja itäisellä Ostbahnhofin asemalla. Julkisen liikenteen matkaliput ovat taksia huomattavasti edullisempia. Taksin ottaminen kannattaakin vain, jos maksun jakaa useampi henkiö. 

Bussit, raitiovaunut sekä maanpäällinen S-Bahn ja maanalainen U-Bahn metro muodostavat julkisen liikenneverkon. Kertalippu maksaa noin 2,70 EUR ja päivälippu alkaen 6,20 EUR. Selvästi kalliimmat taksit asettuvat suunnilleen Suomen hintatasoon.

Hostellien hinnat alkavat noin 15 eurosta, hotellit veloittavat noin 100 EUR yöltä. Säästöä saa matkustamalla sesonkien ulkopuolella tai majoittumalla lämpiminä aikoina Alpeilla telttoihin tai mökkeihin.

Koska Münchenin ydinkeskusta jää melko pieneksi, kaupunkiin tutustuu hyvin kävellen tai pyöräillen.

Lentoa koskevat tiedot Tampere - München
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Tampere - München
  • Etäisyys: 1633 km
Suositut lentoreitit