Lennot Oulu - Gdansk

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Oulu määränpäähän Gdansk

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Oulu (OUL) määränpäähän Gdansk (GDN), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Gdansk. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Oulu - Gdansk

Historiallinen kaupunkilomakohde lähellä

Gdansk on kasvattanut viime vuosina suosiotaan suomalaisten kaupunkilomakohteena. Kaunis vanha kaupunki, edullinen hintataso ja kiinnostava historia houkuttelevat matkailijoita, jotka etsivät vaihtoehtoja esimerkiksi Tallinnaan tai Tukholmaan suuntautuville viikonloppuvisiiteille. Gdanskin puolesta puhuvat edullisen hintatason lisäksi kesäisin houkuttelevat uimarannat. 

Yhdistä kaupunki- ja rantaloma

Paras aika matkustaa Gdanskiin on toukokuusta lokakuuhun. Ilmasto on hyvin samanlainen kuin Etelä-Suomen rannikkokaupungeissa. Paikallinen rantaelämä on kuitenkin yllättänyt monet kokeneetkin auringonpalvojat. Pitkistä hiekkarannoista ja avarista merinäköaloista voi nauttia kesäkuusta aina syyskuuhun saakka esimerkiksi Sopotissa, joka sijaitsee vain 15 minuutin ajomatkan päässä Gdanskista. Ja jos jalkojen kastelu ei houkuta, Sopotissa voi kävellä myös Euroopan pisimmällä rantalaiturilla.

Kesäkuussa Gdanskissa järjestetään viisipäiväinen katuteatterifestivaali "Feta”. Heinä-elokuukuun vaihteessa kaupungin valtaavat markkinakojut, paraatit, konsertit, urheilukilpailut ja teatteriesitykset, kun Puolan suurin ulkoilmatapahtuma, kolmiviikkoinen Dominikaanimarketti, tuo kaupunkiin noin 70 000 päivittäistä kävijää. Maalis-huhtikuussa juhlavat pääsiäiskulkueet ovat näkemisen arvoisia. Loka-marraskuussa järjestetään kolmeviikkoinen "Jazz Jantar" -festivaali. 

Syö ja juo edullisesti ravintoloissa 

Gdanskissa on lukemattomia hyviä ravintoloita, joiden hintataso sopii kevyemmällekin kukkarolle. Illallisen saa noin 25 PLN:llä. Olut maksaa noin 7 PLN ja virvoitusjuoma noin 4 PLN. Kannattaa maistella ainakin paikallista erikoisuutta, herkullisia taikinataskuja, "pirog" tai "pirozhki", joita saa sekä suolaisella että makealla täytteellä. Alkoholin nauttiminen julkisesti on kielletty. 

Kompakti keskusta ja lukuisia majoitusvaihtoehtoja

Lentokentältä pääsee Airport shuttle -bussilinjalla suoraan keskustaan noin 9,90 PLN:n hintaan. Matka kestää puolisen tuntia. Edullisempi vaihtoehto on bussilinja 210, jolla lippu maksaa noin 3 PLN (automaatista). Matkaa kestää 30 - 40 minuuttia. Lisäksi kentältä on PKM-junayhteys Gdanks Wrzeszcz asemalle. Lippu maksaa noin 3,50 PLN, ja matka kestää parikymmentä minuuttia. Wrzeszcz:n asemalla on mahdollista vaihtaa metrolinjaan SKM, joka ajaa päärautatieasemalle noin 10 minuutissa. Taksi on kallein vaihtoehto, vaikkakin huomattavasti halvempi kuin Suomessa, noin 60 PLN. 

Gdanskin keskustan ottaa helposti haltuun jalkaisin. Julkinen liikenne on kuitenkin halpa ja toimiva tapa matkustaa pidempiä matkoja. SKM-metrolla, PKM-paikallisjunalla, bussilla ja raitiovainulla matkustaa noin 3 PLN:n hintaan (ilman vaihto-oikeutta). Kesäisin liikennöivät myös lautat. Paikallisliikenteen päivälippu maksaa noin 12 PLN. Varaa tasaraha, sillä vaihtorahoja ei anneta.

Hostellit maksavat edullisimmillaan noin 40 PLN/yö jaetussa huoneessa. Kolmen tai useamman tähden hotelleissa yöpyminen maksaa noin 180 PLN/yö/hlö.

Lentoa koskevat tiedot: Oulu - Gdansk

Outbound and return from 293,94 €
Etäisyys 1235 km
Lähtölentokenttä Oulu (OUL)
Kohdelentokenttä Gdansk (GDN)
Kohdemaa Puola
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Puola
Alternative flights to Gdansk
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price