Lennot Oulu - Bryssel Brussels National

Useful information about the flight Oulu - Bryssel Brussels National

Historian ja vallan kaupunki

Bryssel on elämää tihkuva kaupunki, jossa yli tuhatvuotinen historia ja eräät tämän hetken tärkeimmistä kansainvälisen politiikan järjestöistä elävät rinnakkain.

Ilmasto, nähtävyydet ja tapahtumat

Belgian ilmasto on jonkin verran lämpimämpi kuin Suomessa. Talvi on leudompi ja kesä pidempi ja lämpimämpi kuin meillä. Lämpimintä ja valoisinta aikaa on huhtikuusta syyskuuhun. Brysselin vanha kaupunki kannattaa ottaa matkaohjelmaan legendaarista Manneken Pis-patsasta ja Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvaa suurtoria, Grand-Placea unohtamatta. Kiinnostavan vertailukohdan historiallisille rakennuksille luovat EU-alueen nykyaikaiset hallintorakennukset. 

Elokuun ja syyskuun vaihteen tienoilla kaupungissa järjestetään "Memorial Van Damme", yleisurheilun Timanttiliigaan kuuluva edesmennyttä urheilijaa kunnioittava yleisurheilutapahtuma. Heinäkuun ensimmäisenä torstaina pidetään "Ommegang Festival", vuodesta 1549 lähtien järjestetty kuninkaallinen kansanjuhla. Keväisin juhlitaan iiriksen päivänä kesän alkua live-musiikin ja muiden tapahtumien merkeissä. Kaupungissa järjestetään myös paljon muita tapahtumia ympäri vuoden.

Tärkeitä asioita valmistauduttaessa matkalle

Parhaiten Brysselissä pärjää ranskalla tai hollannilla, mutta myös englantia ja saksaa puhutaan laajasti. Kaupunki on EU:n tärkeimpiä hallintokaupunkeja, ja siellä on myös monien muiden kansainvälisten järjestöjen päätoimistoja. Tämän vuoksi Bryssel on mainio matkakohde kansainvälisestä politiikasta kiinnostuneille. 

Brysselin hintataso on kallis, verrattavissa Pariisiin ja Lontooseen. Ravintolassa syöminen maksaa suunnilleen saman verran kuin Suomessa, ja myös elintarvikkeet kaupoissa ovat kalliita. Belgia on osa Keski-Euroopan aikavyöhykettä, joten kello on siellä tunnin Suomen aikaa jäljessä.

Saapuminen, liikenneyhteydet ja majoittuminen

Nopein yhteys lentoasemalta keskustaan on juna, jolla matka kestää noin 15-20 minuuttia ja maksaa noin 8,50 EUR. "Airportline"-bussilla matka kestää noin puoli tuntia ja maksaa noin 6 EUR. Taksitolppa sijaitsee saapuvien terminaalin edustalla. Taksimatka on kuitenkin melko hidas, noin 40 minuuttia, ja lisäksi huomattavasti kalliimpi kuin julkinen liikenne, noin 35-45 EUR.

Monet nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä toisistaan kaupungin keskusta-alueella. Joukkoliikenneverkostoon kuuluvat metro, raitiovaunu ja bussi. Suoraan kulkuvälineestä ostettaessa liput ovat kalliimpia kuin ladattavaa matkakorttia käytettäessä.

Kaupungissa on sen kansainvälisen luonteen vuoksi hyvin runsaasti majoittumispalveluita. Halvimmillaan hostelliyöt maksavat noin 19 EUR henkilöltä. Kolmen tai useamman tähden hotelleissa hinnat alkavat noin 55 eurosta.