Lennot Helsinki - Bryssel Brussels National

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Helsinki määränpäähän Bryssel Brussels National

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Helsinki (HEL) määränpäähän Bryssel Brussels National (BRU), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Bryssel Brussels National. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Helsinki - Bryssel Brussels National

Euroopan sydämessä

Turisteille ja kaupunkimatkustajille suhteellisen tuntematon Bryssel viehättää omalaatuisella kaupunkikulttuurillaan, hyvillä liikenneyhteyksillään sekä lukuisilla kahviloilla. Kaupunki on tunnettu Euroopan Unionin epävirallisena pääkaupunkina. 

Bryssel on merellinen sisämaakaupunki

Belgia on yhteydessä taloudellisesti vilkkaaseen Pohjanmereen, mikä näkyy koko maassa. Belgian pääkaupunki ei sijaitse meren rannalla, mutta Brysselin ilmasto on varsin merellinen. Tämä tarkoittaa, että kaupunki on toisinaan varsin sateinen. Muiden Keski-Euroopan matkakohteiden tapaan myös Brysseliin on parasta matkustaa kesän kuukausina.

Valmistautuminen Brysselin matkalle

Bryssel on yleensä turisteille hieman tuntemattomampi kaupunki lomakohteena. Se on kuitenkin miljoonakaupunki ja lähialueineen sen asukasluku kohoaa noin kahteen miljoonaan hieman laskutavasta riippuen. 

Belgiassa käyvät eurot, ja yleisimmät luottokortit. Kellot ovat Belgiassa tunnin Suomea jäljessä (GTM +1), eikä kesäaika ole käytössä. Bryssel on muuten turvallinen kaupunki, mutta taskuvarkauksia esiintyy jonkin verran. 

Matkaa varten kannattaa hankkia matkavakuutus sekä eurooppalainen terveydenhoitokortti, jonka saa Kansaneläkelaitokselta.

Vaikka Bryssel onkin muuten tuntemattomampi kaupunkilomakohde, on se tullut tunnetuksi Euroopan Unionin myötä. Brysselissä sijaitseekin Unionin tärkeimmät hallintorakennukset, kuten huomiota herättävä Berlaymont. Näkemisen arvoinen on myös Brysselin keskiaikainen raatihuone kaupungin keskusaukiolla.

Kulinaristisesti Belgia on kenties tunnetuin suklaastaan, vaikka maassa on pitkät perinteet myös muissa ruokalajeissa ja leivonnaisissa. Brysselissä Belgian makumaailmasta pääseekin nauttimaan lukuisissa laadukkaissa kahviloissa.

Liikkuminen ja nähtävyydet

Brysselin lentokenttä sijaitsee vain reilun kymmenen kilometrin päässä Brysselin keskustasta. Kätevin matkustusvaihtoehto Brysselin keskustaan siirryttäessä on juna, joka ajaa keskustaan jopa kuudesti tunnissa. Brysselin lentoasemalta on hyvät yhteydet myös kansainväliseen junaverkostoon, joten matkaa on mahdollista jatkaa esimerkiksi Amsterdamiin.

Lentokentältä keskustaan kyyditsevät myös erilaiset shuttlebussit, joita varsinkin hotellit tarjoavat. Lentokentän linja-autoasema sijaitsee saapumisaulaa kerrosta alempana. Taksikyyti lentokentältä keskustaan maksaa noin 45 euroa, taksia käytettäessä kannattaa aina turvautua lisensoituihin takseihin.

Kätevin tapa liikkua Brysselissä on metro. Kaupungin metroverkosto on melko kattava, ja sitä täydentävät raitiovaunut ja linja-autoliikenne. Matkailijan kannalta helpointa on matkustaa metrolla, ja hyödyntää erilaisia vuorokausilippuja.

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Bryssel - Brussels National

Cheapest outbound flight from 91,47 €
Outbound and return from 152,64 €
Lennon kesto min.. 02:35 / max.. 02:40
Paluulennon kesto min.. 02:30/ max.. 02:35
Etäisyys 1648 km
Lentoa/viikko 28
Lähtölentokenttä Lentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Bryssel - Brussels National (BRU)
Kohdemaa Lennot - Belgia
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Belgia
Alternative flights to Bryssel - Brussels National
Flight destinations with a similar price