Lennot Helsinki - Berliini

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Helsinki määränpäähän Berliini

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Helsinki (HEL) määränpäähän Berliini (BER), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Berliini. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Helsinki - Berliini

Historiaa huokuva vilkas metropoli

Berliini on yksi Euroopan suurimmista ja vilkkaimmista kaupungeista. Kansainvälisyys, värikäs historia ja vilkas yöelämä houkuttelevat matkailijoita kaupunkiin sekä läheltä että kauempaa. 

Tutustu räväkkään Kreuzbergin kaupunginosaan

Vaikka keskitalvi joulukuusta helmikuuhun onkin pimeä ja suhteellisen kylmä ajanjakso, Berliini on näkemisen arvoinen myös silloin. Tammikuussa ja heinäkuussa järjestetään kansainväliset Berliinin Muotiviikot. Helmikuussa kansainvälinen glamour saa jatkoa, sillä vuorossa ovat Berlinare-elokuvajuhlat. 

Vapun (saksaksi "Der Erste Mai") viettoon kuuluvat niin juhlinta ja live-musiikki kuin mielenosoituksetkin. Railakkaimman festivaalitunnelman löytää alakulttuureista ja vallatuista taloista tunnetusta Kreuzbergin kaupunginosasta.

Tutustu Berliiniin polkupyörän selässä

Berliini on suomalaiseen hintatasoon verrattuna edullinen kaupunki. Matkailijan kannalta onkin mukava yllätys, että etenkin ulkona syöminen ja alkoholi ovat halvempia. Myös polkupyörän vuokraaminen on edullista. 

Berliinin jokainen kaupunginosa on kuin oma maailmansa, joten pyörä on oiva kulkuväline kaupunkikierrokselle. Berliinissä on hyvä muistaa, että pankki- ja luottokorteilla maksaminen ei ole vielä ravintoloissa, kapakoissa ja pienemmissä putiikeissa yleistä. Siksi kannattaa varata sopivasti käteistä rahaa mukaan, kun lähtee kiertelemään kaupunkia.

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Saksaan matkustettaessa. Voimassa oleva virallinen matkustusasiakirja, kuten passi, poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti tai sähköinen henkilökortti riittää maahan pääsyyn. 

Saksaan matkaaville suositellaan vain tavanomaisia rokotteita. Näitä ovat Suomen kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat MPR-, kurkkumätä- ja jäykkäkouristusrokote. Saksassa ei yleisesti ole sen kummempia tautiriskejä kuin Suomessakaan. 

Vinkkejä liikkumiseen ja majoittumiseen

Matka-aika Tegelin lentoasemalta keskustaan on reilut puoli tuntia. Bussit lähtevät terminaalien A ja B edestä. Bussin 128 päätepysäkkinä on Osloer Strasse, bussilinjat X9 ja 109 ajavat Zoologischer Gartenille. TXL-bussilinja kuljettaa matkustajia Berliinin päärautatieaseman 'Hauptbahnhofin' kautta Alexanderplatzille. Lippujen hinnat alkavat 2,70 eurosta. Vaihtoehtoinen matkustusmuoto on taksi. Se on halvempi Suomeen verrattuna, mutta huomattavasti kalliimpi vertailtaessa julkiseen liikenteeseen. 

Myös Schönefeldin lentoasemalta pääsee reilussa puolessa tunnissa Berliinin keskustan alueelle. Bussit X7 ja 171 kuljettavat matkustajat Rudowin asemalle, josta matka jatkuu metrolla eli U-bahnilla. Lentoasemalta pääsee myös S-bahnjunilla S9 ja S45 Ostkreuzin asemalle, jossa keskustaan matkaavat voivat vaihtavat toiseen metrolinjaan. Lippujen hinnat Schönefeldiltä maksavat 3,30 eurosta ylöspäin. 

Julkisen liikenteen lippuja voi ostaa molemmilla lentoasemilla sijaitsevista palvelupisteistä sekä bussipysäkeillä ja metroasemilla sijaitsevista lippuautomaateista. 

Matkailija voi keventää matkustuskulujaan ja ostaa turisteille suunnatun matkalipun eli Berlin Welcome Cardin. Sillä saa alennuksia useista museoista, nähtävyyksistä ja ravintoloista. Lippuja voi ostaa BVG-kyltillä merkityistä kioskeista, asemilla olevista automaateista tai internetin kautta.

Berliinin jhostellit tarjoavat turisteille edullista yöpymistä. Niiden hintataso lähtee 10 eurosta ylöspäin. Halvin hotellihuone maksaa noin 35 euroa yöltä. Matkailijoiden suosimia alueita ovat Friedrichstrasse, Alexanderplatz ja Zoologischer Garten. Kreuzberg ja Friedrichshain tarjoavat erityisesti nuorille sopivan boheemimman vaihtoehdon.

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Berliini

Cheapest outbound flight from 44,17 €
Outbound and return from 85,88 €
Lennon kesto min.. 01:55 / max.. 02:05
Paluulennon kesto min.. 01:50/ max.. 02:00
Etäisyys 1121 km
Lentoa/viikko 46
Lähtölentokenttä Lentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Berliini Brandenburg (BER)
Kohdemaa Lennot - Saksa
Alternative flights to Berliini