Lennot - Berliini

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Berliini

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Berliini (BER), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Berliini löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Berliini travel tips

Saksan pääkaupungissa yhdistyvät itä ja länsi

Berliini ei ole ainoastaan Saksan pääkaupunki, vaan noin 3,5 miljoonan asukkaan metropoli on myös historiallinen idän ja lännen yhtymäkohta. Saksojen yhdistymisen jälkeen 1980- ja 1990-luvun vaihteessa Berliinistä on kehittynyt yksi Euroopan suosituimmista kaupunkimatkakohteista. Historialliset rakennukset ja Itä-Saksan neuvostotyyliset asuntokompleksit kuuluvat Berliinin monipuoliseen kaupunkikuvaan. Berliinissä on lisäksi Saksan laajin kulttuuritarjonta museoineen, teattereineen ja konsertteineen.

Kaupungin monet kasvot

Talven kuukaudet joulukuusta helmikuuhun ovat pimeitä ja suhteellisen kylmiä, mutta Berliiniin kannattaa silti matkustaa ympäri vuoden. Kaupungin maailmankuuluisiin nähtävyyksiin lukeutuvat muun muassa Brandenburgin portti, Keisari Vilhelmin muistokirkko, Siegessäule, hostoriallinen Saksan parlamenttitalo "Reichstag", Checkpoint Charlien entinen rajanylitys paikka, Juutalaismuseo ja Berliinin televisiotorni. Myös Holokaustin muistomerkki ja Berliinin tuomiokirkko ("Berliner Dom") ovat näkemisen arvoisia. 

Berliinin jokainen kaupunginosa on kuin oma maailmansa, kaupungissa kannattaa siis liikkua laajastikin. Etenkin idän ja lännen väliset erot näkyvät edelleen katukuvassa. Suosituimpia alueita kantakaupungin länsipuolella ovat esimerkiksi Mitten kaupunginosassa sijaitsevat Alexanderplatz, Unter den Linden ja Friedrichstrasse, sekä Charlottenburgissa olevat Zoologischer Garten ja Kurfürstendammin alue. Nuorille sopivat boheemit kaupunginosat Kreuzberg (lännessä) ja Friedrichshain (idässä). Myös Prenzlauerbergin kaupunginosa tunnetaan turistien suosikkina idässä, ja monikulttuurinen Neukölln puolestaan houkuttelee lännessä. Berliini sopii matkakohteeksi etenkin taiteista ja alakulttuureista kiinnostuneille boheemeille aikuisille.

Edullinen suurkaupunki 

Berliini on keskieurooppalainen suurkaupunki, jossa liikkuminen on suhteellisen turvallista. Saksan pääkaupungin valuutta on euro (EUR). Maksaminen luotto- tai debit-kortilla ei ole Saksassa yhtä yleinen tapa kuin Suomessa. Käteistä kannattaa pitää aina sopivasti mukana. 

Kaupunki on hintatasoltaan Suomeen verrattuna edullinen. Etenkin alkoholijuomat ja ulkona syöminen ovat edullisempia. Saksan lisäksi suuri osa Berliinin asukkaista puhuu myös suhteellisen hyvää englantia. Berliinin aikavyöhyke on UTC +1 eli tunnin Suomen aikaa jäljessä.

Liikkuminen paikan päällä ja yöpyminen

Paikallisliikenteen (BVG) keltaiset bussit kulkevat Berliinin Tegelin lentoasemalta keskustaan säännöllisin väliajoin aina myöhään yöhön asti (julkinen liikenne kulkee viikonloppuisin läpi yön, arkisin yölinjat kulkevat myös öiseen aikaan). Bussipysäkit sijaitsevat aivan terminaalien A + B edustalla. Bussilinja X9 kuljettaa 20 minuutissa lentoasemalta Zoologischer Gartenin asemalle. Matkan hinta on noin 2,70 euroa. Muita kantakaupungin ja Tegelin välillä liikkuvia bussilinjoja ovat 109 (Zoologischer Gartenille), 128 (Osloerstrasselle) ja TXL (Hauptbahnhofille ja Alexanderplatzille).

Schönefeldin lentokentältä keskustaan pääsee kätevimmin Sbahn-linjoilla S9 ja S45, juna pysähtyy muun muassa Ostkeuzin asemalla, jossa matkustajilla on mahdollisuus vaihtaa muihin S-bahnlinjoihin ja bussilinjoihin. Friedrichshainiin suuntavat voivat myös kävellä loppumatkan Ostkreuzista. Myös bussilinjat 171 ja X7 kulkevat Schönefeldiltä keskustaan. Nopein tapa on vaihtaa U-bahnlinjaan U7 Rudow'n asemalla. Liput maksavat alkaen noin 3,30€ ja matka-aika on noin puolisen tuntia, reitistä riippuen. Lipun voi ostaa asemalla olevasta automaatista tai bussikuskilta. 

Julkinen liikenne on kätevä tapa liikkua suurikokoisessa Berliinissä. Kaupungissa kulkevat maanalaiset U-bahnit, maan päällä kulkevat S-bahnjunat, bussit, raitiovaunut, lautat sekä paikallisjuna. Koko kaupunkialueen kattava päivälippu maksaa noin 7 euroa aikuiselle. S- ja U-Bahn ovat useimmiten nopein liikkumismuoto, etenkin pidemmille etäisyyksille. Toinen vaihtoehto on tutustua Berliiniin pyörä. Polkupyöränvuokraus on halpaa ja vuokraamoita on lähes joka kadulla. 

Myös majoitusvaihtoehtoja on runsaasti. Halvin majoitusvaihtoehto ovat hostellit, joissa yöpyminen maksaa makuusalissa alkaen noin 10 euroa/yö. Hotellista joutuu maksamaan alkaen noin 35 euroa/yö. Suosittuja asuinalueita turisteille ovat Mitten alue, Charlottenburg sekä Kreuzberg ja Friedrichshain. Kaupunginosien profiiliin kannattaa tutustua ennen majapaikan varaamista.