Lennot - Amsterdam

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Amsterdam

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Amsterdam AMS), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Amsterdam löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Amsterdam travel tips

Hollannin helmi

Kanavista ja tulppaaneista tunnettu Amsterdam on kutsuva matkakohde kaikkina vuodenaikoina. Kaupunki on Alankomaiden pääkaupunki, ja se tunnetaan Euroopassa yhtenä mantereen vapaamielisimmistä kaupungeista. 

Kevät tuo kukkaset

Vaikka Amsterdamin talvi on usein kostea ja sateinen, riittää kaupungissa lämmintä tunnelmaa myös vuoden kylmimpään aikaan. Kaupungissa vallitsee meri-ilmasto, mikä tekee talvista suhteellisen leutoja, joskin sateisia ja tuulisia. Lämpötilaerot kesän ja talven välillä ovat huomattavasti pienemmät kuin Suomessa. Huhtikuun puolivälistä suunnilleen toukokuun puoliväliin kukkaloisto on tavallisesti upeimmillaan.

Kaupungissa vietetään useita kansallsiia juhlapäiviä: Huhtikuun 27. päivänä koko maassa juhlitaan Koningsdagia, eli kuningas Willem Alexanderin syntymäpäivää. Jos kyseinen päivä on sunnuntai, juhlat siirtyvät edeltävälle päivälle. Toukokuun viidentenä juhlitaan Bevrijdingsdagia eli maan vapautumista Natsi-Saksan miehityksestä.

Kansainvälisiä makuja etsimässä

Hintatasoltaan Amsterdam on hieman Helsinkiä edullisempi. Turistien kansoittamassa keskustassa syöminen ja juominen on kuitenkin huomattavasti kalliimpaa kuin kaupungin muilla alueilla.

Amsterdamissa on ruokakulttuuri erittäin kansainvälinen. Tutustumisen arvoisia ovat esimerkiksi indonesialaiset ja surinamilaiset ravintolat. Perushollantilaiseen ruokakulttuuriin kuuluu suomalaisittain muun muassa leipä, peruna ja liha. Pannukakut ja vohvelit ovat myös erittäin suosittuja.

Kesällä Amsterdamissa kannattaa lähteä esimerkiksi viehättävälle kanaaliristeilylle. Lähtöpaikkoja on esimerkiksi päärautatieaseman lähellä ja Damrakin varrella. Ilmaiselle retkelle Pohjois-Amsterdamiin pääsee päärautatieaseman takaa lähtevällä lautalla.

Lentokenttäjuna vie keskustaan noin varttitunnissa

Tervetuloa Schipholin lentoasemalle. Lentoaseman alakerrasta pääset suoralla junayhteydellä keskustaan. Matka kestää noin 15 minuuttia ja maksaa suunnilleen neljä euroa. Lentoasemalta on myös bussiyhteys linjalla 197 keskustan Leidsepleiniin. Matka bussilla vie noin 35 minuuttia. Taksilla lentokentän ja keskustan välinen matka maksaa noin 50 euroa.

Taksit ovat melko kalliita. Taksilla liikkuessa kannattaakin kysyä kuljettajalta ennakkoon matkan hintaa välttyäkseen korkealta taksalta. 10 minuutin matka voi maksaa jopa noin 15-20 euroa. Päivälippu julkisiin kulkuvälineisiin maksaa noin 8 euroa. Suhteellisen pieni kaupunki on kuitenkin suurelta osin käveltävissä. Hankkimisen arvoinen amsterdam-kortti tarjoaa matkojen lisäksi ilmaisia sisäänpääsyjä useaan museoon ja tarjouksia niin nähtävyyksiin, ravintoloihin kuin shoppailuun. 24-tunnin kortti maksaa noin 50 euroa.

Majoittumiseen on useita vaihtoehtoja. Hostelliyö on halvimmillaan noin 20 euroa, hotelliyö maksaa suunnilleen 45 euroa. Persoonallisen hotelliyön voit kokea kanavan varrella sijaitsevassa laivahotellissa. Nykyään suosittu vaihtoehto yöpymiseen on myös Airbnb:n kautta varattu huoneisto.

Yleisimmät yhteydet alk. Amsterdam
Lentokenttä
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Alankomaat