idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Travel Tips

Monikielinen suurkaupunki Zürichinjärven rannalla

Zürich on Sveitsin suurin kaupunki. Se sijaitsee upealla paikalla Zürichinjärven rannalla. Zürich on Sveitsin tieteen, talouden ja kulttuurin keskus. Kaupungissa sijaitsee muun muassa Sveitsin pörssi sekä monien sveitsiläisten ja kansainvälisten yritysten pääkonttorit. Monet Zürichissä vierailevat ovatkin liikematkalla. Silti yhä useammin kaupunkiin tullaan myös kaupunkilomalle tutustumaan nähtävyyksiin ja kulttuuriin.

Milloin Zürich on parhaimmillaan?

Zürichissa talvet ovat Suomen talvia leudompia ja kesät kuumempia. Sveitsin Ilmasto sopii ympärivuotiseen matkailuun, mutta runsaat talviurheilumahdollisuudet houkuttelevat turisteja erityisesti talvisin. Kesällä aurinkoinen Zürich tarjoaa runsaasti koettavaa etenkin musiikin ja kulttuurin ystäville.

Keskiaikainen "Sechseläuten"-juhla aloittaa Zürichin turismin kesäsesongin. Elokuussa kaupungin nuoriso kokoontuu viettämään vuosittaista "Streetparade" -konemusiikkifestivaalia, jolloin kaduilla juhlitaan rauhan ja rakkauden nimessä. Sesongin huippu päättyy syyskuussa järjestettävään perinteiseen "Knabenschiessen"-kansanjuhlaan.

Hyvä tietää ennen matkaa

Sveitsissä elinkustannukset ovat vähintään Suomen tasolla. Zürich on muiden maan kaupunkien tapaan melko kallis matkakohde. Matkalle onkin hyvä varata riittävästi budjettia muun muassa majoitukseen, kaupungissa liikkumiseen ja ruokailuun. 

Monikulttuurisessa Zürichissa puhutaan useita kieliä. Monet asukkaista puhuvat ranskaa, saksaa ja englantia, joten paikallisten kanssa asiointi onnistuu kielitaitoiselta turistilta vaivattomasti.

Jos haluat tutustua myös kaupungin lähiympäristöön, tarjoaa alue paljon nähtävää. Zürichin lähellä sijaitsee esimerkiksi Euroopan suurin vesiputous "Rheinfall". Tämä näyttävä putous on 150 metriä leveä ja 23 metriä korkea, ja se on suosittu vierailukohde. Zürichistä voi tehdä retken myös putousten lähellä olevaan Schaffhauseniin, jonne junamatka kestää noin 45 minuuttia.

Kulkuhteydet ja majoitus kaupungissa

Raitiovaunulinja 10 liikennöi säännöllisesti lentokentältä Zürichin päärautatieasemalle. Kaupunkiin pääsee kulkemaan myös bussilla. Taksi kaupungin keskustaan maksaa alkaen noin 70 CHF. Kaupungissa julkisella liikenteellä pääsee kulkemaan huomattavasti taksia edullisemmin. ZürichCard on turisteille suunniteltu julkisen liikenteen matkalippu, joka oikeuttaa myös erilaisiin alennuksiin museoissa ja muissa nähtävyyksissä. Kaupungin keskustan alue on melko pieni - liikkuminen onnistuu myös polkupyörällä tai kävellen.

Zürichista on hyvin hankalaa löytää edullista majoitusta kaupunkiloman ajaksi. Hostellimajoituksen hinta yhdelle henkilölle on noin 50 euroa yöltä. Hotellihuoneiden hinnat ovat alkaen noin 75 euroa yötä kohden.

Lentoa koskevat tiedot Tampere - Zürich
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Tampere - Zürich
  • Etäisyys: 1823 km