idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Travel Tips

Düsseldorfissa koet äärimmäisen vanhaa ja äärimmäisen uutta rinta rinnan

Saksan vauraimmalla teollisuusalueella sijaitseva Düsseldorf on yksi maan tietoliikenne-, media-, mainos-, ja muotialan keskuksista. Saksan nykyaikaisimman metropolin halki virtaa Rein-joki, joka on saksalaisten tärkein kuljetusväylä merelle.

Toisessa maailmansodassa raunioiksi pommitettu Düsseldorf rakennettiin tärkeimmiltä osiltaan uudelleen alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittaen. Muun Saksan talouden kanssa nopeasti kasvaneessa kaupungissa on rohkeasti kokeiltu myös uutta. Monikulttuurisessa kaupungissa on perinteisten saksalaisten ominaisuuksien ohella myös muun muassa suuri japanilaisten keskittymä, mikä näkyy myös katukuvassa tietyillä alueilla.

Välimerellisiä vaikutteita Länsi-Saksassa

Suomeen verrattuna Düsseldorfin kesä on pidempi ja lämpimämpi, talvi on puolestaan lyhyempi ja leudompi. Lauhkeasta ilmastosta huolimatta kaupungissa on usein tuulista ja sateista. Kaupungin läpi virtaava suuri Rein-joki luo kuitenkin lähes välimerellistä tunnelmaa kaupunkiin. Ilmasto on lämpimimmillään maaliskuun lopusta lokakuun loppuun, silloin kannattaa suunnata kävelylle Reinin rannoille tai nousta jokiristeilylaivaan ajelulle.

Eläväisessä kaupungissa riittää vilinää niin vuoden kuin vuorokauden ympäri. Vilkkainta on heinäkuussa, jonka kohokohtana ovat 9-päiväiset Kirmes-festivaalit. Karnevaalikausi alkaa 11.11. kello 11.11. Karnevaalijuhlallisuudet huipentuvat laskiaismaanantaina eli Rosenmontagina paraatiin kaksi päivää ennen paastonajan alkamista.

Futurismia ja postmodernismia

Kaupungissa komeileva Wilhelm-Marx-Haus kuuluu Euroopan ensimmäisiin pilvenpiirtäjiin. Rauhallisten puistojen takana 240,5 metriin kohoavaa Rheinturm-torniin pääsee halutessaan ihailemaan maisemia.

Muuhun Saksaan verrattuna arkkitehtuuriltaan erilaisen Düsseldorfin futuristisuus näkyy etenkin Düsseldorf-Hafen kaupunginosan postmoderneissa rakennuksissa. 

Vanhakaupunki tunnetaan ravintoloidensa ohella "maailman pisimpänä baaritiskinä", koska Altstadtissa on yli 300 baaria, diskoa ja yökerhoa. Düsseldorfin hintataso on noin 20% Suomea edullisempi. Hinnat kuitenkin nousevat suurina juhla- ja messuaikoina. Pääkatu Königsallee on kaupungin tärkein ostoskatu, jonka liikkeet keskittyvät merkki-ja luksustuotteisiin. Edullisempi shoppailukatu on Schadowstrasse.

Mekin kannamme vielä sukulaislajimme Neandertalinihmisen geenejä. Neandertalin laaksoon, josta tehtiin kyseisen lajin ensimmäiset luulöydöt, on Düsseldorfin keskustasta vain reilut 12 kilometriä. S-Bahn-junat S28 ja S8 vievät vaivattomasti Neanderthal-museoon.

Ainainen kilpakumppani Köln on vain 20 minuutin junamatkan päässä.  

Saavut ja lähdet helposti

Düsseldorfin lentokentältä on kaupungin päärautatieasemalle matkaa noin 15 km. Tämän matkan taittavat 15 - 20 minuutissa S-bahnlinjat S7 ja S11 sekä bussit. Taksit laskuttavat matkasta noin 25€. 

Kölnin-Bonnin lentoasemalta pääsee nopeimmillaan alle 40 minuutissa Düsseldorfiin. Kaupunkiin on myös luotijunayhteyksiä muun muassa Berliinistä, Münchenistä ja Amsterdamista.

Kaupungin alueella liikkuminen on helppoa erinomaisen julkisen likenteen vuoksi. Julkisen liikenteen verkostoon kuuluu bussi, metro ja raitiovaunu. 

Julkinen liikenne ja hostellit tulevat selvästi halvemmiksi kuin taksilla ajelu ja hotellissa yöpyminen. Edullista majoitusta löytää päärautatieaseman tienoilta.

DüsseldorfCardilla saa alennuksia julkisen liikenteen lisäksi monissa museoissa, nähtävyyksissä, ruokapaikoissa sekä kulttuuri- ja urheiluriennoissa.