Lennot Helsinki - Lissabon

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Helsinki määränpäähän Lissabon

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Helsinki (HEL) määränpäähän Lissabon (LIS), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Lissabon. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Helsinki - Lissabon

Hurmaavan värikäs Lissabon

Seitsemän kukkulan päällä lepäävä Lissabon hurmaa rappioromantiikallaan, lämmöllään ja mutkattomuudellaan. Portugalin metropolikaupungissa riittää koettavaa, mutta kuuleman mukaan kahvikupillisenkin nauttiminen tuntuu siltä kuin olisi lunastanut palan taivasta.

Kesäkuussa juhlitaan eniten

Säät hellivät vierailijaa vuoedn ympäri aina tammikuusta joulukuuhun. Maaliskuussa Lissabonin herätessä kevääseen lämpöasteita voi olla 15-20, kun heinäkuussa puolestaan sää on huomattavasti paahteisempi. Talvella lämpötila pysyttelee pääosin 10 asteen lämpimämmällä puolella.

Lissabonissa järjestetään tapahtumia läpi vuoden. Kesäkuu saattaa olla yksi juhlituimmista kuukausista, kun Saint Anthonyn merkeissä järjestetään useitakin juhlia. Juhlavaloihin pukeutunut kaupunki raikaa musiikkia, viini virtaa ja lukuisissa katukojuissa myydään paistettuja sardiineja.

Kukkarolle lempeä pääkaupunki

Hintatasoltaan Suomea edullisemmassa pääkaupungissa on ilo nauttia ulkona syömisestä ja juomisesta, julkisilla matkustamisesta sekä shoppailusta. Valuuttaa ei tarvitse vaihtaa, sillä ostokset maksetaan euroilla.

Meren äärellä sijaitseva kaupunki tarjoaa luonnollisesti lukuisia kala- ja äyriäisruokia, mutta ruokalistoilta löytyy annoksia moneen makuun.

Paikallinen herkku on kirsikkalikööri Ginja, jota voi ostaa myös pullossa kotiinviemiseksi.

Lentokentältä metrolla, bussilla tai taksilla

Lissabonin lentokenttä sijaitsee vain 7 kilometrin päässä keskustasta. Mikäli saavut terminaaliin 2, saat sieltä ilmaisen shuttle-kuljetuksen terminaaliin 1. Terminaalista 1 pääsee keskustaan Cais do Sodrén rautatieasemalle asti Aerobus-bussilinjalla. Noin 3,50 euron arvoisen lipun voi ostaa joko kentältä tai kuljettajalta. Reitillä on pysäkkejä useilla keskeisillä paikoilla, ja Cais do Sodrésta voi jatkaa eteenpäin junalla esimerkiksi Cascaisiin. 

Kentältä on myös metroyhteys kaupunkiin. Metrolippu maksaa noin kaksi euroa. Metromatka keskustaan kestää suunnilleen 30-40 minuuttia. 

Taksi maksaa suunnilleen 10-20 euroa. Mahdollisten huijareiden varalta on syytä tarkastaa, että mittari on päällä. Matka-aika on parhaimmillaan noin 15 minuuttia, mutta ruuhkiin kannattaa varautua.

Majoitusvaihtoehtoja on  aina hostelleista ja hotelleista huoneiston vuokraukseen. Pidemmällä matkalla huoneiston vuokraus on mainio vaihtoehto.

Lissabonin ottaa parhaiten haltuun kävelemällä, mutta kattava julkinen liikenneverkosto vie edullisesti sinne minne jalat eivät kanna. Ainakin yhden kerran on kokeiltava idyllistä keltaista raitiovaunua.

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Lissabon

Outbound and return from 239,83 €
Lennon kesto min.. 04:50 / max.. 05:00
Paluulennon kesto min.. 04:40/ max.. 04:50
Etäisyys 3368 km
Lentoa/viikko 14
Lähtölentokenttä Lentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Lissabon Portela (LIS)
Kohdemaa Lennot - Portugali
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Portugali
Alternative flights to Lissabon
Popular destinations for onward travel