Lennot Oulu - Lissabon

Useful information about the flight Oulu - Lissabon

Lissabonissa riittää lämpöä vuoden ympäri

Portugalin värikäs pääkaupunki Lissabon on yksi Euroopan lämpimimmistä kaupungeista. Atlantin rannikolla Tejojoen suulla sijaitseva kaupunki on omiaan rantalomailuun ja viehättääkin suomalaisia turisteja vuosi toisensa jälkeen. 

Uimarantoja ja kaupunkikulttuuria

Merelliseen Lissaboniin matkustaminen kannattaa kaikkina vuodenaikoina. Kaupungissa vallitsee välimerellinen ilmasto ja se on joulu-, tammi- ja helmikuiden keskimääräisellä 15°C lämpöasteella yksi Euroopan lämpimimmistä kaupungeista. Lissabonin kesät ovat kuumia ja talvet leutoja, rantalomasta haaveilevan kannattaa suunnata kaupunkiin joko loppukeväästä tai alkusyksystä kaikkein turistisimman sesongin ulkopuolella, jolloin rannat ovat vähemmän ruuhkaisia. Keskikesän helteet saattavat olla tottumattomalle liiankin kuumia, kaupunkikulttuurista kiinnostuneille loistava matkustusaika onkin talvella, jolloin majoituksen ja joidenkin nähtävyyksien hinnatkin ovat edullisimmillaan. 

Lissabonissa järjestetään jos jonkin sortin tapahtumia vuoden ympäri. Helmikuussa riittää juhlaa, kun Lissabonin vuotuinen karnevaali täyttää kaupungin kadut. Kesäkuu on puolestaan suojeluspyhimys Santo Antonion kuukausi ja täynnä tapahtumia. 

Edullinen matkakohde

Lissabon on turvallinen matkakohde, jossa suomalaiset matkailijat vierailevat kaikkina vuodenaikoina. Kaupunki on hintatasoltaan huomattavasti Suomea edullisempi: hinnat ovat noin 30 - 50% Suomea alhaisempia. Etenkin julkisen liikenteen käyttäminen, ostoksien tekeminen ja ulkona syöminen ovat Suomeen verrattuna halpoja. 
 

Lentokentältä keskustaan

Terminaalien 1 ja 2 väliä liikennöi ilmainen shuttlekuljetus. Julkisen liikentee kulkuneuvot liikennöivät kaupunkiin terminaalista 1. Lentokentältä pääsee metrolla suoraan Saldanhan asemalle. Matka kestää hieman vajaa puoli tuntia ja maksaa noin kaksi euroa. Taksi maksaa huomattavasti enemmän kuin julkisella liikenteellä liikkuminen. Hintaa matkalle lentokentältä keskustaan tulee noin 15 - 20 euroa. Taksi perii matkatavaroista lisämaksun, joka on noin euron verran laukkua kohti. 

Lissabonissa on lukuisia erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Edullisinta majoitusta tarjoavat hostellit, joista saa huoneen jo 15 eurolla yöltä henkeä kohden. Tavallinen parihuone halvassa hotellissa maksaa keskimäärin noin 45 euroa. Hotellihinnat nousevat hotellin sijainnin ja tason mukaan. Halvimpien hotellien ja hostellien hintojen välillä usein ole kovinkaan suurta eroa. Kaupungissa on myös kalliita viiden tähden hotelleita korkeampaa palvelutasoa kaipaaville.

Lissabonin julkinen liikenne on kattava. Sen verkostoon kuuluvat bussit, metrot, lähijuna, raitiovaunut ja lautat. Julkisilla kulkuvälineillä liikkuminen on halpaa: Kertalippu bussiin maksaa noin 1,50 euroa. Bussiin saa myös päivälippuja noin kuuden euron hintaan. Lissabonin julkista liikennettä voi käyttää myös ladattavalla matkakortilla, joka tulee paljon matkustavalle edullisemmaksi kuin päivälippu tai kertalippu.

Lissabonissa on muiden metropolien tapaan runsaasti taksipalveluita. Taksien hinnat ovat Suomeen verrattuna alhaiset, mutta luonnollisesti julkista liikennettä kalliimmat. Taksien normaalitaksa koostuu noin 3,50 euron aloitusmaksusta, jonka jälkeen hintaan lisätään noin 0,50 euroa jokaiselta lisäkilometriltä. Suurin osa tärkeimmistä nähtävyyksistä on kuitenkin kävelyetäisyydellä toisistaan kaupungin keskustassa, joten julkista liikennettä tai taksia ei välttämättä tarvitse käyttää.

Lentoa koskevat tiedot Oulu - Lissabon
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Oulu - Lissabon
  • Etäisyys: 3663 km