idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Travel Tips

Lämpöä ja historiaa merellisessä Lissabonissa

Lissabon on Manner-Euroopan läntisin pääkaupunki. Se on koko Euroopan lämpimimpiä pääkaupunkeja. Kaupungin vivahteikas historia näkyy edelleen kaupunkikuvassa. Lissabon lukeutuu Euroopan suurimpiin asutuskeskuksiin. Sen suurkaupunkialueella asuu lähes 3 miljoonaa ihmistä.

Koska matkalle?

Lissabon on mainio matkakohde ympäri vuoden, sillä säät suosivat kaupunkiin matkustavaa kaikkina vuodenaikoina. Kesät ovat kuumia ja talvet leutoja. Kesät ovat tyypillisesti myös kuivia, ja lämpötila nousee heinä-elokuussa korkeimmillaan reilusti yli 30 asteen. Talvet ovat puolestaan selvästi sateisempia. Lämpötila laskee talvellakin vain harvoin alle 10 celsiusasteen. Helmikuun puolivälissä vietetään Lissabonin karnevaaleja, ja kesäkuu puolestaan on suojeluspyhimys Santo Antonion kuukausi, joka on pyhitetty erilaisille juhlille.

Huomioitavaa ennen matkaa

Lissabon on hintatasoltaan yleisesti huomattavasti Suomea edullisempi niin julkisen liikenteen, ravintoloiden kuin kauppojen hintojen osalta. Lounasmenu ravintolassa maksaa noin 8€. Portugalissa käytetään valuuttana euroa. Lissabon kuuluu Länsi-Euroopan aikavyöhykkeeseen, joten kellonaika on siellä kaksi tuntia Suomen aikaa jäljessä. 

Kaupungissa on lukuisia Portugalin jalkapallosarjan joukkueita, ja suurten pelien aikaan kannattaa varautua ruuhkiin. Lissabonin värikkääseen historiaan pääsee tutustumaan parhaiten tutkimalla esimerkiksi kaupungin vanhimman kaupunginosan, maurilaisvaikutteisen Alfaman, ruutukaavaisen 1700-luvulla rakennetun Baixan sekä viehättävän yläkaupunginosan Bairro Alton anteja.  

Kentältä kaupunkiin edullisesti

Lissabonin lentoasemalta pääsee metrolla Saldanhan asemalle noin puolessa tunnissa. Matka maksaa alkaen noin 2€. Taksi maksaa noin 15–20€, ja matkatavaroista peritään lisämaksua noin 1€ laukkua kohti. Julkinen liikenne lähtee terminaalista yksi, ja terminaalien 1 ja 2 välillä kulkee ilmainen shuttle-kuljetus.

Lissabonin kattava julkisen liikenteen verkosto pitää sisällään bussit, metrot, lähijunat, raitiovaunut ja lautat. Kertalippu bussiin maksaa noin 1,50€ ja päivälippu noin 6€. Ladattavalla matkalipulla liikkuminen on hieman edullisempaa. Taksien normaalitaksa on alkaen noin 3,5€ + 0,5€ jokaiselta lisäkilometriltä. Suurin osa välimatkoista keskustassa on käveltävissä.

Lissabonissa on kosolti erilaisia vaihtoehtoja majoitukseen. Edullisimmat hinnat ovat hostelleissa, joissa yöpyminen maksaa noin 15€ henkilöä kohti. Parihuone hotellissa taas kustantaa alkaen noin 45€ yöltä. Hostellin ja hotellin hintaero ei siis ole kovinkaan suuri.

Lentoa koskevat tiedot Vaasa - Lissabon
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Vaasa - Lissabon
  • Etäisyys: 3397 km
Suositut lentoreitit