Lennot Helsinki - Amsterdam

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Helsinki määränpäähän Amsterdam

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Helsinki (HEL) määränpäähän Amsterdam (AMS), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Amsterdam. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Helsinki - Amsterdam

Pääkaupunki merenpinnan alapuolella

Amsterdam on yksi maailman suosituimmista kaupunkilomakohteista. Se on tunnettu värikkäänä, suvaitsevaisena ja elämää sykkivänä satamakaupunkina, jossa voi tutustua esimerkiksi entisten Alankomaiden siirtomaiden ruokakulttuureihin. Kuten suuri osa Alankomaita, myös Amsterdam sijaitsee merenpinnan alapuolella.

Jalkapalloa ja juhlapyhiä vuoden ympäri

Amsterdamiin matkustetaan paljon etenkin keväällä ja kevätkesällä, jolloin kaupunki kylpee uuden elämän kukkaloistossa. Kohteena se on kuitenkin kiinnostava ympäri vuoden, tosin talvella sää saattaa olla usein kostea, tuulinen ja sateinen. Meren läheisyys vaikuttaa kaupungin ilmastoon tasaavasti, joten kesällä Amsterdamissa välttyy usein sisämaan paahtavilta helteiltä. 27. huhtikuuta vietetään koko Alankomaissa kuningas Willem Alexanderin syntymäpäivää, joka on suuri juhlapäivä. 5. toukokuuta on ”Bevrijdingsdag”, jolloin juhlistetaan maan vapautumista Natsi-Saksan miehityksestä. 

Monet paikalliset suhtautuvat intohimoisesti jalkapalloon, ja suurten jalkapalloturnausten aikaan tai paikallisen jalkapalloseuran voittaessa kaupungissa vallitsee melkoinen karnevaalitunnelma. Monille suomalaisille Amsterdam tuli tutuksi legendaarisen jalkapalloseura Ajax Amsterdamin ja Jari Litmasen pitkäaikaisesta liitosta. 

Vältä turistisia alueita niin pääset halvemmalla

Amsterdamin hintataso on hieman edullisempi kuin Helsingissä. On kuitenkin syytä pitää mielessä, että turistien suosimat keskusta-alueet ovat hintatasoltaan huomattavasti kalliimpia kuin kaupungin muut alueet. Taksilla matkustettaessa matkan hinta kannattaa sopia etukäteen, jotta välttyy yllättävän korkeilta matkustuskustannuksilta.

Amsterdamissa kannattaa ehdottomasti tutustua maan entisten siirtomaiden tarjoamiin makunautintoihin, sillä kaupungissa on runsaasti esimerkiksi indonesialaisia ja surinamelaisia ravintoloita. Päärautatieaseman takaa pääsee ilmaisella "het pontje"-lautalla Pohjois-Amsterdamiin.

Lentoasemalta kaupunkiin, majoittuminen ja kulkuyhteydet

Lentoaseman alakerrasta pääsee suoralla junayhteydellä Amsterdamin keskustaan. Matka kestää noin 15 minuuttia ja maksaa noin 4€. Bussilinjalla 197 samaan matkaan menee noin 35 minuuttia. Taksimatka lentoasemalta keskustaan maksaa noin 50€.

Amsterdamissa on majoitusvaihtoehtoja hyvin monenlaisiin tarpeisiin. Hostelliyön hinta lähtee noin 20 eurosta ja hotellissa yöpyminen kustantaa alkaen noin 45€ yöltä. Kaupunki on suhteellisen pieni ja iso osa nähtävyyksistä ja alueista on kaupungin ydinkeskustan alueella kävelymatkan päässä. Päivälippu julkisessa liikenteessä maksaa noin 8€. Taksilla matkustaminen on kallista, esimerkiksi noin 10 minuutin matkasta joutuu pulittamaan noin 15–20€.

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Amsterdam

Outbound and return from 172,06 €
Lennon kesto min.. 02:30 / max.. 02:45
Paluulennon kesto min.. 02:20/ max.. 02:35
Etäisyys 1523 km
Lentoa/viikko 51
Lähtölentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Amsterdam Schiphol (AMS)
Kohdemaa Alankomaat
Alternative flights to Amsterdam
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price