Lennot Rovaniemi - Kokkola

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Rovaniemi määränpäähän Kokkola

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Rovaniemi (RVN) määränpäähän Kokkola (KOK), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Kokkola. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Rovaniemi - Kokkola

Monimuotoista luontoa länsirannikolla

Vajaan 50 000 asukkaan Kokkola sijaitsee Suomen länsirannikolla, Vaasasta pohjoiseen ja Oulusta etelään. Suhteellisen pienestä koostaan huolimatta kaunis kaupunki tarjoaa niin luonnon rauhaa kuin kulttuurielämyksiäkin.

Karnevaaleja, kulttuuria ja urheilua

Kokkolaan voi matkustaa mihin vuodenaikaan hyvänsä ihailemaan alueen kaunista luontoa, mutta mikäli matkan aikana tahtoo tutustua johonkin kaupungin mielenkiintoiseen tapahtumaan, kannattaa matka-aika suunnitella ennakkoon.

Vuosittain helmikuun lopulla Kokkolassa järjestetään harmonikkamusiikin festivaali Kokkolan Talviharmonikka, joka on kokemisen arvoinen tapahtuma. Urheilun ystävien taas kannattaa harkita matkustamista heinäkuussa, jolloin Kokkolassa järjestetään Kokkola Cup, eli Suomen toiseksi suurin juniorien jalkapalloturnaus. Elokuun lopussa puolestaan juhlitaan "Venetsialaisia", eli mökki- ja veneilykauden päätösjuhlaa. Nimensä mukaisesti juhla perustuu Venetsian kuuluisiin karnevaaleihin.

Rakennustaidetta luonnon helmassa

Kokkolan luonto on hyvin monimuotoista ja alueella on useita erilaisia luonnonsuojelualueita. Kaupungin lähistöllä on mahdollista päästä ihailemaan niin hiekkadyynejä, erilaisia soita kuin upeaa merenrantaakin. Kokkola tarjoaa kuitenkin muutakin nähtävää kuin kauniin luonnon. Vierailemisen arvoinen on esimerkiksi Tankarin majakka. Rakennustaiteesta kiinnotuneiden kannattaa puolestaan katsastaa ainakin Carl Ludvig Engelin suunnittelema Raatihuone Mannerheiminaukion laidalla sekä vuonna 1696 rakennettu Kokkolan pedagogio. Suositeltava vierailukohde on myös kaunis puinen vanhakaupunki Neristan.

Bussikyydillä, taksilla tai autolla kaupunkiin

Kruunupyyn lentoasemalta on Kokkolan keskustaan matkaa noin 19 kilometriä ja matka taittuu helposti esimerkiksi Kokkolan Aluetaksi Oy:n operoimalla bussiyhteydellä, joka maksaa noin 20 euroa suuntaansa. Alle 12-vuotiaille lapsille bussikyyti on ilmainen. Lentoasemalta voi myös vuokrata käyttöönsä auton tai matkan voi taittaa taksilla. Kokkolassa toimivat taksiyhtiöt Kokkolan taksiliikenne Oy, City Taxi Jeppis sekä Kokkolan Aluetaksi Oy. Taksimatka lentoasemalta kaupunkiin kannattaa varata etukäteen kyydin varmistamiseksi. Lisäksi huomioon kannattaa ottaa taksikyytien varsin korkea hinta.

Kokkolan hotelleista kahden hengen huoneen saa yöksi edullisimmillaan noin 70 eurolla, mutta sesonkiaikaan ja viikonloppuisin hinnat voivat kohota. Kesällä mielenkiintoinen ja edullisin yöpymisvaihtoehto on majoittua leirintäalueelle kaupungin läheisyyteen.

Koska Kokkola on kooltaan varsin pieni, on siellä helppo liikkua paikasta toiseen kävellen. Kaupungissa on kuitenkin myös toimiva joukkoliikenne, joka koostuu Antti Kangas Oy:n operoimista bussilinjoista. Kertalipun hinta aikuiselle, korkeintaan 6 kilometrin matkalta, alkaa 3,30 eurosta ja määräytyy matkan pituuden mukaan. Lapsille hinta on puolta pienempi kuin aikuiselle.

Lentoa koskevat tiedot: Rovaniemi - Kokkola

Outbound and return from 461,41 €
Etäisyys 340 km
Lähtölentokenttä Lentokenttä Rovaniemi (RVN)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Kokkola (KOK)
Kohdemaa Lennot - Suomi
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Suomi
Alternative flights to Kokkola