Lennot Oulu - Teneriffa

Useful information about the flight Oulu - Teneriffa

Lämmin ja viehkeä Teneriffa

Teneriffa on suosittu ja suomalaisille tuttu etelän lomakohde. Espanjan Kanarian saariin kuuluvalla saarella on pitkä rantakausi, joka houkuttelee vierailijoita ympäri Euroopan. Jos rannalla lekottelu käy tylsäksi, saarella on myös laajalti urheilumahdollisuuksia, kuten vesiurheilua, golfia, patikointia sekä maastopyöräilyä!

Rutkasti auringonpaistetta

Vaikka Teneriffan hiekkarannoille on paras matkustaa toukokuun ja lokakuun välillä, on saarella nähtävää ja tekemistä vuoden ympäri ja ilmasto pysyy koko vuoden huomattavasti Suomea lämpimämpänä. Helmi- ja maaliskuussa vietetään värikästä karnevaalia muun muassa Santa Cruzissa sekä Puerto de la Cruzissa. Toukokuun lopulla on Kanariansaarien juhlapäivä, jota vietetään perinteisesti musiikin ja hyvän ruoan parissa. Lokakuun puolivälissä saarella juhlitaan Día de la Hispanidadia, Kolumbuksen päivää sekä Espanjan kansallispäivää juhlakulkueiden sekä erilaisten tapahtumien merkeissä ympäri saaren. Espanjalaisen värikkään räiskyvä tunnelma saa suomalaisenkin lanteet liikkeelle tanssilattialla.

Paikoillanne, valmiina, lomalle!

Espanjan Teneriffalle lähtöön ei onneksi tarvitse valmistautua päiväkausia. Saari on hyvin turistiystävällinen ja sinne on helppo matkustaa lentäen. Rokotteita ei tarvita, ja saaren ollessa osa Euroopan Unionia, kuvallinen henkilökortti riittää passin sijasta.

Vuokra-auto on oivallinen ja helppo tapa tutustua tähän suosittuun etelän lomakohteeseen. Auton vuokraaminen etukäteen on suositeltavaa: näin vältyt kiireeltä ja säästät aikaa.

Teneriffan herkullinen keittiö houkuttelee kulinaristeja. Paikallinen ruokalaji "Mojo y Papas Arrugadas", eli perunat ja kastike, nautitaan yleensä kalaruoan kanssa.

Teneriffalla elinkustannukset ovat edullisemmat kuin Suomessa, ja esimerkiksi ulkoilmatorien ruoka, sekä alkoholi- ja tupakkatuotteet syövät vähemmän lomabudjetista kuin kotimaassa. Teneriffalla on runsaasti hotelleja ja hostelleja, joista voi valita itselleen sopivimman vaihtoehdon. Yöpyminen majatalossa tai hostellissa maksaa alkaen noin 20€ yöltä. Hotellissa yö kustantaa alkaen noin 35€/yö/henkilö.

Kulkemisen helppous

Teneriffan eteläiseltä kentältä (TFS) lähtee runsaasti bussilinjoja ympäri saaren. Bussinumerot 343, 350 ja 111 kohti Los Christianosia maksavat noin 3,20€; Costa Adejeen matka maksaa noin 3,70€; Santa Cruziin suurin piirtein 9,35€; suosittuun Puerto de la Cruziin noin 13,55€ ja Teneriffan pohjoiselle kentälle (TFN) noin 9,70€. Taksilla matkustaminen on kalliimpaa, ja hinnat Los Christianosiin alkavatkin noin kolmestakymmenestä eurosta, Santa Cruziin kahdeksastakymmenestä ja Puerto de la Cruziin noin sadasta eurosta.

Teneriffan pohjoiselta kentältä (TFN) bussilinjat 102, 107, 108 ja 343 kulkevat Santa Cruziin, Puerto de la Cruziin, Costa Adejeen, Buenavistaan ja Teneriffan eteläiselle kentälle (TFS) alkaen kolmesta eurosta aina reiluun kahteentoista euroon. Taksi on kalliimpi, Santa Cruziin noin 18€ ja Puerto de la Cruziin noin 34€.

Lentoa koskevat tiedot Oulu - Teneriffa
Lennon tiedot välille Oulu - Teneriffa
  • Lennon kesto: min.. 06:45 / max.. 06:45
  • Etäisyys: 5008 km
  • Lentoa/viikko: 1
  • Paluulennon kesto: min.. 06:45 / max.. 06:45