idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Travel Tips

Kiehtova kaupunkikohde Sveitsissä

Zürich on kansainvälinen suurkaupunki Zürich-järven rantamaisemassa Sveitsin sakasankielisellä alueella. Kaupungissa on tarjolla nähtävyyksiä, kulttuuria, tiedettä ja taidetta sekä historiaa moneen makuun. Kansainvälisyyttä tuo myös kaupungin monikielisyys: ranskaa, saksaa ja englantia puhutaan laajalti. 

Monenlaisia mahdollisuuksia ajanviettoon 

Kesäsesongin Zürichissä aloittaa Sechseläuten-juhla huhtikuussa. Juhlassa historiasta piittaamatonkin pääsee keskiaikaiseen tunnelmaan. Teknofestivaali Streetparade on vuotuinen rakkauden ja rauhan juhla, jota kaupungin nuoriso viettää vuosittain. Perinteinen Knabenschiessen kansanjuhla syyskuussa tuo sveitsiläisen kansanperinteen tutuksi myös turisteille. 

Ilmastoltaan Sveitsin talvi on Suomea leudompi. Läheiset Alpit viehättävät talvilajien harrastajia paitsi upeilla maisemilla myös laadukkailla hiihto- ja laskettelumahdollisuuksilla. Alpit houkuttelevat puoleensa kesäisinkin. Vuorilla on upeita patikointireittejä unohtumattomissa maisemissa ja luonnon olosuhteissa. Kesät ovat leudompia ja pidempiä kuin Suomessa, joten ulkoilun harrastaminen on mahdollista keväästä pitkälle syksyyn. Penkkiurheilijoillenkin on tekemistä, sillä Timanttiliiga on vuotuinen suuri yleisurheilutapahtuma kaupungissa. 

Taidegalleriat, kuuluisa sveitsiläinen arkkitehtuuri, kasvitieteellinen puutarha, rantareitit joen ja järven rannoilla, luonto kaupungin ympäristössä ovat toisenlaisia kokemuksia kaupunkiin tutustuttaessa. 

Kansainvälisyyttä etsimään

Zürichissä elikustannukset ovat Suomen tasoa tai jonkin verran korkeammat. Yhden henkilön majoittuminen hostellissa maksaa noin 30 euroa yöltä, hotelliyöt alkaen 75 euroa yöltä. Näitä edullisempia vaihtoehtoja on vaikea löytää. 

Korkean elintason Zürich tarjoaa ostosmatkailijalle kansainvälistä huippulaatua, runsaan tuotevalikoiman ja paikallisia erikoisuuksia. Kellot, suklaa ja timanttikorut ovat suosittuja sveitsiläisiä tuotteita. Ja vaikka kaikkeen tuohon ei olisikaan varaa, kannattaa mennä näyteikkunaostoksille ja nauttia sillä tavalla kaupungin korkealaatuisesta tarjonnasta. Pukeudu siististi ja kauniisti, tule ja nauti kansainvälisen kaupungin sykkeestä.

Ratikalla keskustaan

Lentokentältä pääsee Zürichin päärautatieasemalle säännöllisin väliajoin liikennöivällä raitiovaunulinjalla 10. Myös bussilla on mahdollista matkustaa kentältä keskustaan. Taksi on julkista liikennettä kalliimpi ja maksaa noin 70 CHF (Sveitsin frangia). 

Kaupungin keskustan alue on sen verran pieni, että liikkuminen ja kaupunkiin tutustuminen onnistuu hyvin kävellen tai polkupyörällä. Järveä ja joenrantoja kiertävät tiet ovat hyvä reitti kauniiseen kaupunkiin tutustumiseen.

Turistina kannattaa hankkia julkisen liikenteen ZürichCard matkalippu edullisemman liikkumisen takia. Sillä saa myös alennuksia museoiden ja muiden nähtävyyksien pääsylipuista. 

Lentoa koskevat tiedot Oulu - Zürich
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Oulu - Zürich
  • Etäisyys: 2189 km
Suositut lentoreitit