Lennot Helsinki - Kuopio

Useful information about the flight Helsinki - Kuopio

Kulttuuria ja kalakukkoja Kuopiosta

Savon sydämessä sijaitseva Kuopio on luonnossa liikkujan paratiisi. Kaupunki on veden ja saarten ympäröimä ja se tarjoaa loistavat olosuhteet muun muassa veneilyyn, purjehdukseen, laivaristeilyihin, uintiin ja kalastukseen. Talvella Kuopion alueella voi keskittyä vaikkapa maastohiihtoon, moottorikelkkailuun ja pilkkimiseen. Kuopion kupeessa on myös lukuisia tasokkaita laskettelukeskuksia. Kaupungin ylpeys on maankuulu Puijon urheilu- ja ulkoilualue, joka vetää paikalle erityisesti mäkihypyn ystäviä. Kuopio on tunnettu myös vireästä ja monipuolisesta kulttuuritarjonnastaan.

Kuopio tanssii ja soi

Kuopion kaupunki on täynnä erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Ehkä tunnetuimpia kulttuuririentoja ovat Kuopio Tanssii ja Soi, Kuopio Rockrock ja ANTI - Contemporary Art Festival. Urheilun puolella maininnan ansaitsevat Finland Ice Marathon -luistelutapahtuma ja tietysti Puijon mäkihyppykisat. Kuopion kansainväliset viinijuhlat kannattaa myös lisätä listalle. 

Itse kaupungissa riittää myös katsottavaa; keskustassa kannattaa käydä ainakin Kuopion museossa, kauppahallissa ja tietysti maankuululla Kuopion torilla. Siellä on maistettava ainakin kalakukkoa ja kuunneltava lupsakkaa savolaismurretta. 
Puijon tornissa pitää käydä ihailemassa upeita maisemia, torni on tunnettu myös hyvästä ravintolastaan.


Pienessä kaupungissa on helppo liikkua

Kuopioon on helppo tutustua kävellen, mutta kaupungissa on myös toimiva joukkoliikenne, Kuopion seudun joukkoliikenteen pyörittämä bussiverkosto. 

Lippujen hinnat määräytyvät vyöhykkeiden mukaan ja aikuisen lipun hinta alkaa noin 3,30 eurosta.
Majoituspaikoista Kuopiossa ei tule hevillä pulaa, sillä siellä on tarjolla yli 10 000 vuodepaikkaa. Majoittuminen kaupungissa on myös varsin edullista, kahden hengen huoneen saa hotellista tai hostellista noin 65 eurolla. Edullisia vaihtoehtoja on tarjolla myös leirintäalueiden vuokramökeissä ja telttapaikoilla. 

Kentältä helposti keskustaan

Kuopion lentokentältä on matkaa keskustaan noin 11 kilometriä. Helpoin ja edullisin keino on käyttää Kuopion joukkoliikenteen linja-autoa numero 40, joka liikennöi keskustan ja lentokentän välillä. Matka maksaa noin 3,30 euroa aikuiselta ja aikaa menee reilut 20 minuuttia. Kotimaan lennoille voi tilata ennakkoon myös kiinteähintaisen kimppataksin, ”Airport taksin”. Tilaus on muistettava tehdä kolme tuntia ennen lähtöaikaa, matkan hinta on noin 22 euroa henkilöltä. Airport taksia voi tiedustella myös lentoasemalta. Tavallinen taksi on Airport taksia hieman hintavampi vaihtoehto.

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Kuopio

Cheapest outbound flight from 57,00 €
Outbound and return from 146,79 €
Lennon kesto min.. 00:50 / max.. 01:00
Paluulennon kesto min.. 00:45/ max.. 01:00
Etäisyys 335 km
Lentoa/viikko 49
Lähtölentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Kuopio (KUO)
Kohdemaa Suomi
Alternative routes to Suomi
Alternative flights to Kuopio
Flight destinations with a similar price