Lennot Helsinki - Riika

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Helsinki määränpäähän Riika

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Helsinki (HEL) määränpäähän Riika (RIX), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Riika. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Helsinki - Riika

Tärkeä satama- ja teollisuuskaupunki Latviassa

Itämeren rannalla sijaitseva Latvian pääkaupunki Riika on tärkeä satamakaupunki ja maan hallinnollinen keskus. Kaupungin läpi virtaa Väinäjoki, joka on toinen alueen tärkeimmistä joista.  

Milloin matkustaa?

Lämmintä lomasäätä kaipaavan kannattaa matkustaa Riikaan toukokuusta lokakuuhun, sillä talvi on maassa kylmä, vaikka ilmasto onkin jonkin verran lämpimämpi kuin Suomessa.

Kaupunki tarjoilee ympäri vuoden tapahtumia monenlaiseen makuun. Toukokuussa pääsee osallistumaan Riikan maratoniin tai seuraamaan keskiaikaista "Maija Grafs" -festivaalia, jolloin näyttelijät esittelevät keskiaikaista pukeutumista ja elämänmenoa. Toukokuun lopussa vietetään myös Latvian olutfestivaalia. Kesäkuun 23. - 24. päivä on vuorossa Suomen juhannusta muistuttava keskikesän juhla "Jani", johon kuuluvat juhannustulet ja juhlinta. Joka viides vuosi pääsee seuraamaan yhtä maailman suurimmista amatöörikuorotapahtumista, All-Latvian Song and Dance -festivaalia, joka on järjestetty vuodesta 1873 lähtien.

Mihin varautua?

Pidempään Riikassa lomailevan kannattaa suunnitella päiväretki Itämerenrannalle. Jurmala on yksi hyvä kohde Riikan lähellä, sillä siellä pääsee myös uimaan. Paikallisjunalla sinne matkustaa noin puolessa tunnissa ja noin kahden euron hintaan.

Kaupungilla ostoksia tekevän kannattaa käydä tutustumassa suureen markkinahalliin, joka sijaitsee lähellä pääasemaa. Saatavilla on tuotteita vaatteista koruihin ja elintarvikkeisiin. Myös monet paikalliset käyvät täällä ostoksilla. 

Jos matkasuunnitelmassa on luvassa liikkumista punkkialueella, voi rokotteen ottaminen punkkien levittämää puutiaisaivotulehdusta vastaan olla paikallaan. Konsultoi lääkäriäsi asiasta ennen matkaa. Kannattaa myös muistaa jo ennakkoon, että alkoholin nauttiminen julkisilla paikoilla on Latviassa kiellettyä.

Arkkitehtuurista, kaupunkisuunnittelusta tai historiasta kiinnostuneille Riikassa mielenkiintoista on neuvostoaikaisen ja keskiaikaisen rakennustaiteen ja monumenttien yhdistelmä.

Harva suomalainen osaa latviaa, joten kommunikointi paikallisten kanssa tapahtuu todennäköisesti parhaiten englannilla ja venäjällä.

Hintatasoltaan Riika on noin puolet Helsingin hinnoista. Valuutanvaihdosta ei tarvitse huolehtia, sillä maassa käytetään euroja. Lounas maksaa noin 3-6 euroa, illallinen noin 5-9 euroa. Oluen saa suunnilleen 2-3 eurolla, limun noin eurolla. Kaunis ja tunnelmallinen vanhakaupunki on ehdottomasti kaupungin kallein alue. 

Suunnista lentoaseman bussipysäkille 

Lentokentältä pääsee kaupunkiin bussilla 22 ja minibusseilla 222 ja 241. Matka kestää puolisen tuntia, mutta on hinnaltaan vain noin 2 euroa. Ennakkoon ostettuna lipun saa vielä edullisemmin. Taksimatka keskustaan kestää lähes puolet vähemmän aikaa eli noin vartin (liikenteestä riippuen), mutta matkan hinta on noin 11-15 euroa eli moninkertainen joukkoliikenteeseen verrattuna.

Majoitusvaihtoehtoja on erilaisia ja niistä suurin osa sijaitsee turistien suosiman vanhankaupungin läheisyydessä. Hostelleissa vuodepaikka kustantaa noin 6 euroa ja omaa rauhaa kaipaava saa hotellihuoneen alkaen noin 20 eurolla. Myös tasokkaampia vaihtoehtoja on tarjolla luksusta etsiville. 

"Rigas Satiksme" -liikennöitsijä tarjoaa laajan julkisen liikenteen verkoston, johon kuuluu bussi- ja raitiovaunulinjasto. Matkalippujen hintataso on edullinen. Kertalippu on noin 2 euroa kuljettajalta ostettuna, mutta ennakkoon vain noin 1,15 euroa. Paljon kulkevan kannattaa hankkia joko 10-kerran lippu, joka maksaa noin 10,90 euroa tai 24-tunnin lippu, joka maksaa vain noin viisi euroa. Taksillakin pääsee kulkemaan Suomeen verrattuna edullisesti, sillä kolmen kilometrin matka maksaa noin 5 - 7,40 euroa. Kaupungista saa myös vuokrattua polkupyöriä ja kävellen pystyy helposti liikkumaan ainakin vanhassakaupungissa.

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Riika

Outbound and return from 88,48 €
Lennon kesto min.. 01:05 / max.. 01:10
Paluulennon kesto min.. 01:05/ max.. 01:15
Etäisyys 382 km
Lentoa/viikko 58
Lähtölentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Riika (RIX)
Kohdemaa Latvia
Alternative flights to Riika
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price