Lennot - Kuopio

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Kuopio

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Kuopio KUO), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Kuopio löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Kuopio travel tips

Kuopio on Keski-Suomen helmi

Lukuisten vesistöjen äärellä sijaitseva Kuopio houkuttelee matkailijoita kauneudellaan. Kaupunki onkin vertaansa vailla. Kuopiossa pääset tarkistamaan savolaisvitsien todenperäisyyden ja harjoittelemaan paikallista murretta. Myös suosittua kalakukkoa kannattaa kokeilla. 

Tutustu Puijon torniin

Kuopioon voi matkustaa ympäri vuoden. Kuopiossa järjestetään lukuisia tapahtumia, joista kuuluisimpia ovat muun muassa Finland Ice Marathon -luistelutapahtuma, Kuopio Tanssii ja Soi, Kuopio Rockcock, Puijon mäkihyppykilpailut, Kuopion kansainväliset viinijuhlat ja ANTI – Contemporary Art Festival taiteen ystäville. Hauskan savolaisen murteen ja kalakukkojen ohella Kuopio tunnetaan luonnonsuojelualueesta sekä Puijon mäestä ja tornista. Puijon torni komeilee mäen päällä, siellä on  myös ravintola. Torni on yksi Kuopion tunnetuimmista nähtävyyksistä. 

Luonnonläheinen kaupunki

Kuopio on kaunista seutua. Sen ympärillä on lukuisia vesistöjä, joten kohde on myös erittäin kuvauksellinen ja sopii hyvin myös retkeilystä ja patikoinnista kiinnostuneille. 

Liiku kävellen, pyörällä, bussilla tai taksilla

Kuopion lentokenttä on noin 11 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kuopion seudun joukkoliikenteen bussi numero 40 liikennöi lentokentän ja kaupungin keskustan väliä. Matka kestää reilut 20 minuuttia. Bussilippu maksaa noin 3,30 euroa aikuiselta. Kotimaan reittilennoille voi tilata kiinteähintaisen kimppataksin, joka tunnetaan nimellä Airport taksi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tilaus on tehtävä viimeistään 3 tuntia ennen koneen lähtöaikaa. Airport taksia voi toki tiedustella myös lentoasemalla. Taksin hinnaksi tulee noin 22 euroa henkeä kohti. Normaali taksi on jonkin verran kalliimpi, joten kimppatakseja kannattaa hyödyntää. 

Kuopiossa riittää valinnanvaraa, kun puhutaan majoituksesta. Siellä on muihin Suomen kaupunkeihin verrattuna kokoonsa nähden melkoisen kattava ja edullinen majoitustarjonta. Kahden hengen huoneen hinta hotellissa tai hostellissa alkaa noin 65 eurosta yöltä. Edullisin vaihtoehto ovat leirintäalueiden vuokramökit ja telttapaikat, joihin seikkailunhaluiset matkaajat usein suuntaavat. 

Kuopion joukkoliikennettä pyörittää Kuopion seudun joukkoliikenne, johon kuuluu bussiverkosto. Lippujen hinnat määräytyvät vyöhykkeiden, eli matkustettavien alueiden, mukaan. Hinnat ovat aikuisille suunnilleen alkaen noin 3,30 euroa. Kuopion keskusta on kuitenkin pieni ja etäisyydet ovat siten käveltävissä. Myös pyöräily on hyvä keino tutustua kaupunkiin. Auton vuokraamista voidaan suositella varsinkin silloin, jos on tarkoitus nähdä lähialueita.

Yleisimmät yhteydet alk. Kuopio
Lentokenttä
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Suomi