Lennot Helsinki - Maarianhamina

Useful information about the flight Helsinki - Maarianhamina

Maarianhamina - melkein kuin ulkomailla

Ahvenanmaa on Suomelle kuuluva autonominen alue. Saaren pääkaupunki Maarianhamina on täynnä tekemistä niin aikuisille kuin lapsiperheillekin. Lähes puolet Ahvenanmaan asukkaista asuvat Maarianhaminassa. Saaren asukkaat puhuvat pääasiassa ruotsia, joten on kohteliasta varautua käyttämään myös toista virallista kieltämme.

Matkustusaika ja nähtävyydet

Ahvenanmaan ilmasto on varsinkin Pohjois-Suomeen verrattuna leuto. Meri-ilmaston vaikutus ilmenee saarella sateina ja tuulisuutena. Saarelle voi matkustaa hyvin ympäri vuoden, mutta parasta matkustusaikaa on kesä, jolloin saaren luonto on kauneimmillaan ja lämpimät yöt mahdollistavat myös leirintäalueella yöpymisen. 

Maarianhaminaan matkustamiselle on kuitenkin muitakin hyviä syitä kuin luonto, sillä siellä järjestetään erilaisia tapahtumia, esimerkkeinä muun muassa suosittu Maarianhaminan maraton, joka järjestetään lokakuun lopussa, musiikin ystäviä houkutteleva Maarianhaminan vuosittainen jazz-, urku- ja kulttuurifestivaali sekä elokuussa järjestetävä Maarianhaminan kulttuuriyö.

Hyvä tietää ennen matkaa Ahvenanmaalle

Maarianhaminan väestö on pääasiassa ruotsinkielistä, joten suomella ei välttämättä pärjää ihan joka tilanteessa - petraa siis ruotsinkielen taitoja ennen reissua, jos vain mahdollista. Ahvenanmaan merenkulkumuseo on yksi kiinnostavimmista vierailukohteista kaupungissa. Museolaiva Pommern sijaitsee Maarianhaminan Länsisatamassa ja on suosittu nähtävyys turistien keskuudessa. Se on loistava kohde myös historiallisessa mielessä, sillä laiva on rakennettu 1900-luvulla. 

Saarella voi harrastaa urheilua patikoinnista kiipeilyyn ja pyöräilyyn. Myös merellinen luonto tarjoaa paljon tekemistä ja nähtävää. Maarianhamina onkin matkakohteena monipuolisuudessaan omiaan niin perheille, kaveriporukoille kuin pariskunnille. Mutta sopii ennen kaikkea merta ja merimaisemia rakastaville. 

Lentoasemalta keskustaan, missä majoittua ja miten liikkua kaupungissa

Lentoasema sijaitsee Jomalassa, joka on 3 kilometrin päässä Maarianhaminan keskustasta. Taksiyhtiöt Ålands Taxi, Mariehamns Taxi, Jomala Taxi, Holmqvists Taxi ja Din Taxi på Åland päivystävät saapuvien aulan ulkopuolella sijaitsevalla taksitolpalla. Röde Orm -bussilinja kulkee lentoaseman ja Maarianhaminan väliä, mutta aikataulut eivät ole säännölliset. 

Vaikka Maarianhamina onkin suhteellisen pieni kaupunki, on majoitustarjontaa jokaiseen lähtöön. Hotellihuoneen kahdelle saa alkaen 70 eurolla yöltä. Edullisinta majoitusta tarjoavat leirintäalueet, joissa voi telttailla halvalla.

Maarianhamina on pienikokoinen kaupunki, joten suurin osa välimatkoista on käveltävissä. Kaupungissa voi vuokrata myös polkupyörän, jolla pääsee kulkemaan kaupungin lähialueillakin. Ahvenanmaan alueella ei yleisesti liiku paljon autoja ja taksilla ajaminen on kallista, joten sitä kannattaa mahdollisuuksien mukaan välttää. Julkinen liikenne on suhteellisen kattava: Maarianhaminassa kulkee neljä Röde Orm -bussilinjaa, joita myös turistien on helppo käyttää. 

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Maarianhamina

Cheapest outbound flight from 67,00 €
Outbound and return from 134,00 €
Lennon kesto min.. 00:55 / max.. 01:10
Paluulennon kesto min.. 00:55/ max.. 01:10
Etäisyys 281 km
Lentoa/viikko 13
Lähtölentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Maarianhamina (MHQ)
Kohdemaa Suomi
Alternative routes to Suomi
Alternative flights to Maarianhamina
Flight destinations with a similar price