Lennot - Jyväskylä

Jyväskylä travel tips

Eläväinen opiskelijakaupunki

Jyväskylä on hieman yli sadantuhannen asukkaan kaupunki, ja suuri osa sen asukkaista on opiskelijoita. Jyväskylä on yksi Keski-Suomen merkittävimmistä kaupungeista ja siellä järjestetään joka vuosi erilaisia mukaansatempaavia urheilutapahtumia, musiikkijuhlia sekä muita kulttuuririentoja.

Kesän kiehtovat kulttuuritapahtumat 

Erityisesti kesällä on hyvä matkata Jyväskylään, sillä kaupungin kesä on karkeloa täynnä. Erityisesti heinäkuussa Jyväskylässä järjestetään monenlaisia tapahtumia erityisen paljon. Heinäkuun alussa vietetään sekä Jyväskylän Kesä- että SuomiPop-festivaalia, ja kuun lopussa purjehduksen harrastajat ja ystävät kokoontuvat Jyväskylän saaristokaupunginosaan Säynätsaloon nauttimaan Päijännepurjehduksen kilpailutunnelmista. Heinä- elokuun vaihteessa Neste Oil Rally ottaa Jyväskylän haltuunsa. 


Kulttuuria kesät talvet

Jyväskylässä riittää tekemistä kuitenkin ympäri vuoden: Sonaatin opiskelijaravintoloissa voi nauttia edullisen lounaan, jonka jälkeen voi suunnata joihinkin Jyväskylän museoista tai muista nähtävyyksistä. Alvar Aalto -museo, Suomen Ilmavoimamuseo, Jyväskylän taidemuseo ja Viherlandia ovat kaikki tutustumisen arvoisia kohteita.

Illanviettovaihtoehtona toimii vaikkapa Jyväskylän kaupunginteatterin tai tunnetun jyväskyläläisen harrastajateatterin, "Jyväskylän Huoneteatterin", esitys. Kaupungin jazzorkesterin, Jyväskylä Big Bandin, konsertti on myös varsin puoleensavetävä vaihtoehto musiikin ystäville. Kun museoista, musiikista ja teatterista on nautittu tarpeeksi, on jyväskyläläisen jääkiekkojoukkueen, JYPin, ottelun seuraaminen kotikentällä paikallaan.

Yöpaikka parasta varata hyvissä ajoin

Jyväskylän lentokentältä on noin 22 kilometriä Jyväskylän keskustaan. Välille ei ole säännöllistä bussikuljetusta, mutta jotkin pitkänmatkan linja-autot pysähtyvät lentokentällä. Aikataulut voi tarkastaa Matkahuollon nettisivuilta. Myös useat taksit päivystävät saapuvien lentojen aulan lähistöllä. Lentoasemalla on myös autonvuokrauspalveluita, joten oman auton vuokraaminen on mahdollista.

Majoituksen suunnitelua ja varaamista ei kannata Jyväskylässä jättää viime hetkeen, sillä etenkin tapahtumien ja festivaalien sesonkiaikaan majoitusvaihtoehdot täyttyvät suhteellisen nopeasti, eikä kapungissa ole juurikaan edullisia matalan budjetin majoitusvaihtoehtoja. Kahden hengen huone hotellissa maksaa alkaen noin 70 euroa yöltä. 

Jyväskylän keskusta ei ole kovinkaan suuri ja välimatkat voi helposti kävellä tai pyöräillä. Keskustassa kulkeva Kauppakatu on Jyväskylän pääkatu. Julkisista liikennevälineistä ainoana vaihtoehtona kullkee bussi. Kertalippu aikuiselle on hinnaltaan suurin piirtein kolmesta eurosta ylöspäin. Matkanvyöhykkeet määrittelevät lipun tarkemman hinnan. Bussimatka maksetaan käyttämällä Waltti-lippujärjestelmää eli ladattavaa henkilökohtaista matkakorttia.

Yleisimmät yhteydet alk. Jyväskylä
Lentokenttä
Vaihtoehtoiset lentoreitit