Lennot - Göteborg, Landvetter

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Göteborg, Landvetter

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Göteborg, Landvetter (GOT), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Göteborg, Landvetter löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Göteborg, Landvetter travel tips

Kattegatin rannalla sijaitseva lauhkea saaristokaupunki

Göteborg on Ruotsin toiseksi suurin kaupunki pääkaupunki Tukholman jälkeen. Maan länsirannikolla sijaitseva kaupunki on lauhkea ja sateinen tieteen, finanssialan ja viihteen keskus.

Kiinnostavimmat matkustusajankohdat ja ilmasto

Göteborgissa vallitsee melko samankaltainen ilmasto kuin Suomessa, joskin talvet ovat hieman leudompia ja kesät jonkin verran pidempiä kuin meillä. Ilmaston puolesta paras matkustusaika on toukokuusta syyskuuhun. 

Tammi-helmikuun vaihteessa järjestettävä Göteborgin kansainvälinen elokuvajuhla on pohjoismaiden suurin elokuvafestivaali. 30. huhtikuuta vietetään vappua näyttävästi paraatin ja naamiaisasujen merkeissä. Juhannus eli ”Midsommar” on myös Ruotsissa yksi vuoden kohokohtia. Elokuussa kaupungissa järjestetään kaksiviikkoinen ”Göteborgs Kulturkalas”-kulttuurifestivaali, joka tarjoaa yli 1200 ilmaista taide-, teatteri-, ooppera-, musiikki- ja elokuvaelämystä.

Mainioita retkikohteita ovat Delsjön luonnonsuojelualue hieman kaupungin ulkopuolella sekä Skandinavian suurin huvipuisto ”Liseberg”.

Huomioitavia asioita ennen matkustamista

Helsinkiin verrattuna Göteborg on elinkustannuksiltaan noin 10–16% edullisempi. Esimerkiksi ulkona syöminen, asuntojen vuokrataso ja elintarvikkeet ovat edullisempia kuin Suomessa.

Ruotsissakin alkoholin myynti on rajoitettua ja väkevämpiä juomia voi ostaa vain ”Systembolaget”-liikkeistä. Kätevimmät maksutavat ovat luotto- ja debit-kortit. Ruotsissa käytetään Ruotsin kruunua (SEK). Aikaero Suomen ja Ruotsin välillä on yksi tunti.

Saapuminen kaupunkiin, liikenne ja yöpyminen

Fygbussarnan bussilinja ajaa noin 15 minuutin välein lentoasemalta kaupungin keskustaan. Matkan kesto on noin 20 minuuttia. Kertalippu maksaa noin 105 SEK, meno-paluu noin 195 SEK. Express-linja ajaa lentoasemalta keskustaan harvemmin ja kustantaa noin 59 SEK. Taksi on kallis, matka keskustaan kustantaa noin 450 SEK.

Göteborgin julkista liikennettä hoitaa Västtrafik. Joukkoliikenne kattaa bussi-, raitiovaunu- ja lauttaliikenteen. Kertalippu on voimassa 90 minuuttia ja maksaa alkaen noin 26 SEK. Päivälippu maksaa noin 85 SEK ja kolmipäiväinen lippu noin 170 SEK. Taksilla matkustus on kalliimpaa, ja kaupungissa on useita taksiyrityksiä, joiden hinnoissa on eroja. Keskusta-alue on alaltaan pieni ja käveltävissä. Kaupungissa on hyvät pyörätiet ja polkupyörän vuokraaminen on mahdollista.

Edullisin yöpymisvaihtoehto on hostelli, ruotsiksi myös ”vandrarhem”, joissa yöpyminen maksaa noin 195 SEK henkilöä kohti. Hotellit maksavat keskimäärin noin 840 SEK yöltä huonetta kohti. Yli kolmen tähden hotellit maksavat alkaen noin 1400 SEK.