Lennot Oulu - Tukholma

Useful information about the flight Oulu - Tukholma

Muodikas Tukholma vakuuttaa monipuolisuudellaan

Ruotsin pääkaupunki Tukholma on lähimatkailun kestosuosikki. Vain noin tunnin lentomatkan päästä löydät niin Pohjoismaiden parasta arkkitehtuuria, muotia kuin yöelämää. Kaupungin lukuisat kahvilat ja meren läheisyys tekevät Tukholmasta ihanteellisen kohteen erityisesti viikonloppumatkoille.


Tunnelmallinen talviviikonloppu tai kesäloma meren äärellä - Tukholma ihastuttaa ympäri vuoden!

Tukholma tarjoaa upeat puitteet lomailuun ympäri vuoden. Jopa pimeät ja kylmät talvikuukaudet marraskuusta maaliskuuhun muuttuvat rentouttaviksi Tukholman kaduilla ja tunnelmallisissa ravintoloissa. Ruotsi on myös tunnettu lukuisista juhlapäivistään, jotka tarjoavat lomailijalle paljon ohjelmaa. Talvella Tukholma herää henkiin niin 13.12. vietettävän Lucian päivän kulkueiden kuin uuden vuoden myötä. Kesälomailijan kannattaa matkustaa Tukholmaan nauttimaan joko iloisesta vapputunnelmasta tai idyllisestä juhannuksesta kesäkuun lopussa.

Välty jetlagilta ja liialta suunnittelulta

Tukholma on turvallinen matkakohde niin itsenäisille matkailijoille kuin perheille. Kaupunki on myös helppo kohde ensikertalaiselle tai spontaanille lomailijalle, sillä se ei vaadi paljon ennakkovalmistautumista. Tukholma sijaitsee Keski-Euroopan aikavyöhykkeellä eli kello on kaupungissa tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Valuutta maassa on Ruotsin kruunu (SEK). Käteisen lisäksi Tukholmassa on helppo maksaa sekä pienet että suuret ostokset debit- tai luottokortilla. Kaupungin hintataso ei juuri eroa Helsingin hintatasosta, joten pääkaupunkiseudun ulkopuolelta matkustavan tulee varautua jonkin verran korkeampaan hintatasoon.

Matkaansa suunnittelevan kannattaa tutustua Stockholm Card -turistikorttiin. Se toimii matkalippuna julkisissa kulkuvälineissä sekä oikeuttaa ilmaiseen tai alennettuun sisäänpääsyyn useissa museoissa ja nähtävyyksissä.

Kulkuyhteydet ja majoitusvaihtoehdot jokaiselle kukkarolle

Matka eri lentoasemilta keskustaan taittuu helposti useilla eri vaihtoehdoilla. Arlandan lentoasemalta voit matkustaa keskustaan joko Flygbussarna- tai Swebus-bussilinjoilla noin 45 minuutissa tai SL-bussilinjalla 583 noin tunnissa. Mikäli haluat päästä kaupunkiin nopeammin ja olet valmis maksamaan enemmän, voit valita ArlandaExpress-pikajunan, jolla matka päärautatieasemalle kestää noin 20 minuuttia. Taksimatka lentoasemalta minne päin tahansa kaupunkia maksaa ennaltamääritellyn hinnan mukaan noin 400 kruunua.

Skavskan/Nyköpingin lentoasemalta pääsee Tukholman T-Centraleniin noin tunnissa, ja matkojen hinnat alkavat 150 kruunusta. Bromman lentoasemalta matka T-Centraleniin Flygbussarnan bussilinjalla kestää noin 20 minuuttia, ja hinnat ovat 130 kruunusta ylöspäin.

Tukholmaan päästyään matkailijan kannattaa suosia julkista liikennettä, sillä se on huomattavasti edullisempaa kuin taksi. Mikäli haluat käyttää taksia, suosi isoja taksiyhtiöitä kuten TopCabia, Taxi Kuriria ja Taxi Stockholmia.

Majoituksen hinnat ovat 253 kruunusta ylöspäin. Budjettimatkailijan kannattaa suosia hostelleja (vandrarhem), sillä hotellit ovat yleensä kalliimpia.

Lentoa koskevat tiedot Oulu - Tukholma
Lennon tiedot välille Oulu - Tukholma
  • Lennon kesto: min.. 01:25 / max.. 01:25
  • Etäisyys: 729 km
  • Lentoa/viikko: 5
  • Paluulennon kesto: min.. 01:20 / max.. 01:20