Lennot Oulu - Göteborg, Landvetter

Useful information about the flight Oulu - Göteborg, Landvetter

Göteborgin Landvetter on Ruotsin toiseksi suurin kansainvälinen lentokenttä

Göteborg on yksi Ruotsin kolmesta tärkeästä keskittymästä ja kaupunki, jota ruotsalaiset itse rakastavat kovasti. Göteborgilaiset kuvaillaan monesti sympaattisempina ja avoimempina kuin muut ruotsalaiset. Göteborgin ulkopuolella sijaitseva Landvetterin lentokenttä on Ruotsin toiseksi suurin kansainvälinen lentokenttä, joka houkuttelee matkailijoita kaikkina vuodenaikoina.

Mielenkiintoinen kulttuuritarjonta

Göteborgissä järjestetään keväisin pohjoismaiden suurin elokuvaestivaali, Göteborgin elokuvajuhla, jolla on vuosittain noin 155 000 kävijää. Vappua juhlitaan 30.huhtikuuta näyttävästi naamiaisasujen ja suuren paraatin merkeissä. Juhannuksen eli ”midsommarin” juhlinta 20. - 25. kesäkuuta on yksi kalenterivuoden merkittävimmistä juhlista. Elokuussa Göteborg tarjoaa ”Göteborgs Kulturkalas” -kulttuuriestivaalin ja yli 1200 ilmaista elämystä taiteen, teatterin, oopperan, musiikin ja elokuvan parissa. 

Paras matkustusaika Göteborgiin on toukokuusta syyskuuhun. Ilmasto on samankaltainen kuin Suomessa vaikka talvet ovat hieman leudompia ja kesät hitusen verran pidempiä.

Vinkkejä Ruotsin matkalle

Göteborg on elinkustannuksiltaan noin 10-16 prosenttia Helsinkiä edullisempi, joten muun muassa ulkona syöminen, asuntojen vuokrataso ja elintarvikkeet ovat edullisempia kuin Suomessa. 

Ruotsin valuutta on Ruotsin kruunu (SEK). Kätevin ja yleisin maksutapa käteisen lisäksi ovat luotto- tai debit-kortit, joilla on mahdollista maksaa myös pienet ostokset. Käteisellä et voi maksaa esimerkiksi bussilippua, vaan liput on ostettava etukäteen. Kuten Suomessakin, alkoholin myynti on rajoitettua ja väkeviä voi ostaa ainoastaan Ruotsin Systembolageista tai ravintoloista.

Aikaeroa Suomen (UTC +2) ja Ruotsin (UTC +1) välillä on yksi tunti. Päiväretken kohteeksi sopii hyvin kaupungin edustalla oleva kaunis saaristo, jonne pääsee Göteborgista kätevästi lautalla. Göteborgin keskustan alue on pieni ja etäisyydet käveltävissä. Pyörätiet ovat hyväkuntoiset ja vuokrattavia polkupyöriä on hyvin saatavilla. Göteborgissa sijaitsee Skandinavian suurin huvipuisto Liseberg ja hieman kaupungin ulkopuolella sijaitseva Delsjön luonnonsuojelualue tarjoaa hyvät mahdollisuudet vaeltamiseen, melontaan, uintiin ja muihin luonnoläheisiin harrastuksiin.

Kulkuyhteydet Landvetteriltä kaupungin keskustaan

Flygbussarnan bussilinja ajaa noin 15 minuutin välein lentoasemalta kaupungin keskustaan. Matkan kesto on noin 20 minuuttia. Kertalippu bussiin maksaa suunnilleen 105 SEK, meno-paluu tulee hieman edullisemmaksi noin 195 SEK hintaan. Myös Swebus Express -linja ajaa kentältä keskustaan, tosin harvemmin. Lipun hinta on noin 59 SEK. Taksi on kallis vaihtoehto, keskimäärin 450 SEK lentoasemalta keskustaan.

Edullisin majoitusvaihtoehto on hostellit (ruotsiksi "vandrarhem"), joissa yö maksaa noin 195 SEK/hlö/vuodepaikka. Hotellit maksavat keskimäärin noin 840 SEK yöltä huonetta kohden, ja yli kolmen tähden hotellit ottavat huoneesta noin 1400 kruunua.

Göteborgin hyvin toimivaa julkista liikennettä pyörittää Västtrafik. Joukkoliikenteen verkosto kattaa bussi-, raitiovaunu- ja lauttaliikenteen. Kertalippu maksaa alkaen 26 SEK ja on voimassa 90 minuuttia. Päivälippu maksaa noin 85 SEK ja kolmen päivän lippu noin 170 SEK. Kannattaa huomioida, että julkisen liikenteen lippuja ei voi ostaa kulkuvälineissä, vaan ne on ostettava etukäteen. Taksit ovat kalliita ja taksifirmoja on useita. Firmojen hinnoissa saattaa olla suuria eroja. Sovi matkan hinnasta ennen kyytiin nousemista välttyäksesi ikäviltä yllätyksiltä.  

Lentoa koskevat tiedot: Oulu - Göteborg, Landvetter

Cheapest outbound flight from 151,00 €
Etäisyys 1065 km
Lähtölentokenttä Oulu (OUL)
Kohdelentokenttä Göteborg, Landvetter (GOT)
Kohdemaa Ruotsi
Alternative routes to Ruotsi
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price