Lennot - Praha

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Praha

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Praha PRG), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Praha löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Praha travel tips

Vltavan kaunis kaupunki

Vltava-joen laaksossa sijaitseva Praha on Itä-Euroopan helmi. Sen historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Kaupungin ainutlaatuinen tunnelma syntyy kapeista kujista, juutalaiskortteleista, keskiaikaisista katedraaleista, perinteisistä oluttuvista ja romanttisista silloista.

Joulu Prahassa?

Prahaan kelpaa matkustaa kaikkina vuodenaikoina. Suomeen verrattuna talvet ovat leutoja ja kesät lämpimiä. Esimerkiksi joulun aikaan kaupunki on erityisen tunnelmallinen. Ympäri vuoden on paljon tapahtumia, näyttelyitä ja festivaaleja niin ruoan, musiikin kuin taiteenkin ystäville. Aikansa saa kuitenkin hyvin kulumaan pelkästään kaduilla kiertelemälläkin.

Halvan oluen mekka

Prahan hintataso on selvästi Suomea edullisempi. Etenkin syöminen ja juominen on halpaa. Kaupunki on tunnettu kapakkakulttuuristaan. Valuutta on Tsekin koruna (CZK). Lounas maksaa noin 120 CZK, olut noin 35 CZK ja virvoitusjuoma noin 30 CZK.

Eri kaupunginosilla on omat persoonalliset piirteensä. Taiteen ystävien kannattaa suunnata Holešovicen, Bubenečin ja Dejvicen alueille. Parhaat kapakat ja oluttuvat sijaitsevat Smíchovissa ja Vyšehradissa. Žižkovissa ja Karlinissa ovat kaupungin trendikkäämmät menopaikat. 
 

Jalan tai julkisilla

Lentokentältä pääsee keskustan rautatieasemalle Airport Express -bussikuljetuksella noin 60 CZK:n hintaan. Matka kestää puolisen tuntia. Bussilinja 100 vie Zličín-metroasemalle, jossa voi vaihtaa metrolinjaan B. Bussilinjalla 119 vie Nádraží Veleslavín metroasemalle, jossa voi vaihtaa metrolinjaan A. Öisin kulkee bussilinja 510. Lippu maksaa noin 32 CZK, ja matka-aika on suunnilleen 30 minuuttia. Päiväsaikaan matka kestää samalla linjalla noin 90 minuuttia. Taksi lentokentältä keskustaan maksaa pyöreästi 600 CZK.

Budjettimatkailija paikantaa Prahassa helposti hostellin tai B&B–majoituksen noin 250 CZK:lla / yö. Kolmen tai useamman tähden hotellien hinnat alkavat noin 600 CZK:sta. Perheen tai ystäväporukan kanssa matkustavan kannattaa harkita loma-asunnon vuokraamista. Niiden hinnat vaihtelevat 1700 ja 3200 CZK:n välillä. Halvinta on sesonkiaikojen ulkopuolella.

Prahan tärkeimmät nähtävyydet ovat keskustan alueella kävelyetäisyyden päässä toisistaan. Kaupungissa on kuitenkin tarvittaessa myös kattava julkinen liikenne. Suomen hintatasoon verrattuna taksikin on halpa (noin 120 CZK / 3 km ja tämän jälkeen 30 CZK jokaiselta lisäkilometriltä), mutta lyhyen taksimatkan hintaan saa jo koko päivän voimassa olevan lipun julkisiin kulkuvälineisiin (päivälippu noin 110 CZK). Yksittäisten lippujen hinnat riippuvat siitä, kuinka monta vyöhykettä ne kattavat. Esimerkiksi 15 minuuttia voimassa oleva kahden vyöhykkeen lippu maksaa suunnilleen 12 CZK.

Yleisimmät yhteydet alk. Praha
Lentokenttä
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Tšekki