Miljoonan asukkaan pohjoinen kaupunki 

Norjan pääkaupunkina tunnettu Oslo on lisäksi kuuluisa satamastaan, talviurheilumahdollisuuksista ja lukuisista museoista. Kuninkaanpalatsi, Vigelandsparken-veistospuisto sekä vanhakaupunki tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa monenikäisille matkaajille. Norja on vauras maa, ja Oslo onkin yksi maailman kalleimmista kaupuhgeista.

...

Paras aika vierailla Oslonvuonolla

Paras matkustusaika Osloon on toukokuusta lokakuuhun, jolloin ilmasto on lämpimämpi kuin talven kuukausina. Matkailun huippusesonki ajoittuu kesäkuusta elokuuhun. Loppukesä on usein sateinen. Perustuslainpäivä, eli 17 toukokuuta, on kansallinen juhlapäivä, jota juhlistetaan kaupungissa kulkueilla sekä lastenjuhlilla.

Oslossa järjestetään monia musiikkifestivaaleja. Kesäkuun ensimmäinen lauantai pidetään kaupungissa vuotuinen, ilmainen ulkoilmakonsertti. Kesäkuun puolivälissä järjestetään nelipäiväinen rockfestivaali 'Norwegian wood'. Elokuun puolivälissä järjesteään Øya -rockfestivaali sekä Oslo Jazz Festival. Lokakuussa pidettävällä Films from the South -elokuvafestivaalilla näytetään elokuvia Aasiasta, Afrikasta, Latinalaisesta Amerikasta ja Lähi-Idästä. Lokakuun lopussa järjestetään Oslo World Music Festival -etnisen musiikin juhla.

...

Ennen matkaa huomioitavaa

Oslon lähistöllä on erinomaiset mahdollisuudet harrastaa talviurheilulajeja, esimerkiksi Holmenkollen on kansainvälisesti tunnettu ja tasokas talviurheilukeskus. On hyvä muistaa, että Norjan hintantaso on Suomea kalliimpi. Valuuttana toimii Norjan kruunu, ja edullinen illallinen ravintolassa maksaa noin 150 kruunua. Olut maksaa noin 80 kruunua ja kahvi keskimäärin 26 kruunua. Tyypillinen esimerkki paikallisesta ruokalajista on Lutefisk eli lipeäkala. Norjassa alkoholilainsäädäntö tiukempi kuin Suomessa. Alkoholin myynti on rajoitettua ja julkinen nauttiminen kiellettyä. 

...

Kulkuyhteydet ja yöpyminen

Nopein yhteys Oslon lentoasemalta keskustaan on väliä liikennöivä Flytoget-junalinja. Sen matka-aika on noin 20 minuuttia ja lippu maksaa noin 180 kruunua. Kentältä kulkee myös lentokenttäbussi 'Flybussen', jonka matka-aika on noin 45 minuuttia. Bussilippu maksaa noin 175 kruunua. Edullisin matkustusvaihtoehto on kuitenkin NSB-paikallisjuna, jonka matka-aika on noin 23 minuuttia ja lipun hinta noin 90 kruunua. Taksi kentältä maksaa noin 749 kruunua ajankohdasta, reitistä ja taksiyrityksestä riippuen. 

Vuodepaikka hostellin makuusalissa maksaa Oslossa alkaen 200 kruunua yöltä. Kolmen tai useamman tähden hotellit kustantavat keskimäärin noin 1600 kruunua yöltä. Loma-asunto maksaa noin 1800 kruunua vuorokaudelta. Mökki leirintäalueella maksaa noin 500 kruunua päivältä, kahden hengen telttapaikka puolestaan kustantaa noin 195 kruunua.

Oslon julkisen liikenteen verkosto kattaa T-banen (eli metron), raitiovaunun, bussin, lauttaliikenteen sekä lähijunat. Kertalippu joukkoliikenteeseen maksaa noin 30 kruunua ja päivälippu noin 90 kruunua. Viikon voimassa oleva lippu maksaa noin 240 kruunua. Oslo Pass -kortti oikeuttaa ilmaiseen tai alennettuun sisäänpääsyyn useissa nähtävyyksissä ja museoissa, toimien lisäksi julkisen liikenteen matkalippuna. Oslo Pass maksaa noin 320 kruunua vuorokaudelta. Lippu on aktivoitava ensimmäisellä käyttökerralla lipunlukulaitteella.

Taksin aloitusmaksu on alkaen noin 43 kruunua. Hinnat vaihtelevat henkilömäärän, taksiyrityksen ja kellonajan mukaan. Oslo Bysykkel kaupunkipyöräpalvelu on kätevä tapa vuokrata pyörä. Hinta on noin 100 kruunua päivältä, ja pyörien lainaamisen tarvittavan Smartcardin saa turisti-infopisteestä.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound