idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Vaasa - Varsova

Puolan pääkaupunki Varsova vie aikamatkalle 

Puolan pääkaupunki Varsova on sekoitus uutta ja vanhaa. Varsovan rankka menneisyys on edelleen nähtävissä kaupunkikuvassa. Varsova pommitettiin lähes maantasalla toisen maailmansodan aikana, mutta se on rakennettu tarkasti uudelleen. Kaupungissa on useita museoita, jotka käsittelevät juutalaisten ja toisen maailmansodan historiaa.

Useita festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden

Varsovaan sopii matkustaa ympäri vuoden, mutta ilmasto on miellyttävin toukokuusta lokakuuhun. Varsovassa järjestetään useita eri tapahtumia lähes ympäri vuoden. Klassisen musiikin ystäville järjestetään tapahtumia, kuten Ludwig van Beethovenin pääsiäisfestivaalit ja kesäkuussa vietettävä Mozart-festivaali. Keskikesän juhlaa ("Noc Swietojanska") vietetään 23. - 24. kesäkuuta erilaisten katujuhlien, konserttien ja ilotulitusten merkeissä. Lokakuussa puolestaan järjestetään kansainväliset elokuvafestivaalit sekä jazzfestivaalit, joita on vietetty jo vuodesta 1958.   

Valmistaudu matkaasi Varsovaan 

Puolassa on valuuttana käytössä Puolan złoty (PLN). Aikaero Suomen (UTC +2) ja Puolan (UTC +1) välillä on yksi tunti. Varsovassa alkoholin nauttiminen julkisilla paikoilla on kiellettyä. 

Varsovassa hintataso on huomattavasti Suomea edullisempi. Ruoka-annos ravintolassa maksaa noin 40 PLN, olut noin 8 PLN, limu noin 4 PLN ja erikoiskahvi noin 8,50 PLN. Myös alkoholi- ja tupakkatuotteet ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa. 

Kulje ja majoitu Varsovassa

Varsovan lentokentältä keskustaan kuljettavat bussilinjat numero 175 ja 188 (öisin N32), jotka ajavat noin 30 - 45 minuutissa keskustaan ja lipun hinta on noin 4,40 PLN. Myös metrolinjoilla S2 ja S3 pääsee keskustaan noin 20-25 minuutissa ja lipun hinta on niinikään 4,40 PLN. Taksi puolestaan maksaa noin 40 PLN ja matka kestää noin 25 minuuttia.

Varsovassa on useita edullisia majoitusvaihtoehtoja. Hostellissa tai B&B:ssä yöpyminen maksaa alkaen noin 35 PLN/yö/henkilö. Majoitus 3 tähden hotellissa maksaa keskimäärin noin 250 PLN/yö/henkilö. Halutessaan voi myös vuokrata lomamökin noin 170 PLN/yö hintaan.

Etäisyydet Varsovan vanhassa kaupungissa ovat käveltävissä. Kaupungissa toimii myös kattava julkisen liikenteen verkosto, johon kuuluu metro (SKM), lähijuna, bussi ja raitiovaunu. Matkalipun hinta määräytyy vyöhykkeiden mukaan (turisteille relevantti on vain vyöhyke 1). Esimerkiksi matkalippu lyhyelle alle 20 minuutin matkalle maksaa noin 3,40 PLN. Mahdollista ostaa myös päivälippu, jonka hinta on 15 PLN. Myös erilaisia ryhmä- ja viikonloppulippuja on saatavilla. Taksi on kalliimpi vaihtoehto, lähtötaksa on noin 8 PLN, jonka lisäksi jokaisesta lisäkilometristä veloitetaan noin 3 PLN.

Lentoa koskevat tiedot Vaasa - Varsova
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Vaasa - Varsova
  • Etäisyys: 1213 km