Lennot Vaasa - Vilna

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Vaasa määränpäähän Vilna

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Vaasa (VAA) määränpäähän Vilna (VNO), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Vilna. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Vaasa - Vilna

Baltian historiallinen kaupunki

Vilna on Liettuan pääkaupunki. Se sijaitsee lyhyen lentomatkan päässä Suomesta ja on näin ollen sopiva matkakohde myös lyhyemmälle viikonloppulomalle. Vilnassa vierailevaa odottavat museot, historiallinen arkkitehtuuri sekä hurmaavat puutarhat. Vanhassakaupungissa historian havina on lähes aistittavissa. 
 

Tapahtumia ja tekemistä Vilnassa 

Vilna sijaitsee Liettuan kaakkoisosassa. Maa kuuluu Latvian, Viron ja Venäjälle kuuluvan Kaliningradin alueen tavoin Baltian alueeseen, vaikkakin alueen valtioiden välinen yhteys on edelleen osittain kyseenalainen. Maantieteellisesti Liettua ei ole kovinkaan kaukana Suomesta, joten ilmasto on melko lähellä Suomen ilmastoa. Suomea eteläisempi sijainti kuitenkin tarkoittaa hieman lyhyempää ja leudompaa talvea ja vastaavasti pidempää kesäaikaa kuin Suomessa. 

Vilnassa järjestetään erilaisia tapahtumia lähes ympäri vuoden. Elektronisen musiikin ystäville sopii "Speigas" -festivaali helmikuussa, kun taas maaliskuun alkuun sijoittuvat suuret käsityöläismarkkinat ('Kaziuko mugė') vanhassakaupungissa. Kesäaikana, toukokuun lopusta heinäkuuhun, järjestetään Vilnius Festival -festivaali klassisen musiikin ystäville. Syyskuun alussa puolestaan voi nauttia Vilnius City Fiesta -festivaalista, joka on kaupungin valloittava monipuolinen musiikkifestivaali.


Päiväretkelle polkupyörällä tai bussikyydillä

Vilna on hintatasoltaan huomattavasti Suomea edullisempi. Helsinkiin verrattuna hintataso on ainakin 40% edullisempi. Liettuan kielen lisäksi Vilnassa puhutaan myös venäjää laajalti. 

Vilnassa ja sen läheisyydessä on useita houkuttelevia pyöräreittejä. Reiteistä saa lisätietoa kaupungin turisti-infoista, joista kolme sijaitsee vanhankaupungin alueella. Lisäksi polkupyörävuokraamoita on muutamia. Läheinen Trakai on loistava kohde päiväretkelle. Bussit Trakaihin lähtevät bussiasemalta ja ovat edullisia. Bussimatka kestää noin 40 minuuttia. Trakaissa on kaksi upeaa linnaa ja viisi järveä, joissa riittää ihmeteltävää.

Kulkuyhteydet Vilnassa 

Vilnan lentoasema sijaitsee noin 6 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kaupungin päärautatieaseman ja lentoaseman välillä kulkee lentokenttäjuna. Lisäksi väliä kulkee useita minibusseja, kuten TOKS ja JSC "Dautrans", jotka kulkevat kaupungin bussiasemalle. Myös Vilnan joukkoliikenteen bussilla pääsee lentokentältä keskustaan. Taksi on julkista liikennettä huomattavasti kalliimpi vaihtoehto, vaikkakin edullisempi kuin Suomessa. Tarkista matkan hinta kuskilta ennen kuin nouset taksin kyytiin.

Vilnassa on kaupungin kokoon nähden hyvin erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Yöpyminen on myös edullista. Esimerkiksi huone kahdelle hotellissa voi maksaa yöltä jopa alle 20 euroa. Hostellissa puolestaan vuodepaikan saa alkaen noin 6 eurolla. Turistien suosimia alueita ovat etenkin vanhakaupunki ja sen lähialueet.

Vanhankaupungin alueella on helppo liikkua kävellen. Kaupungin julkisen liikenteen "Vilnius Transportin" kulkuneuvoihin kuuluvat bussi- ja sähköbussilinjat. Liput ovat suomalaiselle kukkarolle erittäin edullisia: noin tunnin voimassa oleva kertalippu maksaa noin euron ja päivälippu puolestaan noin 3,50€. Lisäksi voi ostaa kolmen päivän lipun joka maksaa noin 6,10€ tai kymmenen päivän lipun jonka hinta on noin 12€. Taksi on julkista liikennettä kalliimpi matkustusmuoto, mutta huomattavasti edullisempi kuin Suomessa. Taksi kannattaa tilata puhelimitse. Kadulta napattuna taksi saattaa veloittaa jopa kolminkertaisen hinnan.

Lentoa koskevat tiedot: Vaasa - Vilna

Outbound and return from 274,55 €
Etäisyys 958 km
Lähtölentokenttä Lentokenttä Vaasa (VAA)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Vilna (VNO)
Kohdemaa Lennot - Liettua
Alternative flights to Vilna
Flight destinations with a similar price