idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Joensuu travel tips

Tunnelmallinen kaupunki Pohjois-Karjalassa

Joensuu sijaitsee idyllisessä Pohjois-Karjalan maakuntakeskuksessa. Pienen ja eloisan kaupungin läpi virtaa kaunis Pielisjoki, jonka ylittää seitsemän siltaa. Viihtyisä kaupunki tarjoaa monipuolista viihdykettä matkailijoille ympäri vuoden.

Talvinen Joensuu on yhtä kaunis kuin kesäinenkin. Kesäaikaina kaupunki on kuitenkin eloisimmillaan. Joensuu tunnetaankin hyvin heinäkuussa järjestettävistä Ilosaari Rock-festivaaleista. Kaupunki täyttyy tuolloin kymmenistätuhansista iloisista festarijuhijasta.

Aktiivista kulttuuria Joensuussa

Pienestä koostaan huolimatta kaupungissa pääsee näkemään ja kokemaan paljon erilaista kulttuuria. Kaikenikäiset matkailijat viihtyvät Joensuussa läpi vuoden. Syys-lokakuussa järjestetään Joensuun kirjallisuustapahtuma ja lokakuussa Viscult-dokumenttielokuvatapahtuma. Tapahtumien lisäksi kaupungissa toimii aktiivinen kaupunginorkesteri, kaupunginteatteri ja elokuvakeskus Tapio. Lisäksi erilaiset museot ja nähtävyydet viihdyttävät kiinnostuneita matkailijoita. Joensuussa sijaitseva Itä-Suomen yliopisto tekee kaupungista myös opiskelijakaupungin, mikä näkyykin hyvin katukuvassa sekä vilkkaassa yöelämässä. 

Lähde päiväretkelle Kolin kansallismaisemiin

Joensuussa vierailevan kannattaa suunnitella päiväretki Kolin kansallispuistoon, joka sijaitsee noin 80 km päässä kaupungista. Koli on Suomen tunnetuin kansallismaisema, jossa on runsaasti erilaisia liikuntamahdollisuuksia. Voit viettää päivän esimerkiksi vaeltaen, lasketellen tai ratsastaen ja samalla maisemasta sekä ulkoilmasta nauttien. 

Joensuussa on tarjolla suhteellisen niukasti majoitusvaihtoehtoja, joten yöpymispaikka kannattaa varata hyvissä ajoin. Muut palvelut ovat hyvin saatavilla.   

Lyhyiden etäisyyksien kaupunki

Lentokenttä sijaitsee noin 11 kilometrin päässä Joensuun keskustasta. Edullisin ja helpoin tapa kulkea lentoaseman ja kaupungin väliä on paikallinen bussilinja, jota liikennöi Savo-Karjalan Linja Oy. Taksilla kulkeminen on verrattain kallista. Taksitolpat sijaitsevat heti lentokentän uloskäynnin läheisyydessä. Lentoasemalta on myös mahdollista vuokrata auto.

Pienessä kaupungissa on hyvät mahdollisuudet liikkua pyörällä tai kävellen. Kevyt liikenne on hyvin huomioitu. Etäisyydet ovat lyhyitä ja samalla pääsee tutustumaan kaupunkikuvaan läheisemmin. Tutustuminen kaupunkiin onkin helppoa ja miellyttävää. Joensuussa joukkoliikenteenä kulkee vain paikallisbussi. 

Vaikka majoituspaikkoja onkin tarjolla rajoitetusti, ovat vaihtoehdot monipuoliset. Hotelliyö kahdelle hengelle maksaa alkaen 120 €. Muita edukkaampia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi retkeilymajat, hostellit ja lomahuoneistot. Näissä hinta kahdelta hengeltä on alkaen noin 40€ yöltä.

Yleisimmät yhteydet alk. Joensuu
Lentokenttä
Vaihtoehtoiset lentoreitit