Lennot Vaasa - Manchester

Useful information about the flight Vaasa - Manchester

Moderni kulttuurikaupunki

Manchesteriin on historiallisista syistä iskostunut teollisuuskaupungin leima, mutta nykyisin se on erittäin vireä ja monipuolinen kulttuurikaupunki. Kaupungin kursailematon ja energinen ilmapiiri tempaa helposti mukaansa kenet vain.

Paljon festivaaleja ja tapahtumia vuoden ympäri

Sadevarusteet on syytä pakata mukaan, sillä Manchesterissa vallitsee sateinen meri-ilmasto. Lämpimin aika vierailulle on heinäkuussa, mutta varsinainen aurinkokohde Manchester ei ole. Sen sijaan kaupunki tarjoaa runsaasti aistinautintoja erilaisten festivaalien muodossa. Heinäkuun lopussa kaupungin valtaavat iloiset sävelet vuotuisen jazz-festivaalin myötä. Syksyllä on puolestaan mahdollista nautiskella hyvästä kirjallisuudesta Manchesterin kirjallisuusfestivaaleilla tai hankkia uusia makukokemuksia ruokafestivaaleilla. Tammi-helmikuussa järjestettävät kiinalaiset uuden vuoden juhlat ovat visuaalista iloittelua parhaimmillaan.

Hyödyllisiä vinkkejä 

Brittein saarilla on käytössä Iso-Britannian punta (£), joten voi olla hyvä vaihtaa ainakin vähän käteistä rahaa ennen matkaa. Hintataso Manchesterissä on suunnilleen samaa luokkaa kuin Suomessa, tosin ruokakaupoista ostettavat elintarvikkeet ovat osittain halvempia. Matkaa suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon myös Suomen ja Englannin aikaero, joka on kaksi tuntia. 

Kulkuyhteydet ja majoittuminen Manchesterissä

Manchesterin keskusta on varsin kompakti, joten kaupunkiin voi tutustua myös kävelemällä. Manchesterin joukkoliikenne on kuitenkin mukavaa ja käyttäjäystävällistä. Tärkeimpien asemien välillä sukkuloi matkustajille täysin ilmainen "Metroshuttle"-bussilinja. Tavallisilla "Stagecoach"-busseilla ajelu on maksullista. Kertalipun hinta on noin 1,5 puntaa. Kaupungissa liikennöi myös raitiovaunu, johon päivälippu maksaa noin 5 puntaa. Taksin ottaminen on joukkoliikenteeseen verrattuna kallista, mutta hintataso on silti esimerkiksi Lontoon takseja alhaisempi.

Lentoasemalta keskustaan pääsee kätevästi junalla tai bussilla. Molempien hinnaksi tulee noin 4,50 puntaa. Junamatka Piccadillyn asemalle vie noin 15 minuuttia. Lisäksi bussi 43 liikennöi lentoaseman ja keskustan väliä. Lentokentältä löytyy myös taksitolppa terminaalista 1. Taksimatka keskustaan vie suunnilleen 25 minuuttia ja maksaa noin 18 puntaa.

Manchesterissa on mahdollista majoittua hostelliin verrattain halvalla. Halvimmillaan yö jaetussa huoneessa maksaa noin 15 puntaa. Tavallisessa hotellihuoneessa yöpyminen maksaa noin 60 puntaa. Ikimuistoista hotellielämystä hakevien kannattaa suunnata Hilton-hotelliin. Se on yksi Manchesterin korkeimmista rakennuksista ja tarjoaa komeat näköalat kaupunkiin.

Lentoa koskevat tiedot: Vaasa - Manchester

Cheapest outbound flight from 104,00 €
Etäisyys 1758 km
Lähtölentokenttä Vaasa (VAA)
Kohdelentokenttä Manchester (MAN)
Kohdemaa Iso-Britannia