idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Turku - Varsova

Varsova on monipuolinen miljoonakaupunki

Puolan pääkaupunki Varsova tarjoaa paljon mielenkiintoista nähtävää arkkitehtuurin, museoiden ja palatsien ystäville. Myös lukuisat ravintolat, yöelämä ja värikäs kulttuuritarjonta houkuttelevat kaupunkilomailijoita esimerkiksi viikonloppumatkalle Varsovaan.

Milloin Varsovaan on hyvä aika matkustaa?

Varsovan sää on houkuttelevimmillaan noin toukokuusta lokakuuhun. Kevään ja kesän aikana kaupungissa pääsee nauttimaan muun muassa useista klassisen musiikin tapahtumista, kuten Ludwig van Beethovenin pääsiäisfestivaaleista, kesäkuussa pidettävästä Mozart-festivaalista ja kesäaikaan Laziekin puistossa järjestettävistä ilmaisista Chopin-konserteista. Suomen tavoin myös Varsovassa juhlitaan keskikesää 23. - 24. kesäkuuta konserttien, katujuhlien ja ilotulituksen merkeissä. Syyskuussa vietetään Varsovan syksy -musiikkifestivaalia. Lokakuu huipentuu kansainväliseen elokuvafestivaaliin sekä suosittuun jazz-festivaalin, jota on vietetty vuodesta 1958 alkaen.

Huomioitavaa Varsovaan matkustavalle

Puolan valuutta on Puolan zloty (PLN). Elinkustannukset Puolassa ja Varsovassa ovat huomattavasti pienemmät kuin Suomessa. Erityisesti alkoholi- ja tupakkatuotteita saa merkittävästi Suomen hintatasoa edullisemmin. Ruoka-annos ravintolassa maksaa noin 40 PLN, olut noin 8 PLN, virvoitusjuoma noin 4 PLN ja erikoiskahvi noin 8,50 PLN. Alkoholin nauttiminen yleisillä paikoilla on kielletty. Aikaero Puolan ja Suomen välillä yksi tunti. Puolassa noudatetaan Keski-Euroopan aikavyöhykkeen mukaista aikaa. 

Kulkuyhteydet kaupungin keskustaan

Lentokentältä Varsovan keskustaan liikennöivät linja-autot, metro sekä taksit. Bussilinjoilla 175 ja 188 (öisin N32) matka kestää noin 30 - 45 minuuttia ja lipun hinta on noin 4,40 PLN. Metrolinjoilla S2 ja S3 matkaan kuluu noin 20 - 25 minuuttia ja lippu maksaa noin 4,40 PLN. Taksimatkan hinta on noin 40 PLN ja matka keskustaan kestää noin 25 minuuttia.

Varsovassa liikennöi kattava julkisen liikenteen verkosto, johon kuuluu linja-auto, metro, paikallisjuna ja raitiovaunu. Lippujen hinnat ja voimassaoloaika määräytyvät vyöhykkeiden mukaisesti: esimerkiksi lippu alle 20 minuutin matkalle maksaa noin 3,40 PLN ja 75 minuutin matkalle noin 4,40 PLN. Tarjolla on myös päivälippuja sekä ryhmä- ja viikonloppulippuja. Taksilla kulkeminen on julkista liikennettä kalliimpaa. Taksien lähtötaksa on noin 8 PLN, jonka lisäksi jokaisesta lisäkilometristä veloitetaan noin 3 PLN. Vanhassa kaupungissa etäisyydet sopivat hyvin jalkaisin liikkumiseen.

Kaupungissa on monipuolinen majoitustarjonta. Yö kolmen tähden hotellissa maksaa keskimäärin noin 250 PLN henkilöltä. Lomamökkejä voi vuokrata noin 170 PLN hintaan yötä kohden. Edullinen hostelli tai Bed and Breakfast -majoitus maksaa noin 35 PLN yöltä henkilöä kohden.