Lennot Tampere - Istanbul

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Tampere määränpäähän Istanbul

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Tampere (TMP) määränpäähän Istanbul (IST), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Istanbul. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Tampere - Istanbul

Istanbul, idän ja lännen kohtaamispaikka

Historiallisesti merkittävän kauppareitin varteen perustettu suurkaupunki on sekoitus idän ja lännen parhaita puolia. Heittäydy kokemaan turkkilaista elämänmenoa basaareissa tai tutustu näyttäviin moskeijoihin ja palatseihin eri aikakausilta. 

Aurinkoa ja elämyksiä 

Vuoden puolisko keväästä syksyyn on hyvä aika matkustaa Istanbuliin. Talvi Istanbulissa on melko kylmä ja keskikesällä puolestaan usein helteinen.

Kaupungissa järjestetään monenlaisia tapahtumia on ympäri vuoden. 19. toukokuuta vietetään historiallista Atatürkin päivää. Kemal Atatürk, jota kutsutaan turkkilaisuuden isäksi, oli tasavallan ensimmäinen presidentti ja hänen vaikutuksensa näkyy maassa edelleen voimakkaasti. Turkin itsenäisyyspäivä eli tasavallan päivä on 29. lokakuuta. Islamilaisessa kalenterissa merkittävää Id al-Fitr -juhlaa vietetään ramadanin päättyessä. Kesällä järjestetään erilaisia musiikkifestivaaleja.

Kuumia kesäpäiviä voi viettää myös puistoissa ja kaupungin edustalla olevilla saarilla, missä on viileämpää. Oman osansa paikalliseen värikkyyteen tuovat erilaiset markkinat, joiden valikoimassa on tuoksuvia mausteita ja paikallisia tuotteita. Huomioithan, että tuotteissa on usein ylihintaa ja tinkiminen on paikallinen tapa, ja hieno ohjelmanumero ostosten tekemisen yhteydessä. 

Museoihin kannattaa tässäkin kaupungissa tutustua. Ne tuovat arvokkaan lisän Turkin historian tuntemukseen. 
Nähtävyyksistä mainitsemisen arvoisia ovat Sininen moskeija, Hagia Sofia, Topkapin palatsi, Suuri basaari, Taksimin aukio ja Galatan torni. Kaupungin edustalla olevalle Princes Islands-saarille on pieni lauttamatka. Siellä pääset mukavalle hevoskärryajelulle. 

Suunnitelmallisuus palkitaan 

Viisumia ei tarvita, mikäli matka kestää alle 90 päivää. Rokotteet on hyvä tarkistaa ja a-hepatiitti-, jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotteiden on hyvä olla voimassa. 

Hintatasoltaan Suomea edullisempi Istanbul on mainio ostosparatiisi suomalaisille turisteille. Ulkona syömisestä kannattaa nauttia jo edullisen hintatasonkin vuoksi. Samalla pääsee tutustumaan turkkilaiseen ruokakulttuuriin. 

Atatürkin lentokentältä Istanbulin keskustaan 

Metrolinjalla M1 on edullisinta matkustaa Aksarayn asemalle, lipun hinta on noin 4 TRY. HAVATA shuttle-bussilla hinta Taksimin aukiolle on noin 11 TRY. Taksimatka Taksimiin maksaa noin 60 TRY.
Majoittuminen hostellissa tai B&B:ssä maksaa noin 30 TRY ja on edullisempaa kuin hotellissa yöpyminen. Suosittja alueita ovat Sultanahmet/Eminönü sekä etenkin nuorten suosima Beyoğlu. Suurin osa kaupungin tunnetuista nähtävyyksistä on keskittynyt näille alueille. 

Julkisen liikenteen verkostoon kuuluvat bussi, metrobussi, minibussi, lauttaliikenne, metro ja raitiovaunu. Ladattava "Istanbulkart" on suositeltava vaihtoehto paljon julkista liikennettä käyttäville. Taksilla kuljet helposti ja vaikka se onkin kallein matkustusvaihtoehto, on se Suomeen verrattuna edullinen. Kaupungin keskustan alueeseen voi helposti tutustua myös kävellen. 


Lentoa koskevat tiedot: Tampere - Istanbul

Etäisyys 2302 km
Lähtölentokenttä Tampere (TMP)
Kohdelentokenttä Istanbul New Airport (IST)
Kohdemaa Turkki
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Turkki
Alternative flights to Istanbul
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price