Lennot Tampere - Kuopio

Useful information about the flight Tampere - Kuopio

Järvi-Suomen sydämessä tuoksuu kalakukko

Kuopio on vanha satamakaupunki, jonka tunnelmaan tuovat omaleimaisuutta sisämaan suurimpiin kuuluva saaristo, suuret korkeuserot sekä leppoisan värikäs savon murre. Kuopiosta puhuttaessa kaksi asiaa ovat ylitse muiden - kalakukko ja Puijon torni ovat Kuopion ehdottomasti tunnetuimmat symbolit, joihin jokaisen kävijän kannattaa tutustua.

Kuopio tanssii, soi ja urheilee

Kuopio tunnetaan aktiivisena tapahtumakaupunkina, jossa riittää menoa ympäri vuoden. Kuopion kesään kuuluvat esimerkiksi Kuopion kansainväliset viinijuhlat ja musiikkifestivaalit Kuopio Tanssii ja Soi sekä Rockcock. Syksyyn tuo väriä monipuolinen nykytaiteen festivaali ANTI – Contemporary Art Festival, ja talvea vauhdittavat Finland Ice Marathon -luistelutapahtuma sekä Puijon mäkihyppykilpailut. Kuopion läheisyydessä sijaitseva Tahkovuori tarjoaa talvikaudella loistavia laskettelumahdollisuuksia ja kesäisin paljon tekemistä aktiiviseen lomailuun.

Nauti toritunnelmasta ja kipua Puijon torniin

Kuopion kiistaton keskipiste on vilkas tori, jossa voi nauttia kuuluisia kalakukkoja lupsakan savolaisen murteen saattelemana. Yliopistokaupunkina Kuopion yleistunnelma on nuorekas, ja kulttuuritarjontaa on saatavilla muun muassa Kuopion kaupunginteatterissa ja taidemuseossa. Korkealla Puijonmäen huipulla komeilee tunnettu Puijon torni, josta avautuvat komeat näköalat yli koko kaupungin sekä kauniin Kallaveden järven, jota pitkin voi lähteä sisävesiristeilylle tai vaikka melontaretkelle. Kuopion kymmenet luonnonsuojelualueet tarjoavat ainutlaatuisia luontoelämyksiä jokaisena vuodenaikana.

Bussilla kätevästi keskustaan

Noin 11 kilometrin päästä Kuopion keskustasta sijaitsevalta lentoasemalta on säännöllinen bussiliikenne keskustaan. Kuopion seudun joukkoliikenteen bussilinja 40 kuljettaa kaupunkiin noin 3,30 euron hintaan, matka taittuu reilussa 20 minuutissa. Kotimaan lennoille voit tilata kiinteähintaisen Airport-kimppataksin, jonka hinnaksi tulee noin 22 euroa hengeltä. Tilaa taksi vähintään kolme tuntia ennen lähtöaikaa tai tiedustele kimppataksimahdollisuutta lentoasemalla. Voit myös käyttää normaalia taksia, joka on jonkin verran kimppavaihtoehtoa kalliimpi.

Kuopion tiiviissä keskustassa etäisyydet ovat lyhyitä, ja välimatkat helposti käveltävissä. Kuopion seudun joukkoliikenne muodostuu bussiverkostosta, jossa lippujen hinnat määräytyvät vyöhykkeiden mukaan. Aikuisten lippujen hinnat alkavat noin 3,30 eurosta.

Kokoonsa nähden Kuopio tarjoaa varsin kattavan ja edullisen majoitustarjonnan. Hotelli- tai hostelliyön kahdelle hengelle voi löytää halvimmillaan noin 65 eurolla. Tätäkin edullisemmin majoittuu leirintäalueiden vuokramökeissä tai telttapaikoilla.

Lentoa koskevat tiedot: Tampere - Kuopio

Cheapest outbound flight from 287,31 €
Etäisyys 281 km
Lähtölentokenttä Tampere (TMP)
Kohdelentokenttä Kuopio (KUO)
Kohdemaa Suomi
Alternative routes to Suomi
Alternative flights to Kuopio
Flight destinations with a similar price