Lennot - Manchester

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Manchester

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Manchester (MAN), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Manchester löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Manchester travel tips

Manchester - autenttista brittikulttuuria 

Manchester ei välttämättä ole yhtä suuri ja tapahtumarikas kaupunki kuin Iso-Britannian pääkaupunki Lontoo, mutta se tarjoaa aimo annoksen autenttista brittiläistä ilmapiiriä ja kulttuuria musiikista jalkapalloon ja viktoriaanisiin punatiilisiin rakennuksiin. 

Sadekuurot voivat yllättää monta kertaa päivässä

Manchesterissa on meri-ilmaston vuoksi melko leutoa ja sateista ympäri vuoden. Brittiläiset ovat tottuneet yllättäviin sadekuuroihin, joita voi tulla useampi aurinkoisenkin päivän aikana. Kuukausista lämpimin on heinäkuu, mutta helteitä on turha silloinkaan odottaa.

Manchesterissä järjestetään paljon tapahtumia, joista kuuluisimpia ovat heinäkuun lopulla järjestettävät jazz-festivaalit, syyskuun ruokafestivaalit sekä syys- ja lokakuun kirjallisuusfestivaalit.

Brittipopin ja jalkapallon äärellä

Manchesterissa kello on kaksi tuntia vähemmän kuin Suomessa. Valuuttayksikkö Englannissa on Iso-Britannian punta. Suomeen verrattuna hintataso on suunnilleen samaa luokkaa, joskin elintarvikkeet voivat olla osittain edullisempia. 

Puntien lisäksi matkalle kannattaa varata mukaan pistorasia-adapteri, sillä Iso-Britanniassa on erilaiset pistorasiat kuin Suomessa.

Manchester on oivallinen kaupunki brittirockista ja -popista kiinnostuneille, sillä täällä on saanut alkunsa moni tunnettu yhtye kuten Joy Division, The Smiths, Oasis ja The Stone Roses. Kaupunki on myös omiaan jalkapallo-faneille, sillä kaupungissa sijaitsee jalkapallostadion Old Trafford, joka on maailman kuulun jalkapallojoukkue Manchester Unitedin kotikenttä. Myös kaupungin toisen kuuluisan joukkueen, Manchester City, kotiareena "City of Manchester Stadium" sijaitsee kaupungissa.   

Neuvoja kaivatessa voi kääntyä Piccadilly Plazalla olevan turisti-infon puoleen. 

Junalla lentokentältä keskustaan noin 20 minuutissa 

Manchesterin lentoasemalta on suora junayhteys keskustaan Piccadilly-asemalle. Junamatka kestää noin 20 minuuttia ja lippu maksaa noin £5. Junat lentoaseman ja keskustan välillä kulkevat noin 10 minuutin välein.

Lentoasemalta on myös suora bussiyhteys keskustaan bussilinjoilla 43, 44 ja 105. Linja 43 liikennöi ympäri vuorokauden. Bussilippu maksaa noin £3.

Lentoasemalta liikennöivä Metrolink-raitiovaunu vie Cornbrookiin asti. Cornbrookista on jatkoyhteydet lähemmäs keskustaa.

Taksitolpat sijaitsevat lentokentän terminaalissa yksi. Matka-aika taksilla on suunnilleen 25 minuuttia ja maksaa alkaen noin £18.

Edullisimmillaan yö yhdelle hengelle kustantaa noin 15 puntaa hostellin jaetussa huoneessa. Hotellihuoneessa yöpyminen maksaa noin £60. Keskustassa sijaitseva 169 metriä korkea Hilton-hotelli tarjoaa yöpyjälle huikeat näkymät kaupungin ylle - se on tosin yksi kaupungin kalleimmista.

Kaupungin keskusta on käveltävissä, mutta julkisia kulkuneuvoja on moneen lähtöön. Päivälippu raitiovaunuun maksaa noin £5, kertalippu tavalliseen Stagecoach-bussilinjaan noin £1,50. Ilmainen Metroshuttle-bussilinja kulkee isoimpien asemien välillä. Taksit ovat hieman huokeampia kuin Lontoossa, mutta silti julkisia kulkuneuvoja kalliimpia. Liikenneruuhkiin on myös syytä varautua vilkasliikenteisessä suurkaupungissa.

Yleisimmät yhteydet alk. Manchester
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Iso-Britannia